Γενική

Αδιαφορία ή αδράνεια

Γράφει ο Μενέλαος Καρυωτάκης

Κοντολογίς, δεν περιποιεί τιμή και έπαινο όταν συναντάμε στην πόλη μας και μάλιστα στο κέντρο της πόλης απαράδεκτες εικόνες, που επιβαρύνουν βάναυσα το περιβάλλον. Συγχρόνως ευτελίζουν την κάποια πολιτιστική μας κληρονομιά.
Την στιγμή που με όλα τα Μέσα Ενημέρωσης φωνασκούμε υποστηρίζοντας, ότι είναι σοβαρό ζήτημα ανθρώπινης επιβίωσης η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. Συμμετέχουμε σε όλα τα Ευρωπαϊκά και Διεθνή FORUM, για να αποκτήσουμε τις γνώσεις εκείνες για την προστασία του περιβάλλοντος και τις μελλοντικές κλιματικές αλλαγές, που θα έχουν καταστρεπτικές συνέπειες σε βάρος της ανθρώπινης ζωής.
Τι συμβαίνει στην πράξη: Στο κέντρο της πόλης μας, στην οδό Παναγή Τσαλδάρη και στον αριθμό 36 της οδού υπάρχει μια στοά η οποία οδηγεί στο Παζάρι. Η στοά αυτή από πολύ καιρό έχει μετατραπεί σε υπαίθριο ΑΦΟΔΕΥΤΗΡΙΟ. Όταν η υπόψη στοά γειτνιάζει με πληθώρα καταστημάτων, που παρασκευάζουν φαγητά- ψωμιά και διάφορα εδέσματα που ο κόσμος καταναλώνει.
Οι συνέπειες της ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ και της Αδράνειας αντιμετώπισης του φαινομένου αυτού. Δεν θίγει βάναυσα μόνο την περιβαλλοντική μας υπόστασης, αλλά συγχρόνως ευτελίζει και την κάποια πολιτιστική μας κληρονομιά.
Διότι, από την εντοιχισμένη πέτρινη πλακέτα στην είσοδο της προαναφερόμενης στοάς αναφέρεται το έτος 1880 ημερομηνία κατασκευής της στοάς,. Εμφανιζόμενο το κτίσμα ως ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ ΚΕΙΜΗΛΙΟ.

Σχετικά Άρθρα