Γενική

«Προς το παρόν η κίνηση είναι απογοητευτική»

Η αγορά της Ξάνθης «φοράει» τα γιορτινά της, περιμένοντας την επέλαση(;) των καταναλωτών- Δηλώσεις του Γ.Γ. του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης

Στο δώρο των Χριστουγέννων και στο χειμωνιάτικο καιρό, ποντάρουν οι καταστηματάρχες και οι επαγγελματίες της Ξάνθης, για να αυξήσουν τον τζίρο στα καταστήματα τους. Με επάρκεια προϊόντων και με την αναμενόμενη σε εφαρμογή του εορταστικού ωραρίου στα καταστήματα της πόλης, όλοι ελπίζουν στη ζωηρότερη κίνηση της αγοράς. Την ίδια ώρα οι καταναλωτές, φαίνονται πως αδυνατούν να κάνουν αγορές, λόγω της οικονομικής στενότητας και έτσι θα περιορίσουν τις αγορές τους, στις απολύτως απαραίτητες.
«Μουδιασμένη» λοιπόν, εμφανίζεται για μια ακόμη φορά η αγορά της Ξάνθης, λίγο πριν τις γιορτές, αφού το ρητό «κάθε πέρσι και καλύτερα», φαίνεται ότι ταιριάζει «γάντι» για την κίνηση στα καταστήματα.
«Η προεόρτια κίνηση είναι απογοητευτική μέχρι στιγμής. Ίσως βέβαια δε βοηθάει και ο καιρός, αφού ο κόσμος δεν έχει διάθεση να ψωνίσει. Τα καταστήματα πάντως είναι γεμάτα από εμπόρευμα και πανέτοιμα να δεχθούν τους καταναλωτές. Σε γενικές γραμμές η κίνηση παραμένει υποτονική. Ο κόσμος φαίνεται ότι φοβάται με αυτά που ακούει στην τηλεόραση. Έστω και να έχει λίγα χρήματα, τα κρατάει για περίπτωση ανάγκης. Ευελπιστούμε μόλις «σφίξει» ο καιρός και πάρει ο κόσμος τα δώρα και τα επιδόματα που ακούγονται, λίγο να «ανεβεί» η δουλειά», δήλωσε εμφανώς προβληματισμένος, ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Ιωάννης Αλεξόπουλος.
Γιάννης Αλεξόπουλος: «Σε πολλά μαγαζιά ισχύει το 10ήμερο προσφορών»
Για μια ακόμη φορά οι καταστηματάρχες της πόλης δεν έμειναν ευχαριστημένοι από την προεόρτια κίνηση στα καταστήματα της πόλης μας, αφού είδαν τους τζίρους τους να μη διαφέρουν και πολύ από τις συνηθισμένες μέρες.
«Πολλά καταστήματα κάνουν δεκαήμερο προσφορών και έχουν εκπτώσεις ή κάνουν καλές τιμές, με σκοπό την αναζωογόνηση της αγοράς. Όσο βλέπουμε εμείς οι επαγγελματίες να υπάρχει οικονομική δυσπραγία, προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους καταναλωτές και συγχρόνως να βοηθηθούμε και εμείς, γιατί τα έξοδα είναι πολλά και δε σταματάνε. Το πρόβλημα είναι ότι κράτησε πολύ μεγάλο διάστημα αυτή η κάμψη στην κίνηση της αγοράς και τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα. Πολλοί συνάδελφοι αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με τις επιταγές. Ελπίζουμε σύντομα να αντιστραφεί το κλίμα», είπε ο κ. Αλεξόπουλος.
Για μια ακόμη φορά λοιπόν, οι περισσότεροι επαγγελματίες της Ξάνθης δεν είναι ευχαριστημένοι από την κίνηση της αγοράς, λίγο πριν τις γιορτές, λέγοντας μάλιστα ότι, η δουλειά τα τελευταία χρόνια φθίνει συνεχώς.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα