Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

Την ονομαστική του εορτή γιόρτασε την Παρασκευή (4/12) ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Δαμασκηνός δεχόμενος ευχές στη Μητρόπολη από τις Αρχές του τόπου, φορείς, συλλόγους, σχολεία της περιοχής αλλά και πλήθος ανώνυμων πολιτών.
Ο κ. Δαμασκηνός στο μήνυμα του κάλεσε όλους τους Θρακιώτες να αγωνίζονται πάντα για την καλυτέρευση της Θράκης ενώ για τον ίδιο είπε ότι «όσο είμαι εδώ και ο Θεός μου δίνει δύναμη θα είμαι μαζί με τους Θρακιώτες γιατί είμαι 52 χρόνια εδώ. Στο χωριό μου έκανα 16 χρόνια, στην Αθήνα που σπούδασα άλλα 16, ενώ εδώ στη Θράκη είμαι 52 χρόνια, άρα είμαι πιο Θρακιώτης από πολλούς εδώ στην περιοχή».
Τέλος, ο κ. Δαμασκηνός ευχήθηκε σε όλους να είναι δίπλα στην Εκκλησία και στο Χριστό για το καλό της Θράκης ενώ, παράλληλα, ευχήθηκε καλή δύναμη σε όλους για να φέρουν σε πέρας το έργο τους.
Φωνή της Ροδόπης

Λίγες μέρες πριν συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής αποχαιρέτησε πρόσφατα τα εγκόσμια η κόρη του διεθνούς εμβέλειας Θρακιώτη μαθηματικού Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή, Δέσποινα Ροδοπούλου – Καραθεοδωρή, το τελευταίο μέλος της οικογένειας το οποίο και έφερε το συγκεκριμένο όνομα. Για την ανεκτίμητη επιστημονική συνεισφορά του μεγάλου μαθηματικού αλλά κυρίως για την οξεία διένεξη που έχει προκύψει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, μέσω δημοσιευμάτων, αρθρογραφίας και δηλώσεων φορέων και τοπικής κοινωνίας της Νέας Βύσσας κατά των ενεχομένων στην υπόθεση δημιουργίας Μουσείου Καραθεοδωρή στην Κομοτηνή, μίλησε στο ράδιο Παρατηρητής και στην εκπομπή του Δάμωνα Δαμιανού «Αιχμή του δόρατος» ο δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού «Βορέας κ. Σταύρος Παπαθανάκης, εκ των βασικών διεκδικητών της αποκατάστασης των πραγμάτων, με τη δημιουργία Μουσείου Καραθεοδωρή στη Νέα Βύσσα.
Παρατηρητής της Θράκης

Λίγο πριν ξεκινήσει την κανονική λειτουργία του βρίσκεται πλέον ο Επιβατικός Σταθμός Λιμανιού Καβάλας, αφού μετά την πρόσφατη τελετή των εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε πριν ένα περίπου μήνα, αναμένεται και η ονοματοδοσία του. Σύμφωνα με όσα σχετικά ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, αναμένεται πλέον μόνο η λειτουργία του κυλικείου για την οριστική και κανονική έναρξη της λειτουργίας του. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου με αφορμή τη συζήτηση αιτήματος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας για υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καβάλας. Επιβατικός Σταθμός Λιμανιού Καβάλας «Νεάπολης», θα ονομάζεται ο νέος Επιβατικός Σταθμός του λιμανιού της Καβάλας, η κατασκευή του οποίου έφτασε τα δυόμιση εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι εργασίες κατασκευής του ολοκληρώθηκαν στα μέσα περίπου του Σεπτεμβρίου που πέρασε.
Ξυράφι

Ως άθλια και κατευθυνόμενη προβοκάτσια εναντίον του, χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα σε γνωστά μπλογκς, που τον φέρνουν ως τον επόμενο περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Α.Μ.-Θ., ο εκπαιδευτικός και δημοσιογράφος της «Αυγής» Σταμάτης Σακελλίων.
-Ποτέ δεν έχει κάνει αίτηση, ούτε εκδήλωσε ενδιαφέρον για κάποια θέση, αφού τέτοιου είδους αξιώματα δεν συνάδουν με την φιλοσοφία του και τον τρόπο ζωής του. Μάλλον το προβοκατόρικο αυτό δημοσίευμα είχε δύο στόχους.
-Πρώτον να πλήξει την νυν ειδική γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Θάλεια Δραγώνα που είναι φίλη του Σταμάτη Σακελλίωνα και βάλλεται πανταχόθεν τελευταία από τα μεγάλα κανάλια για τις ιστορικές και εκπαιδευτικές της απόψεις καθώς και για το επίπεδο των σπουδών της.
-Και δεύτερον να τον συνδέσει με δήθεν μυστικές συνεργασίες με τον νυν δήμαρχο, που σύμφωνα με τον αρθρογράφο την δεύτερη Κυριακή ο Συνασπισμός και η παράταξη του Δάμωνα Δαμανού στήριξαν τον Δημήτρη Κοτσάκη.
-Και όλα αυτά συμβαίνουν μια ημέρα μετά την πρόταση του Δάμωνα Δαμιανού για πανστρατιά της αντιπολίτευσης και από κοινού διεκδίκηση του Δήμου Κομοτηνής.
-Φαίνεται όμως άλλα λένε οι συγγενείς επίσημα στο δημοτικό συμβούλιο, «αυτά που μας ενώνουν είναι πιο πολλά από αυτά που μας χωρίζουν» και άλλα λένε τα …τέκνα στα μπλόγκς. Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις.
Ο Χρόνος

Σχετικά Άρθρα