Γενική

Ούτε με το… μακαρόνι!

Κάθε αρνητικό ρεκόρ που υπάρχει στην Ευρώπη φέρονται διατεθειμένες να σπάσουν οι ομάδες της Θράκης. Μετά λοιπόν τον Πανθρακικό, ο οποίος είναι η πρώτη ομάδα στη γηραιά ήπειρο με τη φτωχότερη συγκομιδή βαθμών, ήρθε η σειρά της Ξάνθης να βρεθεί στην κορυφή της λίστας με τις ομάδες που έχουν σημειώσει τα λιγότερα εκτός έδρας γκολ μακριά από την έδρα τους. Το συγκρότημα του Γιάννη Ματζουράκη αποδεικνύει κάθε αγωνιστική που περνάει ότι αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα στο σκοράρισμα και δη εκτός έδρας, όπου με τη συμπλήρωση του πρώτου γύρου αγνοεί τι εστί γκολ.
Ρίχνοντας μια ματιά στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα θα δούμε ότι η Ξάνθη είναι η ομαδική ομάδα που έχει ξεχάσει να σκοράρει μακριά από την έδρα της, ενώ μετά τον ελληνικό σύλλογο ακολουθούν τέσσερις ομάδες από τη Γαλλία (Οσέρ, Λε Μαν, Μπουλόν, Γκρενόμπλ) και δύο από τον Ισπανία (Εσπανιόλ, Χέρεθ), οι οποίες έχουν σημειώσει τρία τέρματα.
Το πρόβλημα στο συγκεκριμένο τομέα για την Ξάνθη δεν εστιάζεται όμως μόνο στις αναμετρήσεις μακριά από τα Πηγάδια, αλλά και σ αυτές εντός έδρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Θρακιώτες έχουν καταφέρει να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα μόλις 11 φορές, με αποτέλεσμα να ξεπερνά μόνο το γείτονά της και ουραγό Πανθρακικό, ο οποίος έχει σκοράρει μόλις επτά φορές (τρεις εκτός και τέσσερις εντός έδρας). Δεν είναι τυχαίο ότι ο Γιάννης Ματζουράκης όπου σταθεί και όπου βρεθεί δεν παύει να τονίζει ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση στη γραμμή κρούσης, γεγονός το οποίο επεσήμανε και στο τελευταίο παιχνίδι της ομάδας στα Πηγάδια κόντρα στον Ηρακλή, παρά το γεγονός ότι είδε τους ποδοσφαιριστές του να σκοράρουν, για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα, τέσσερις φορές.

Σχετικά Άρθρα