Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

Με «ρόπαλα»-μολότοφ και «κουκούλες» επετέθησαν στο φυλάκιο της ΔΕΗ και έσπασαν τα τζάμια στο τζαμί της Μεραρχίας ΝΤΡΟΠΗ σας «σκουλήκια»!
Οι Αναρχικοί «Βιαστές της απάθειας», βεβήλωσαν και το τζαμί με συνθήματα υβρίζοντας το Ιερό Κοράνιο! Ζητούμε συγνώμη από όλους τους μουσουλμάνους συντοπίτες μας! Μπορούν Νομάρχης και Δήμαρχος Ξάνθης να εγγυηθούν την ασφάλεια των πολιτών και τους «μη βανδαλισμούς» στην «πλατεία-ΤΕΡΑΣ» των 36 στρεμμάτων;
Εικόνες… Εξαρχείων και Προπυλαίων τη Κυριακή στη Ξάνθη!!!
Με «ρόπαλα»-μολότοφ και «κουκούλες» οι «γνωστοί-άγνωστοι», με ύβρεις και επιθέσεις κατά απλών πολιτών, δημοσιογράφων και αστυνομικών, κατόρθωσαν να γεμίσουν τη πόλη (και κυρίως τη «παραλία»…) με δακρυγόνα δημιουργώντας μια φοβερά αποπνικτική ατμόσφαιρα…
Μαχητής

Ο «αυτο-εξορισμός» του Αχμέτ Ιλχάν από την Ν.Δ. σηματοδοτεί νέες πολιτικές εξελίξεις σε τοπικό και σε εθνικό επίπεδο… Ο πιο σημαντικός –από τους λίγους- «κομιστές» μουσουλμανικών ψήφων στην γαλάζια παράταξη, αποφάσισε να κάνει μια «ηρωική» έξοδο μετά την αποτυχία του να εκλεγεί στις πρόσφατες εκλογές και να αποδυθεί τον μανδύα του μετριοπαθούς ώστε να έχει ρόλο και λόγο πολιτικής ύπαρξης στη συνέχεια…
Δεν ξέρω τι θα έκανε ο κος Ιλχάν, αν εκλέγονταν βουλευτής μετά την αλλαγή της ηγεσίας και την ανάδειξη του Αντώνη Σαμαρά στην προεδρεία του κόμματος… Αυτό είναι κάτι που μπορούμε να το συζητήσουμε. Το θέμα είναι τι επιζητά σήμερα ο εν λόγω κύριος και η παρέα του, ενόψει μάλιστα και ενός θολού τοπίου που διαμορφώνεται από το νέο εκλογικό σύστημα που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ένα σύστημα που ενδεχομένως αφήνει ανοιχτά παράθυρα για την κατάργηση του 3% στην κοινοβουλευτική διαδρομή των κομμάτων.
Θράκη

φόβος φυλάει τα έρμα» στο δήμο Ξάνθης και σύμφωνα με πληροφόρησή μας «μέγα φόβο» έχει προκαλέσει η δεδηλωμένη άλλωστε απόφαση στο Δημοτικό συμβούλιο της 19ης Νοεμβρίου, του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Θανάση Ξυνίδη να…στείλει στον εισαγγελέα τον πρόεδρο των Βρεφονηπαικών Σταθμών του Δήμου κ. Φίλιππο Φιλίππου, καταγγέλλοντας ως παράνομη τη προγραμματική σύμβαση με την ΕΑΠΑΞ για την πρόσληψη 33 συμβασιούχων (ύψους 700.000 ευρώ) προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες προσωπικού στους Βρεφονηπιακούς του Δήμου.
Εμπρός

Παράνομη κρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας την Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία χαρακτηρίστηκε Εθνικό Πάρκο το Δέλτα του Νέστου και οι λίμνες Βιστωνίδα και Ισμαρίδα καθώς σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση ο χαρακτηρισμός θα έπρεπε να γίνει με Προεδρικό Διάταγμα και όχι υπουργική απόφαση, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθει ο χαρακτηρισμός εφόσον γίνει με Προεδρικό Διάταγμα.
Αγώνας

Ξεκάθαρη η απάντηση του νέου Αρχηγού της ΝΔ σε ερώ¬τηση για τα κομματικά στελέχη που κάηκαν από την ανεπάρ¬κεια τους, αλλά και για όσους προκάλεσαν με την εμπλοκή τους στα σκάνδαλα, σε συνέ¬ντευξη του, για την «Καθημε¬ρινή της Κυριακής».
Φωνή της Ξάνθης

Ο Δήμαρχος Μύκης του νομού Ξάνθης Μουσταφά Αγγάς, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου (συνημμένο), αλλά και επώνυμες καταγγελίες πολιτών έχει κατ’ επανάληψη κινηθεί εναντίον του δημοσίου συμφέροντος. Συγκεκριμένα αρνήθηκε να εφαρμόσει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μύκης σχετικά με την ασφαλτόστρωση οδικού τμήματος, και επίσης απέρριψε μελέτη σχετική με εγκατάσταση υδροηλεκτρικού έργου στην περιοχή. Η αιτιολογία των αποφάσεων του είναι ότι τα συγκεκριμένα έργα αναφέρονται σε Πομάκους, λέξη με την οποία ο Δήμαρχος διαφωνεί. Απορρίπτει συνεπώς κοινωφελή έργα με μόνη δικαιολογία πως στην μελέτη τους ή στην εφαρμογή τους αναφέρονται στους Έλληνες Πομάκους κατοίκους της Θράκης κατά παράβαση των καθηκόντων του.
Αδέσμευτη

Σχετικά Άρθρα