Γενική

Αρκετοί κλαίνε και στην Ξάνθη

Μια πρωτοφανή «πατέντα» συνδρομητικής τηλεόρασης, έστησαν τρία άτομα, με «έδρα» την Αγία Παρασκευή στην Αθήνα. Μέσω περιφερειακών καταστημάτων ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών ειδών «ψάρευαν» πελάτες που ήθελαν να έχουν το συνδρομητικό κανάλι NOVA. Πουλούσαν λοιπόν προς 300 ευρώ στους ενδιαφερόμενους έναν αποκωδικοποιητή που προμηθεύονταν από την Κορέα.
Ο αποκωδικοποιητής συνδεόταν με γραμμή υπολογιστή μέσω συσκευής ethernet και «έσπαγε» τους κωδικούς του συνδρομητικού καναλιού. Έτσι οι πελάτες δεν είχαν ούτε δορυφορικό πιάτο, ούτε πλήρωναν μηνιαία συνδρομή. Το κύκλωμα αυτό κατάφερε να αποκτήσει πελατεία 100.000 Ελλήνων, που «απολάμβαναν» έτσι τις υπηρεσίες της NOVA.
Τα μέλη του κυκλώματος συνελήφθησαν προχθές το βράδυ, μετά από πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπό την εποπτεία του επικεφαλής του τμήματος, Μ. Σφακιανάκη. Η NOVA υποστηρίζει ότι μόνο τη διετία 2008- 2009 έχασε από τους μαϊμού αποκωδικοποιητές 31.500.000 ευρώ, ενώ η αστυνομία εκτιμά πως το κύκλωμα λειτουργεί εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια. Κατά τον νόμο, θα πρέπει να διωχθούν και οι πελάτες του κυκλώματος, ωστόσο- σύμφωνα με πληροφορίες- κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.
Αυτή η τελευταία πληροφορία για την μη δίωξη των «πελατών» ανακουφίζει και εκατοντάδες Ξανθιώτες οι οποίοι είχαν τις συσκευές αυτές στο σπίτι και στη ουσία παρανομούσαν συνειδητά.

Σχετικά Άρθρα