Γενική

ΔΕΥΑΞ: «Ζητούμε παραίτηση Τσέπελη και ανάληψη ευθύνης από το Δήμαρχο»

Τσέπελης: επί ημερών του το έλλειμμα της ΔΕΥΑΞ έφθασε στα 11.000.000 ευρώ
Στυλιανίδης: καλύπτει μετ επαίνων τα ανομήματα του Προέδρου του

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 7 Δεκεμβρίου και κατά τη συζήτηση των δύο θεμάτων που αφορούσαν στη ΔΕΥΑΞ οι «Πολίτες για την Αλλαγή» ζητήσανε την άμεση παραίτηση του κ. Τσέπελη από την Προεδρία της Δημοτικής Επιχείρησης. Ο Δήμαρχος αρνήθηκε. Σε σχετική ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης επισημαίνονται τα παρακάτω:
«Η ευθύνη είναι καθ ολοκληρίαν, πλέον, δική του.
Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι οι αποφάσεις της ΔΕΥΑΞ που ήρθαν στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση και πρόκειται να εφαρμοσθούν από το νέο έτος, είχαν ληφθεί νωρίτερα στο Διοικητικό της Συμβούλιο με την πλειοψηφία της παράταξης Στυλιανίδη. Αφορούσαν δε:
1. την τροποποίηση συστατικής της πράξης της ΔΕΥΑΞ, ώστε να πληρώνουν και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου το νερό που καταναλώνεται σ’ αυτά χωρίς όμως αυτή η απόφαση να έχει αναδρομική ισχύ, πράγμα που σημαίνει ότι ο κ.Τσέπελης και η Δημοτική Αρχή αποφάσισαν να χαρίσουν τα χρέη στους μεγαλοφειλέτες της ΔΕΥΑΞ και
2. την τιμολογιακή της πολιτική για το 2010, που μεταφράζεται σε αύξηση του παγίου κατά 10 ευρώ ετησίως, όταν το τιμολόγιο της ΔΕΥΑΞ είναι ένα από τα ακριβότερα και όταν μόλις πέρυσι είχε δεσμευτεί η Δημοτική Αρχή ότι η επιβολή αύξησης στο πάγιο θα ίσχυε μόνο για το 2009.
Η καταψήφιση των θεμάτων αυτών από τους «Πολίτες για την Αλλαγή» ήταν αυτονόητη και συνεπής με τις θέσεις μας.
Η εκ νέου καταγγελία της ζημιογόνου διαχείρισης της ΔΕΥΑΞ από τον κ.Τσέπελη, αναγκαία.
Η μομφή κατά της Διοίκησής του στη Δημοτική Επιχείρηση, αναπόφευκτη:
1. διότι αρνούμαστε την ετσιθελική επιβολή νέας αύξησης στο πάγιο για λόγους συγκεχυμένους και αδιευκρίνιστους (ίδια συμμετοχή σε έργα, ισχυρίζεται ο κ. Τσέπελης) από τη στιγμή, μάλιστα, που ήδη οι συμπολίτες μας καταβάλλουν το περίφημο 80% επί της αξίας νερού για τους ίδιους λόγους.
2. διότι αρνούμαστε το δικαίωμα στον, ελέω Δημάρχου, Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ να μετακυλύει συστηματικά τις συνέπειες της κακής διαχείρισης που κάνει, στις τσέπες των συμπολιτών μας.
3. διότι αρνούμαστε να νομιμοποιήσουμε την ευνοιοκρατική πολιτική που έχει εφαρμόσει επιλεκτικά ο κ. Τσέπελης και μέλη της Δημοτικής Αρχής απέναντι σε Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, τα οποία κατ επιλογή άφηναν απλήρωτους τους λογαριασμούς τους στην ΔΕΥΑΞ χωρίς να έχουν κυρώσεις ή έστω να κληθούν για ρύθμιση οφειλών.
4. διότι, εν τέλει, η οποιαδήποτε εξυγίανση της ΔΕΥΑΞ, όπως ομολόγησε πλέον ο κ. Στυλιανίδης ότι πρέπει να γίνει, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ υπό τη διοίκηση αυτού που προκάλεσε το σημερινό κατάντημα της Επιχείρησης.
Η ομολογία του κ. Στυλιανίδη για την ανάγκη «εξυγίανσης της ΔΕΥΑΞ» ήταν ΑΝΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ. Πριν αλέκτωρ λαλήσει, όχι απλώς υποστήριξε τις προτάσεις Τσέπελη για χαρίσματα οφειλών στους ολίγους κι «εκλεκτούς» και αυξήσεις στο πάγιο για τους πολλούς, αλλά υπερασπίστηκε με θέρμη το …μεγάλο, ζηλευτό κι απαράμιλλο έργο που επιτελεί η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης για το λαό της Ξάνθης!
Ο κ.Στυλιανίδης ΚΑΛΥΠΤΕΙ πλήρως τις ενέργειες του Προέδρου της ΔΕΥΑΞ. Αντ αυτού λοιπόν,
1. καλούμε τον ίδιο το Δήμαρχο να δώσει στη δημοσιότητα τα οικονομικά στοιχεία που εδώ και πολλούς μήνες μας αρνείται ο κ.Τσέπελης.
2. Τον καλούμε, επίσης, να αποδώσει στην κοινωνία της Ξάνθης λογαριασμό για τη μαύρη τρύπα των 11.000.000 ευρώ που χάσκει στο Ταμείο της Επιχείρησης.
3. Τέλος, τον καλούμε να αναλάβει και τις ευθύνες που απορρέουν από την κάλυψη την οποία παρέχει στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ».

Σχετικά Άρθρα