Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

Με αφορμή το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας και την αδιαμφισβήτητη επικράτηση του κ. Σαμαρά, ο Μανώλης Κοττάκης, δημοσιογράφος στην κρατική τηλεόραση και στο δημοτικό ραδιόφωνο των Αθηνών «9,84», μιλώντας στο ράδιο Παρατηρητής και στην εκπομπή του Δάμωνα Δαμιανού «Αιχμή του δόρατος», αναλύει τους λόγους για τους οποίους αποδοκιμάστηκε η κ. Μπακογιάννη από την πλειοψηφία των μελών του κόμματος, εξηγεί το λαϊκό έρεισμα του κ. Σαμαρά και αναφέρεται στην ιδιαιτερότητα που επικρατεί στον νομό Ροδόπης όπου και η κ. Μπακογιάννη έλαβε το 99% των μειονοτικών ψηφοφόρων.
Παρατηρητής της Θράκης

Ο κ. Δαμιανός, ο οποίος στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές του 2006, κατέβηκε ως υποψήφιος Δήμαρχος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε την Τετάρτη (2/12) κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής, τους επικεφαλής των παρατάξεων «Νέα Πορεία» και «Αναγέννηση Κομοτηνής», Τάσο Βαβατσικλή και Σταμάτη Μαρούδα αντίστοιχα, να ενώσουν τις δυνάμεις του προκειμένου να κερδίσουν τον Δήμο Κομοτηνής. Ο Δάμων Δαμιανός σημείωσε αναλυτικά πως «θεωρώ ότι είναι η πιο σημαντική και κομβική στιγμή αυτή στο τέλος του 2009 να επιμείνω στην πρόταση που έκανα. Είναι μια πρόταση, η οποία προέρχεται από θέση αρχής ότι από την στιγμή που σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό η αντιπολίτευση στον Δήμο Κομοτηνής όλα αυτά τα χρόνια απεδείχθη ότι έχει συναντίληψη σε πολλά θέματα, διατηρώντας ο καθένας για τον ίδιο και την παράταξη του τη διαφορετικότητα μας, δεν βλέπω το γεγονός γιατί να συνεχίζεται στην Κομοτηνή αυτή η φιλολογία στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, της Αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων γύρω από το σχήμα που θα διεκδικήσει τον Δήμο Κομοτηνής το 2010.
Φωνή της Ροδόπης

Ένα νέο κεφάλαιο άνοιξε για τη Νέα Δημοκρατία με την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην αρχηγία του κόμματος με μια πρωτόγνωρη εκλογική διαδικασία, στην οποία ψήφισαν 800.000 μέλη του κόμματος. Ο κόσμος της Ν.Δ. δυο μήνες μετά το …βατερλώ της 4ης Οκτωβρίου με την αθρόα συμμετοχή του στις κάλπες έδειξε πρώτα απ’ όλα ότι είναι παρών και ενδιαφέρεται για τη μεγάλη αυτή παράταξη και με την ψήφο του ότι επιθυμεί ένα κόμμα ισχυρό με αρχές και συνέπεια που μπορεί να κυριαρχήσει στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μας, όχι πρόσκαιρα και ευκαιριακά, αλλά με ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα και κοινωνικό πρόσωπο.
Ξυράφι

«Φαγώθηκε» και ο πρώτος γενικός γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Κουτούπης στο υπουργείο Οικονομικών, πριν καλά-καλά αναλάβει τα καθήκοντα του. Ανακάλυψαν ότι σε σελίδα που διατηρούσε στο γνωστό Facebook έγραψε τα μύρια όσα για το ΠΑΣΟΚ, ασκούσε σκληρή κριτική και γενικά ότι αντιτάσσεται με τις ιδέες του κινήματος. Μάλιστα με μια δεύτερη ματιά, τα σαΐνια της κυβέρνησης βρήκαν ότι ο «κακός», συγχρόνως ήταν και νεοδημοκράτης. Όσο για τον υπουργό Οικονομικών που με βάση αυτά που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός περί συνευθύνης με τους γενικούς γραμματείς ότι η παραίτηση τους θα γινόταν συγχρόνως με τον υφιστάμενο τους, δήλωσε πως δεν τον γνώριζε και ήρθε σε επαφή μαζί του δύο φορές. Ποιο νόημα λοιπόν έχει η καρατόμηση του «κακού» νεοδημοκράτη που δεν τον γνωρίζει κανείς; Είναι πολύ απλό, γιατί οι καινούριοι γραμματείς που θα ανακοινωθούν, θα είναι όλοι γνωστοί ΠΑΣΟΚ, κολλητοί των προϊσταμένων τους, γνωστοί και συνεργάτες από παλιά, και όχι …παιδιά του σωλήνα, με το νέο σύστημα επιλογής. Τα οράματα και η αξιοκρατία ας πάνε κατά μέρους γιατί οι κομματικοί δεν «μασάνε» με τους νεοτερισμούς και οι πιέσεις στο Μαξίμου ήταν αφόρητες τελευταία. Το ίδιο δεν έπραξαν και με τον Θανάση Καραμπίνη, που τον καρατόμησαν οι τρεις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ στην Θράκη, θέτοντας βέτο ή εμείς ή αυτός;
Ο Χρόνος

Σχετικά Άρθρα