Γενική

«Εύστοχα και απηχούν την πραγματικότητα»

Επιστολή του Μενέλαου Καρυωτάκη στον εκδότη μας Σταύρο Καρυπίδη για σχόλια του

Κύριε Καρυπίδη,
Εύστοχο το σχόλιο σας της 21 ης.11.2009 «ΣΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ». Απηχεί εκατό τοις εκατό την πραγματικότητα.
Διότι,, δεν περιποιεί τιμή σ αυτους που ευαγγελίζονται ανατροπή σε όλα και μέχρι σήμερα οι ανατροπές που πραγματοποιούνται είναι ελάχιστες προς την πλευρά της αξιοκρατίας και της προβολής νέων επιστημόνων με εξειδικευμένα προσόντα.
Βεβαίως πολλές ανατροπές στον οικονομικοφορολογικό τομέα, όπου οι αιωνίως βαστάζοι της Ελληνικής οικονομίας καλούνται και πάλι να πληρώσουν την ανεπάρκεια ή τα λάθη των προ και μετά, πολιτικών υπευθύνων της λειτουργίας του Κρατικού μηχανισμού.
Συμφωνώ μαζί σας ότι, η Ελληνική Πανεπιστημιακή Κοινότητα διαθέτει αρκετό αριθμό ικανών πνευματικών ταγών. Αλλά επίσης η Ελληνική κοινωνία διαθέτει πλειάδα νέων επιστημόνων με αξιόλογες επιστημονικές περγαμηνές , που τους κρατάμε σε
κατάσταση αναμονής στην επιστημονική τους δραστηριότητα.
Με τους οποίους η κυβέρνηση πρέπει να στελεχώσει τον κρατικό μηχανισμό, για να πραγματοποιήσει τις πολυσυζητημένες ανατροπές, στο σύστημα διακυβέρνηση της χώρας.
Οι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων από ότι το ίδιο κυβερνητικό σύστημα εμφανίζει, αποτελούν το κομβικό και σχεδιαστικό κέντρο, για την πρακτική παρακολούθηση των πολιτικών ζητημάτων του Υπουργείου, για τα οποία επαγρυπνούν επ ωφελεία των πολιτών. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι οι Πανεπιστημιακοί είναι πρώτα Διδάσκαλοι, και οποιαδήποτε κυβερνητική δραστηριότητα, ίσως αποδυναμώνει την κυρία επιστημονική τους αποστολή. Σχετικό είναι το λαϊκό γνωμικό: «ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΔΥΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣΧΑΛΗ».
Κύριε Καρυπίδη,
Διάβασα το σχόλιο σας της 21 ης.11.2009 για την παραίτηση του σημαντικού Αντιδημάρχου του Δήμου Ξάνθης κ. Στάμου Τριμίντζιου και υπάρχει η γνώμη ότι: ο κ. Τρίμιντζιος δεν έπραξε κάτι διαφορετικό, που έπρεπε να πράξει ένας Πολιτικός που τον διακρίνει: η αρετή- η πολιτική εντιμότητα και η συνέπεια, έναντι των πολιτών που τον ανέδειξαν ως συμβατικό Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα