Γενική

Καλύτερη και αποτελεσματικότερη επεξεργασία λυμάτων

Λειτουργεί ο νέος βιολογικός καθαρισμός Ξάνθης- Εξυπηρετούνται έως 80.000 κάτοικοι- Δηλώσεις Δημάρχου στην XanthiNews

Σε λειτουργία έχει ήδη τεθεί ο νέος βιολογικός Ξάνθης τελευταίας τεχνολογίας, ο οποίος έχει τη δυνατότητα καλύτερης επεξεργασίας λυμάτων και ποιοτικότερου ελέγχου στο νερό.
Ο νέος βιολογικός καθαρισμός έχει τη δυνατότητα επεξεργασίας λυμάτων, που αντιστοιχούν σε πληθυσμό πόλης 80.000 κατοίκων, ενώ ο προϋπολογισμός του έργου ξεπερνά τα επτά εκατομμύρια ευρώ. Οι παλιές εγκαταστάσεις, θα συλλειτουργούν με τις νέες, ούτως ώστε σε περίπτωση δυσλειτουργίας του ενός, να εξυπηρετεί ο άλλος.
«Η καινούργια μονάδα του βιολογικού καθαρισμού των λυμάτων έχει τεθεί σε λειτουργία, ενώ συγχρόνως έχει σταματήσει να λειτουργεί ο παλιός, με σκοπό να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες παρεμβάσεις τελευταίας τεχνολογίας. Σε μικρό χρονικό διάστημα, θα λειτουργούν και οι δύο είτε σε περιόδους, που θα κριθεί αυτό απαραίτητο, είτε σε περίπτωση βλάβης του ενός», ανέφερε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, εμφανώς ικανοποιημένος τόσο από την πορεία των έργων, όσο και από τη διαδικασία επεξεργασίας των λυμάτων.
Μιχάλης Στυλιανίδης: «Με το καινούργιο χημείο που κατασκευάζεται, θα επιτύχουμε την καλύτερη ποιότητα νερού»
Εκτός από τις νέες εγκαταστάσεις, οι οποίες κατασκευάστηκαν σε οικόπεδο δίπλα από τις παλιές εγκαταστάσεις, πραγματοποιήθηκαν και άλλες παρεμβάσεις, οι οποίες έχουν σκοπό το συστηματικότερο έλεγχο του πόσιμου νερού, ο οποίος φυσικά συμβάλλει στην υγεία του πληθυσμού.
«Συγχρόνως κάνουμε και ένα καινούργιο χημείο, για να μπορούμε να ελέγχουμε με τον καλύτερο τρόπο την ποιότητα του νερού ύδρευσης της πόλης μας. Όλα αυτά υπάγονται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα για την καλύτερη ποιότητα νερού και την καλύτερη επεξεργασία των λυμάτων, για να μην έχουμε τα προβλήματα, που παρατηρήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Πιστεύουμε πως με την ολοκλήρωση όλων των εργασιών και για πάρα πολλές δεκαετίες, έχουμε λύσει το πρόβλημα της επεξεργασίας των λυμάτων», δήλωσε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης.
Στο Νομό Ξάνθης δεν υπάρχει άλλος βιολογικός καθαρισμός, με αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται και άλλες περιοχές, ιδιαίτερα της πεδινής ζώνης του νομού, απ όπου η μεταφορά των λυμάτων πραγματοποιείται με βυτιοφόρα και με το ειδικό σύστημα, τα λύματα «μπαίνουν» προς επεξεργασία.
Το όλο έργο ήδη βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης και σε λίγους μήνες θα έχει ολοκληρωθεί και ο εκσυγχρονισμός του παλιού βιολογικού, αλλά και οι βοηθητικές εγκαταστάσεις.

Σχετικά Άρθρα