Γενική

Το βραβείο «Νησίδες Ποιότητας 2009» στο Επιμορφωτικό Κέντρο Γλαύκης

Δόθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε ειδική τελετή στο Μέγαρο της Παλιάς Βουλής

Η Κίνηση Πολιτών για μια Ανοιχτή Κοινωνία και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού βράβευσαν τα μέλη του Επιμορφωτικού Κέντρου Γλαύκης Νομού Ξάνθης με το βραβείο του διαγωνισμού «Νησίδες Ποιότητας 2009» για την προσφορά τους στον τομέα της εκπαίδευσης. Το βραβείο παρέλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Κάρολο Παπούλια ο εκπρόσωπος του Επιμορφωτικού Κέντρου Γλαύκης κύριος Ορχάν Αζήζ σε ειδική τελετή στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής.
Μεταξύ των εκλεκτών καλεσμένων βρισκόταν και ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Κωστής Στεφανόπουλος. Στην κατάμεστη αίθουσα της Παλαιάς Βουλής ο κύριος Αζήζ είπε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του συγκινημένος. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς για την υποστήριξη σας και για τη δίκαιη αναγνώριση των κόπων μας. Η σημερινή μέρα είναι σημαντική για μένα και για έναν επιπλέον λόγο: διότι μου δίνεται η ευκαιρία, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, να ευχαριστήσω προσωπικά και δημοσίως έναν από τους ανθρώπους που βοήθησαν να είμαι σήμερα εδώ. Ο κύριος Στεφανόπουλος το 1993 επισκέφτηκε το χωριό της Γλαύκης και με την τότε ιδιότητα του ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνέβαλε στο να δοθεί τέλος στη λειτουργία της διαχωριστικής μπάρας στα χωριά μας. Ήμουν και εγώ ένα από τα παιδιά που τον υποδέχτηκαν και τον παρακάλεσαν να βοηθήσει στην βελτίωση της κατάστασης της μειονότητας. Έκτοτε άλλαξαν πολλά, έπεσε η μπάρα, ιδρύθηκε Λύκειο στο χωριό μας, και παιδιά σαν και μένα τελείωσαν το Πανεπιστήμιο και είναι σήμερα εδώ μαζί σας. Σας ευχαριστώ γι αυτό και ελπίζω να καταφέρουμε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας έτσι ώστε και τα υπόλοιπα παιδιά μας να προκόψουν και να γίνουν ενεργοί και χρήσιμοι πολίτες στην κοινωνία μας».
Οι Οργανώσεις που βραβεύτηκαν για την εθελοντική προσφορά τους μαζί με το Επιμορφωτικό Κέντρο Γλαύκης, είναι η Εθελοντική Διακονία Ασθενών, ο Άγιος Νικόλαος Ρηγίλλης, το 1 ο Γυμνάσιο Βύρωνα, το Σπίτι Ανοικτής Φιλοξενίας (Δράμα), η Εταιρεία Κοινωνικής Υποστήριξης Ανηλίκων και Εφήβων Σύρου, η «ΣΤΕΓΗ», ο Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αγίου Στεφάνου και η Νομική Ομάδα Υποστήριξης Πολιτών της WWF- Ελλάς.
Ο διαγωνισμός «Νησίδες Ποιότητας» διεξάγεται κάθε δύο χρόνια με σκοπό την υποστήριξη και ενθάρρυνση ομάδων εθελοντισμού που, χωρίς επιδίωξη κέρδους ή προβολής και χωρίς υστεροβουλία, δραστηριοποιούνται δημιουργικά για τους σκοπούς στους οποίους πιστεύουν. Η Κίνηση Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού ανέλαβαν τη θεσμοθέτηση του, θέλοντας να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη του εθελοντικού κινήματος στην Ελλάδα. Οι «Νησίδες Ποιότητας 2009» αποτελούν τον πέμπτο κατά σειρά διαγωνισμό και όλες οι υποψηφιότητες αξιολογήθηκαν από την Ελλανόδικη Επιτροπή, η οποία φέτος αποτελείτο από τους:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Στέφανος Γερουλάνος, Καθηγητής Χειρουργικής και τ. Ιστορίας Ιατρικής,
ΜΕΛΗ
Τζανέτος Αντύπας, Πρόεδρος PRAKSIS
Γιώργος Γραμματικάκης, πρ. Πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης
Λάμπρος Κανελλόπουλος, Πρόεδρος Unicef-Ελλάς
Ελένη Βασιλάτου- Κοσμίδη, Δ/ντρια Ογκολογικού «Αγλαΐας Κυριακού»
Σοφία Παπακωνσταντίνου, Επικοινωνιολόγος
Aναστασία Καραφουλίδου, Πρόεδρος Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού
Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος, Πρόεδρος Κίνησης Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία.

Σχετικά Άρθρα