fbpx
Γενική

Διαμαρτύρονται οι περπατητές

Οχήματα περνούν από τον πεζόδρομο, πίσω από το Δεύτερο Δημοτικό Σχολείο

Τη διέλευση οχημάτων αναφέρουν οι φίλοι της πεζοπορίας, στον πεζόδρομο, ο οποίος περνάει πίσω από το 2 ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης.
Πρόκειται για το σχετικό νέο πεζόδρομο, ο οποίος ξεκινάει από το φόρο και καταλήγει επί της Γεωργίου Κονδύλη, απέναντι από το ξενοδοχείο «Ζ» Παλάς. Ο συγκεκριμένος πεζόδρομος παρουσιάζει μεγάλη κίνηση πεζών, κυρίως τις πρωινές και απογευματινές ώρες, όταν οι κάτοικοι βγαίνουν έξω για περπάτημα. Σύμφωνα με τους περπατητές, δεν είναι λίγες οι φορές, κατά τις οποίες είδαν οχήματα να μπαίνουν στον πεζόδρομο, παραβιάζοντάς τον, με αποτέλεσμα την ενόχλησή τους.
Οι περπατητές, εκτός από την είσοδο των οχημάτων στον πεζόδρομο, αναφέρουν και μεγάλες ταχύτητες σε αυτόν, με αποτέλεσμα να θέτεται σε κίνδυνο η σωματική τους ακεραιότητα.
Ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, στο σημείο βρίσκονται και πολλά παιδιά, από τις γύρω πολυκατοικίες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν και αυτά, από τα διερχόμενα οχήματα.
Οι μάρτυρες, που βλέπουν τα οχήματα να διέρχονται από τον πεζόδρομο, λένε ότι φταίει η έλλειψη προστατευτικών μπαρών, τόσο στην είσοδο, όσο και στην έξοδο του πεζόδρομου και ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, την τοποθέτησή τους, με σκοπό την αποφυγή ατυχήματος.
Η «ΧΝ» βρέθηκε στο σημείο, χωρίς όμως να γίνει αυτόπτης μάρτυρας διέλευσης οχημάτων.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα