Γενική

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι και πολιτισμός

Μεγάλο μέρος των εσόδων από έργα του Χρ. Λασπίδη θα διατεθεί στο Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Η ΑΓΑΠΗ που εορτάζει 35 χρόνια προσφοράς

Εορτάζοντας τα 35 χρόνια προσφοράς του στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Η ΑΓΑΠΗ παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Ξανθιώτη Εθελοντή Αιμοδότη και ιδρυτικού μέλους του Συλλόγου κου Χρήστου Λασπίδη, στο φουαγιέ του Δημοτικού Αμφιθεάτρου της Στέγης Πολιτισμού «Κωνσταντίνος Μπένης».
Ο κος Λασπίδης παρουσιάζει στην έκθεση παλιά και νέα έργα που έχουν διάφορα θέματα από μέρη που επισκέπτεται σε όλη τη χώρα, τα φωτογραφίζει και έπειτα τα δίνει ζωή…
Ο ίδιος δήλωσε ως ιδρυτικό μέλος για τον Σύλλογο: «Ξεκινήσαμε τρεις φίλοι και συνάδελφοι τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Η ΑΓΑΠΗ. Αυτή την στιγμή ο Σύλλογος είναι ο πρώτος μέσα στην Ελλάδα. Δεν φανταζόμασταν ότι θα φτάναμε σ αυτό το σημείο. Είμαι ενθουσιασμένος και χαρούμενος. Αυτό οφείλεται στους άξιους συνεχιστές και στον κόσμο που μας αγκάλιασε πάρα πολύ».
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Η ΑΓΑΠΗ κος Γιάννης Παπαχρόνης σημείωσε για την έκθεση ζωγραφικής: «Θέλουμε να την καθιερώσουμε κάθε Δεκέμβρη αυτήν την εκδήλωση. Ουσιαστικά έτσι ξεκινούν οι εκδηλώσεις με την ευκαιρία των 35 χρόνων προσφοράς στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο.
Εδώ και πολλά ο κος Λασπίδης ήθελε να κάνουμε μια έκθεση ζωγραφικής μαζί του. Είναι ο τρίτος άνθρωπος που έβαλε την υπογραφή του στο καταστατικό το 1975. Είναι από τους ιδρυτές και χρόνια εθελοντής αιμοδότης και βραβευθείς με τα αργυρά και χάλκινα μετάλλια του Υπουργείου Υγείας.
Η εθελοντική αιμοδοσία είναι και πολιτισμός.
Μεγάλο μέρος των εσόδων θα διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς ενόψει των εορτών, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς λειτουργούς».
Προσκλήσεις έχουν σταλεί σε αρχές και φορείς του Νομού μας και δεν μένει παρά να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Συλλόγου. Ξέρουμε ότι η ευαισθησία των ανθρώπων ξυπνάει τις γιορτινές μέρες. Αν και συνήθως οι άνθρωποι με τα λίγα βαλάντια προσφέρουν…
Δεν μένει παρά να καταρριφθεί ο μύθος αυτός και να συνεισφέρουν όσοι έχουν οικονομική άνεση…
Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι 20 Δεκέμβρη καθημερινά 10:00- 13:00 και 17:00- 21:00.
Με μεγάλη μας χαρά θα δημοσιεύσουμε τα ονόματα όσων αγόρασαν έργα και το επιθυμούν.

Νάντια Αντ. Νάκου

Σχετικά Άρθρα