fbpx
Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

«Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να διευρύνει την επιρροή της και προς το κέντρο και προς τα δεξιά. Όχι με ευκαιριακές συμμαχίες και με κινήσεις τακτικής, αλλά με συστηματική εξωστρεφή δράση», τονίζει μιλώντας στον ΠτΘ η υποψήφια αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βουλευτής Α΄Αθηνών Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον ΠτΘ. Λίγες μέρες απομένουν για την εκλογή της 29ης Νοέμβρη και η υποψήφια πρόεδρος μιλά για τις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται γιατί είναι γυναίκα και για την οικογενειακή της προέλευση τονίζοντας ότι «όποιος θέλει να με χτυπήσει, ας με χτυπήσει πολιτικά. Για τις πράξεις και τις παραλείψεις μου… και ας αφήσουν την επιχειρηματολογία για το 65 και την Μικρασιατική καταστροφή»…
Παρατηρητής της Θράκης

Οι εργαζόμενοι με τα προγράμματα STAGE ήταν οι πρώτοι που υποδέχτηκαν στο ξενοδοχείο «Φιλία» διά του δικηγόρου τους κ. Μορφακίδη τον Πάνο Παναγιωτόπουλο που βρέθηκε τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου στην Κομοτηνή για να στηρίξει την υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος βρισκόταν στην περιοχή της Θράκης από την Κυριακή καθώς επισκέφθηκε τον Βόρειο Εβρο, είχε επαφές στην Αλεξανδρούπολη και στη συνέχεια το πρωί της Δευτέρας επισκέφθηκε τα ΜΜΕ της Αλεξανδρούπολης.
Δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που ήρθε στη Θράκη και ιδιαίτερα στην Κομοτηνή καθώς ο γιος του σπούδασε και παίρνει το πτυχίο του σε λίγες εβδομάδες από τη Νομική Σχολή Κομοτηνής.
Ωστόσο όπως είπε κάθε φορά που έρχεται εδώ παίρνει μηνύματα αισιοδοξίας από την περιοχή. Αυτή τη φορά το μήνυμα ήταν διπλό: αφενός αισιοδοξία για την προοπτική ανασυγκρότησης, πολιτικής και ιδεολογικής αναγέννησης της Νέας Δημοκρατίας και αφετέρου μηνύματα αισιοδοξίας για την υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά.
Φωνή της Ροδόπης

Συνεστήθη έπειτα από τη συνάντηση που είχε ο Νομάρχης Δράμας Κώστας Ευμοιρίδης, με τους τρεις βουλευτές του Νομού η επιτροπή αγώνα για την προώθηση επίλυσης αιτημάτων που αφορούν το Νομό.
Στην επιτροπή συμμετέχουν πέρα από το Νομάρχη και του βουλευτές και άλλοι φορείς του Νομού (Δήμαρχοι, Επιμελητήριο, Εργατικό Κέντρο, ΕΑΣ Ν. Δράμας κ.α.) και θα συνέρχεται κάθε τρεις μήνες και έκτακτα όταν ανακύπτει επείγον θέμα στο Νομό.
Αναμφίβολα πρόκειται για μια πρωτοβουλία προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά επειδή έχουμε πικρή εμπειρία από την αποτελεσματικότητα τέτοιον επιτροπών στο παρελθόν, καλό είναι να υπάρχει συγκεκριμένη ατζέντα στη διεκδίκηση και επίτευξη στόχων και το βασικότερο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση τους.
Ξυράφι

Το δισάκι μου στον ώμο για το δρόμο-για το δρόμο, μπορεί να χαρακτηριστεί με όρους λαϊκού άσματος η επίσκεψη στην Θράκη του τρίτου μονομάχου για την προεδρία της Ν.Δ. Παναγιώτη Ψωμιάδη.
-Όλα πρόλαβε και τα είδε ο Παναγιώτης στην Κομοτηνή, ακόμα και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή και να ανταλλάξουν ευχές για “καλή επιτυχία” στο έργο του.
-Δεν μας τα είπε όμως καλά ο θεματοφύλακας των αρχών του κόμματος και ισορροπιστής που δήλωσε ότι γυρίζει σε όλη την Ελλάδα χωρίς μηχανισμούς και με ένα….δανεικό αυτοκίνητο. Σαν ταινία δηλαδή του Νίκου Ξανθόπουλου με ολίγον Βασίλη Καϊλα.
-Απλώς ήθελε να πει ότι δεν διαθέτει μηχανισμούς και στελέχη σε εθνικό επίπεδο, γιατί σε επίπεδο νομαρχίας Θεσσαλονίκης μάλλον διαθέτει τα πάντα.
-Ίσως γι’ αυτό βγαίνει άνετα παρά τις λαϊκίστικες κορώνες, το πέταγμα του αετού, την ιππασία και την στολή του Ζορρό.
-Απλώς οι μηχανισμοί ενοχλούν όταν ο αντίπαλος τους διαθέτει σε καλύτερο επίπεδο.
-Παρόλα αυτά ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έχει γίνει ο εφιάλτης των δύο μονομάχων, αφού διακρίνουν ότι ο πρόεδρος στην Ν.Δ. θα εξαρτηθεί από την δυναμική του Παναγιώτη.
Ο Χρόνος

Σχετικά Άρθρα