Γενική

Η EUROBANK EFG «επενδύει» στο χώρο της παιδείας

Έγινε η βράβευση των αριστούχων μαθητών στα πλαίσια του προγράμματος χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία»

Η Τράπεζα Eurobank EFG βράβευσε την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, στη Ξάνθη, τους αριστούχους μαθητές και μαθήτριες των Νομών Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Έβρου και Ροδόπης καθώς και αριστούχους των νομών Δωδεκανήσου, Κυκλάδων και Χίου που φοιτούν σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ξάνθης και της Κομοτηνής, στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».
Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που καθιερώθηκε το 2003, πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες χορηγικές πρωτοβουλίες του Ομίλου της Eurobank, που έχει επιλέξει να υποστηρίζει ενεργά τους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και του Περιβάλλοντος. Μέσω του Προγράμματος αυτού, έχουν βραβευθεί μέχρι σήμερα περισσότεροι από 7.000 αριστούχοι, από όλη την Ελλάδα.
Κύριος σκοπός του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον.
Στόχος της Eurobank είναι να αναδείξει μέσα από τη συμβολική επιβράβευση των καλύτερων, τη διαχρονική σημασία αξιών που εμπνέουν και συνοδεύουν τους νέους στην προσπάθεια διεκδίκησης ενός μέλλοντος με αξιώσεις και με διακριτό το στίγμα της δημιουργικότητας και της πρωτοπορίας.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει τους αριστούχους αποφοίτους μαθητές με τον υψηλότερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.650 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.
Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου, Πατέρας Παντελεήμονας, η πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ξάνθης Χρυσούλα Δημούδη, οι Αντινομάρχες Ξάνθης Ευτέρπη Στάντσιου, Θεόφιλος Παρτσαλίδης και Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Ξάνθης Περικλής Καρβουνίδης και Κωνσταντίνος Αμοιρίδης, ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης Γεώργιος Παπασταματίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ξάνθης Χρήστος Πούλιος, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Παρέστησαν επίσης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ξάνθης Κωνσταντίνος Πυλαρινός, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης Ιωάννης Αλεξιάδης, καθώς και πολλοί παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Νομού.
Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου, Πατέρας Παντελεήμονας, ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την πρωτοβουλία της Eurobank και προέτρεψε τους αριστούχους να κρατήσουν τη βράβευση αυτή ως παράδειγμα για να προβούν και οι ίδιοι σε ανάλογες πράξεις στο μέλλον.
Στη συνέχεια, το λόγο πήρε η Αντινομάρχης Ξάνθης Ευτέρπη Στάντσιου η οποία ανέφερε ότι η βράβευση των αριστούχων από την Eurobank είναι πολύ σημαντική πράξη γιατί δίνει ώθηση στους νέους να επιδιώξουν υψηλούς στόχους, ενώ συνεχάρη τους βραβευθέντες που πέτυχαν το όνειρό τους και τους ευχήθηκε να συνεχίσουν τον αγώνα τους.
Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης Γεώργιος Παπασταματίου εξήρε το συγκεκριμένο χορηγικό πρόγραμμα της Τράπεζας γιατί αναγνωρίζει και επιβραβεύει την προσπάθεια των μαθητών για την κατάκτηση της γνώσης και ευχήθηκε η πρωτοβουλία αυτή να ενδυναμωθεί και να γίνει παράδειγμα προς μίμηση.
Τέλος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ξάνθης Κωνσταντίνος Πυλαρινός, συνεχάρη τους απόφοιτους για την επιτυχία τους, χαρακτηρίζοντάς τους «πρωταθλητές», καθώς και τους γονείς και τους καθηγητές για τη συμβολή τους στην επιτυχία αυτή και ευχήθηκε το παράδειγμα της Eurobank να το ακολουθήσουν και άλλοι ιδιωτικοί φορείς.
Χαιρετισμό απέστειλε η Βουλευτής Δράμας Χαρά Κεφαλίδου, συγχαίροντας την Eurobank για την πρωτοβουλία της καθώς και τους αριστούχους και τις οικογένειές τους.
Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απενεμήθησαν στα σχολεία απ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού. Συγκεκριμένα, στο Νομό Έβρου στο 3 ο Γενικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης το οποίο βραβεύθηκε για τον αριστούχο μαθητή Γεώργιο Χρυσανίδη, στο Νομό Ξάνθης στο 1 ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης για τη Μαρία Ρέστα, στο Νομό Καβάλας στο 3 ο Γενικό Λύκειο Καβάλας για τον Ανδρέα Κοντόση, στο Νομό Δράμας στο 1 ο Γενικό Λύκειο Δράμας για την Κυριακή Θωίδου, στο Νομό Ροδόπης, στο 1 ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής και στο 3 ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής για τους Νικόλαο Επταμηνιτάκη και Ιωάννη Στεφανή, αντίστοιχα.
Τέλος, στην ομιλία του, ο Περιφερειακός Διευθυντής Δικτύου Καταστημάτων της Eurobank κ. Βασίλης Παπαγεωργίου τόνισε ότι «για τον όμιλο της Eurobank EFG, η Παιδεία και η εκπαιδευτική διαδικασία αποτελούν αναμφισβήτητα την ισχυρότερη αλλά και πιο ευαίσθητη βάση πάνω στην οποία μια κοινωνία στηρίζει το ίδιο της το μέλλον. Αποτελούν μείζονα εθνικό στόχο και τη σημαντικότερη εθνική επένδυση για το μέλλον της χώρας στο σύγχρονο ανοικτό και έντονα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον όπου διεκδικούμε με αξιώσεις, ως κοινωνία και ως οικονομία, μια ισχυρή θέση. Ανταποκρινόμενη η Eurobank στις προκλήσεις της εποχής, ενθαρρύνει τη νεολαία μας να ακολουθήσει το δρόμο της μάθησης, της μόρφωσης και της προόδου. Σε μια περίοδο κατά την οποία πολλές από τις παραδοσιακές αξίες που στήριξαν την ανάπτυξη της κοινωνίας μας αρχίζουν να αμφισβητούνται, εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να αναδεικνύονται και να επιβραβεύονται οι καλύτεροι. Αυτοί που θέτουν στόχους και επιλέγουν το δύσκολο δρόμο της επίπονης προσπάθειας για να τους κατακτήσουν».
Τα βραβεία της Τράπεζας Eurobank EFG για τους νομούς Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Έβρου και Ροδόπης, καθώς και των νομών Δωδεκανήσου, Κυκλάδων και Χίου έλαβαν οι εξής:
1. Αλεξανδρίδης Κωνσταντίνος από το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Ξάνθης
2. Γκατίδης Κωνσταντίνος από το Γενικό Λύκειο Αβδήρων
3. Ρέστα Μαρία από το 1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης
4. Σαφαρίδης Φέλιξ από το 2ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης
5. Στυλιανίδου Αγγελική από το 3ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης
6. Χατζημωσιάδου Ανθή από το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα