Γενική

Με τη βοήθεια των πιστών η κατασκευή του

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ανέγερση του Ιερού Ναού του Αγίου Θεοφάνους

Κανονικά συνεχίζεται η κατασκευή του Ιερού Ναού του Αγίου Θεοφάνους, πηγαίνοντας προς Χρύσα, ο οποίος λειτουργεί κανονικά εδώ και αρκετό διάστημα.
Ο ναός χτίστηκε μέσα σε οικόπεδο του Δ ΣΣ, το οποίο αποτελεί δωρεά. Ο Ιερός Ναός θεμελιώθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου του 2005, ενώ τα θυρανοίξια πραγματοποιήθηκαν στις 2 Μαΐου του 2006. Οι εργασίες για την κατασκευή του Ιερού Ναού του Αγίου Θεοφάνους, ξεκίνησαν ύστερα από δωρεά ενός ομογενούς συμπολίτη μας, ο οποίος κατέβαλε τα μισά απαιτούμενα χρήματα. Η πρώτη λειτουργία του ναού πραγματοποιήθηκε στις 13 Αυγούστου του 2006
Ο Ιερός Ναός είναι αφιερωμένος στον Άγιο Θεοφάνη, ο οποίος έδρασε στην περιοχή μας κατά το 14 ο και θεωρείται τοπικός Άγιος.
Πατήρ Πέτρος: «Ο ναός χτίζεται σιγά- σιγά με τις συνδρομές των πιστών»
Η ανέγερση ενός ναού στην περιοχή ήταν απαραίτητη, αφού δεν υπήρχε άλλος ναός κοντά, για να μπορούν να πηγαίνουν οι πιστοί. Η περιοχή είναι πυκνοκατοικημένη και εξυπηρετεί εκατοντάδες Ξανθιώτες.
«Η αγιοποίηση του Θεοφάνους έγινε στις 11 Απριλίου του 2000, με την πράξη της μεγάλης του Χριστού Εκκλησία μας, του Πατριαρχείου μας. Η μνήμη του Αγίου τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Μαΐου. Με αφορμή την αγιοποίηση του Αγίου Θεοφάνους και την κατάταξή του στο αγιολόγιο της ορθόδοξης εκκλησίας μας, η Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου αποφάσισε την ανέγερση του Ιερού Ναού. Το 2004 και κατόπιν προεδρικού διατάγματος, ιδρύθηκε η καινούργια ενορία του Αγίου Θεοφάνους», ανέφερε ο Εφημέριος του Ναού Πατέρας Πέτρος.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα