Γενική

Ουσιαστική μέριμνα για τους υπερήλικες

Νέα πτέρυγα θα λειτουργήσει στο Γηροκομείο Ξάνθης- Διάφορες ανάγκες ώθησαν στην απόφαση αυτή- Αγοράστηκε ήδη το οικόπεδο ανέγερσής της

Άμεση προτεραιότητα των αρμοδίων του Γηροκομείου Ξάνθης, είναι η ανέγερση νέας πτέρυγας, με σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών του ιδρύματος.
Το οικόπεδο, στο οποίο θα χτιστεί το νέο κτίριο του γηροκομείου έχει αγοραστεί και η όλη διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Τα χρήματα που χρειάζονται είναι πολλά και ένα μέρος αυτών, θα καλυφθούν από προσφορές και δωρεές πολιτών. Σκοπός της ανέγερσης της νέας πτέρυγας είναι ο διαχωρισμός των φιλοξενούμενων, ανάλογα με την κατάσταση της υγείας τους. Το Γηροκομείο Ξάνθης έχει μεγάλη χωρητικότητα φιλοξενούμενων, παρέχοντάς τους τα απαραίτητα καθημερινά πράγματα, ενώ το προσωπικό του δίνει στοργή και αγάπη στους ηλικιωμένους.
Ιωάννης Χρηστίδης: «Εδώ και πολλά χρόνια σκοπός του γηροκομείου ήταν να γίνει η νέα πτέρυγα»
Το Γηροκομείο Ξάνθης «Άγιος Βασίλειος» λειτουργεί από το 1965, στην αρχή σαν φιλανθρωπικό σωματείο και από το 1973 σα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου.
«Ένα πρόβλημα το οποίο έχουμε και θέλουμε να λύσουμε, είναι να ξεχωρίσουμε τους ανθρώπους, οι οποίοι είναι καλά και υγιείς, υπερήλικες μεν, αλλά υγιείς, από τους ανθρώπους, οι οποίοι μένουν στο κρεβάτι, λόγω κάποιων προβλημάτων υγείας. Για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει μια καινούργια πτέρυγα, ούτως ώστε να μην νιώθουν άσχημα και να μην υπάρχουν προβλήματα. Ο σκοπός εδώ και πολλά χρόνια ήταν το γηροκομείο να αγοράσει ένα όμορφο οικόπεδο, για την επέκτασή του. Πρόσφατα μπορέσαμε και ήρθαμε σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη του διπλανού οικοπέδου και όντως το έχουμε αγοράσει», είπε ο Δημοτικός Σύμβουλος Ιωάννης Χρηστίδης, Υπεύθυνος στο Γηροκομείο Ξάνθης.
Για την αγορά του οικοπέδου εκποιήθηκαν κάποια μη προσοδοφόρα ακίνητα του γηροκομείου, ενώ πάρθηκε και ένα δάνειο. Οι εργασίες ανέγερσης θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την αποπληρωμή του δανείου.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα