Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

Νέα ένταση στη προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης για την γνωστή πλέον πλατεία «ΤΕΡΑΣ», πυροδότησε ερώτηση εκτός ημερήσιας διάταξης της αντιπολίτευσης που για μια ακόμη φορά όμως δεν έπιασε τον «ταύρο» από τα κέρατα, δηλαδή το πρόβλημα σε όλη του τη διάσταση!
Απολογούμενος όμως ο Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης για την κατάσταση που έχει «διαμορφωθεί», στην ουσία δεν είπε και πάλι…τίποτα, αγνοώντας τις διαμαρτυρίες δεκάδων δημοτών αλλά και τον «θυμό» των πολιτών που τείνει πλέον να «πνίξει» συμπολίτευση και αντιπολίτευση για το έργο «έκτρωμα»… που έχει αλλοιώσει εντελώς το περιβάλλον στο κέντρο της πόλης.
Μαχητής

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσης ήττας περιέγραψε την Τετάρτη στη Βουλή σε συζήτηση με δημοσιογράφους ο Αρης Σπηλιωτόπουλος.
Ο Πατρινός βουλευτής έλεγε ότι «με το που ανακοίνωσα την προσχώρησή μου στην Ντόρα Μπακογιάννη, γνωρίζοντας ότι βρισκόταν πίσω 9% στις δημοσκοπήσεις, της είπα, δύο μάλιστα φορές, ότι θα χάσουμε», κάτι που επανέλαβε όταν στο «πηγαδάκι» έφτασε και ο Δ. Αβραμόπουλος αναφέροντας ότι την ίδια άποψη είχε διατυπώσει, λίγο πριν τις εκλογές, και σε εκείνον.
Αδέσμευτη

Προς Νομάρχη Γιώργο Παυλίδη: «Φίλε Νομάρχη, οι μηνύσεις και οι αγωγές εναντίον του τοπικού τύπου δεν είναι η καλύτερη οδός για να αποδείξεις ότι έχεις δίκιο και που ενδεχομένως κάποιοι δεν σου το αναγνωρίζουν… Αρκεί μία απάντηση στην εφημερίδα που σε «εμπλέκει» κι αν αρνηθεί να την δημοσιεύσει, τότε το συζητάμε… Παρόλα αυτά θα πρέπει να αναφερθεί πως τα πρόστιμα που υποβάλλονται σε «καθ’ υπερβολή» κατασκευές αποφασίζονται από την διεύθυνση πολεοδομίας. Το σημείο όμως που θα έπρεπε να επικεντρώσουμε όλοι μας, είναι το γεγονός κατασκευαστικών υπερβολών στα νεόδμητα τεμένη, ώστε να «προσελκύσουν» κάποιοι την επιβολή προστίμων (ο νόμος εφαρμόζεται για όλους το ίδιο) και στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσουν για να… κράξουν την χώρα μας διεθνώς, περί μη σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών!
Θράκη

Οι ξανθιώτες που επαγρυπνούν. Το φαινόμενο αυτό διαπίστωσαν τα μέλη του συλλόγου για την διάσωση και προστασία της Π. Πόλης και γι’ αυτό ανέλαβαν τη σύνταξη ενός κειμένου, όπου επισημαίνουν ότι ομάδες του πληθυσμού κινδυνεύουν από αυτή την κατάσταση, κάνουν κακό στην εικόνα της πόλη μας και καλούν τους ξανθιώτες με καλή διάθεση να συμβάλουν στον περιορισμό των σταθμευμένων αυτοκινήτων στα πεζοδρόμια, μιας και η βελτίωση της κατάστασης είναι υπόθεση όλων μας. Μάλιστα, συγκεντρώνουν υπογραφές πολιτών, ώστε να υπάρξει μια μαζική δραστηριοποίηση και να ασκήσουν πίεση στις αρμόδιες αρχές να επιληφθούν για την τήρηση του νόμου και την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών.
Εμπρός

Με την ελπίδα ο δέκατος τέταρτος μισθός να κουνήσει την αγορά μπάς και βγούν τα σπασμένα της αναδουλειάς λόγω οικονομικής κρίσης ο Εμπορικός Σύλλογος κοινοποίησε το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων κατά την διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων.
Αγώνας

Σιγά-σιγά βγαίνουν στη δημοσιότητα στοιχεία, από αυτά που ρυθμίζουν τις «αμαρτωλές σκέψεις» των πολιτών και τους οδηγούς σε ανεξέλεγκτες υποθέ¬σεις και συνειρμούς. Έτσι η επαλήθευση είναι αυτή που απαλείφει από τις σκέψεις τον χαρακτηρισμό «αμαρτωλές», απαλλάσσει την ψυχή από τύψεις και ενοχές και επιβεβαιώνει τους πολίτες πως έχουν άρτια κρίση και λογική.
Φωνή της Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα