Γενική

Πνοή στους συνοικισμούς

Οι Πολίτες για την Αλλαγή κατέθεσαν προτάσεις για έργα του Δήμου Ξάνθης για το 2010

Κατόπιν εξέτασης του Σχεδίου Προγράμματος Τεχνικών Μελετών και Έργων έτους 2010 για το Δήμο Ξάνθης οι Πολίτες για την Αλλαγή κατέθεσαν τις ακόλουθες προτάσεις ζητώντας να συμπεριληφθούν ή εξειδικευτούν στο Πρόγραμμα Τεχνικών Μελετών και Έργων του Δήμου για το 2010. Τις παρατηρήσεις τους επί του Σχεδίου Τεχνικών Μελετών και Έργων του Δήμου θα αναπτύξουνε διεξοδικά κατά τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Οι προτάσεις είναι:
Α. Εκπόνηση μελέτης για τη σταδιακή ανάδειξη και αξιοποίηση των παραδοσιακών οικισμών στον ορεινό όγκο των Κιμμερίων. Β. Ασφαλτόστρωση δρόμων και ηλεκτροδότηση οικισμών ορεινού όγκου Κιμμερίων.
Κατασκευή ποδηλατοδρόμου στην περιοχή της Εκτενεπόλ.
Εκπόνηση μελέτης για σταδιακή κατασκευή ποδηλατοδρόμων στον ιστό της πόλης σε βάθος χρόνου.
Ανακαίνιση κι επέκταση του υφιστάμενου Δημοτικού Υπόγειου Χώρου Στάθμευσης επί της Ηρώων κι εξέταση του ενδεχομένου σύμπραξης με ιδιώτες.
Εκπόνηση μελέτης για την αξιοποίηση της Παλιάς Ζωαγοράς με δημιουργία πολυχώρου, κατασκευή υπογείου χώρου στάθμευσης οχημάτων και ανάπλαση του χώρου της λαϊκής αγοράς.
Αξιοποίηση του άλσους του Λιμνίου προς την κατεύθυνση της διαμόρφωσης περιβάλλοντος σχολικών εκδρομών με υποστηρικτικές υπηρεσίες ψυχαγωγίας για τη μαθητιώσα νεολαία.
Αξιοποίηση του Κοσύνθου με δημιουργία παρόχθιων μονοπατιών.
Αξιοποίηση του περιαστικού άλσους του Ευμοίρου προς την κατεύθυνση διαμόρφωσης περιβάλλοντος σχολικών εκδρομών με υποστηρικτικές υπηρεσίες ψυχαγωγίας για τη μαθητιώσα νεολαία.
Ονοματοθεσία οδών οικισμών Δημοτικών Διαμερισμάτων και ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ αποκατάστασης ονοματοθεσίας οδών στην πόλη της Ξάνθης, με σχετική σήμανση.
Κατασκευή παιδικής χαράς στο Πετροχώρι.
Ασφαλτόστρωση δρόμων Λεύκης (έχουν καταστραφεί από έργα ΔΕΥΑΞ πριν από 18 μήνες).
Κατασκευή αγροτικού ιατρείου στη Λεύκη (σήμερα φιλοξενείται στην αίθουσα τέλεσης μνημοσύνων).
Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου Υδραγωγείου Λεύκης (ρίψη του Σταυρού των Φώτων).
Κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου, πάρκου αναψυχής και παιδικών χαρών στα Κιμμέρια.

Σχετικά Άρθρα