Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

Τοποθετούμενος επί του θέματος ο κ. Ιλχάν τόνισε ότι «το 2003 όταν η μειονότητα ψήφισε τη Νέα Δημοκρατία και έγινε τότε μεγάλη προσπάθεια εγγραφής μελών είχαμε στείλει στον Κώστα Καραμανλή μια επιστολή στην οποία θέσαμε προϋποθέσεις, για πρώτη φορά στην ιστορία, καθώς και το λόγο που θέλαμε να πολιτευθούμε και ζητήσαμε την εμπιστοσύνη του την οποία και μας έδωσε με επίσημη πολιτική που διακηρύχθηκε και ξεκίνησε η εφαρμογή της που ήταν συνέχεια της πολιτικής του Κώστα Μητσοτάκη.
Παρατηρητής της Θράκης

Εγκαινιάστηκε την Τετάρτη (2/12) η Στέγη Σίτισης Απόρων και η Στέγη Ημιαυτόνομης Διαβίωσης ΑμΕΑ του Δήμου Κομοτηνής από τον Δήμαρχο Κομοτηνής, Δημήτρη Κοτσάκη. Στο νέο αυτό κτίριο που βρίσκεται στην λαϊκή αγορά της Κομοτηνής θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενούνται 30 τουλάχιστον άτομα, στα οποία θα παρέχεται δωρεάν σίτιση από τις υπηρεσίες του Δήμου ενώ, παράλληλα, θα φιλοξενούνται και άτομα με ειδικές ανάγκες.
Φωνή της Ροδόπης

Η εκλογή μέσα από τη βάση αναμφίβολα είναι μια κατάκτηση για τη Ν.Δ. που ακολούθησε τα βήματα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο εξέλεξε ως αρχηγό πριν δυο χρόνια το Γιώργο Παπανδρέου με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Ο μεγάλος και αδιαμφισβήτητος νικητής είναι ο Αντώνης Σαμαράς, που «χτύπησε» στο κομματικό πυρήνα της Ν.Δ. εκφράζοντας τη φωνή του μέσου Νεοδημοκράτη και κατήγαγε μια θριαμβευτική νίκη δίνοντας προοπτική, όραμα και ελπίδα στους Νεοδημοκράτες. Η Ντόρα Μπακογιάννη χωρίς ουσιαστικά να φταίει η ίδια επωμίστηκε τα λάθη του πατέρα της, τις αδυναμίες της διακυβέρνησης Καραμανλή και τις αντιπάθειες επιφανών κομματικών στελεχών ανά την Ελλάδα που την στήριξαν και έμεινε εκτός …νυμφώνος. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης χωρίς αμφιβολία είναι η μεγάλη έκπληξη αφού με άνισους όρους ανάμεσα στους δυο μεγάλους πήρε ένα ποσοστό που ξεπέρασε το 10%.
Ξυράφι

Να ευχηθούμε ολόψυχα περαστικά στον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Κώστα Ναλμπάντη και νάναι πάντοτε ακμαίος και δυνατός.
– Παρόλο που αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας προεκλογικά και έπρεπε να διατηρεί την ηρεμία του, έφερε σε πέρας το βάρος και την εύρυθμη λειτουργία του προεκλογικού αγώνα και της εσωκομματικής διαδικασίας.
– Και μετά τον αγώνα θεώρησε σκόπιμο να ασχοληθεί και με τα προσωπικά του. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά, επέστρεψε στα καθήκοντά του τόσο στην δημοτική επιχείρηση ύδρευσης, όσο και στα κομματικά που προστάζουν εγρήγορση το επόμενο χρονικό διάστημα.
– Δέχτηκε εκατοντάδες τηλεφωνήματα συμπαράστασης από απλούς πολίτες και πολιτικούς, αλά η μεγάλη έκπληξη ήταν όταν επικοινώνησε μαζί του ο νέος πρόεδρος.
– Ο Αντώνης Σαμαράς του ευχήθηκε περαστικά και έδειξε ότι ήταν γνώστης του προβλήματος που αντιμετώπιζε, αλλά βρήκε και καιρό να ασχοληθεί και με τα νέα δεδομένα στο νομό.
– Βέβαια δεν γνωρίζουμε τί είπαν οι δύο πρόεδροι, αλλά με βάση τις πληροφορίες μας, ο Αντώνης Σαμαράς σύντομα θα δώσει το στίγμα του για την πολιτική του κόμματος σε θέματα που απασχολούν τη μειονότητα.
– Όσο για τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Κώστα Ναλμπάντη το σίγουρο είναι ότι έχει την εύνοια του προέδρου στο νέο εσωκομματικό παιχνίδι του κόμματος.
Ο Χρόνος

Σχετικά Άρθρα