Γενική

«Υπάρχουν εκρηκτικά προβλήματα στο νομό μας»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στον Ιππικό Όμιλο της Γκιώνας ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής Ξάνθης Σωκράτης Ξυνίδης

Συνέντευξη τύπου εφ όλης της ύλης παραχώρησε στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ο Σωκράτης Ξυνίδης, Βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, ύστερα από αρκετές μέρες απουσίας από τον τύπο.
Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Αβδήρων στη Γκιώνα, όπου παραβρέθηκαν όλα τα τοπικά Μ.Μ.Ε. Σκοπός της συνέντευξης ήταν η αποκατάσταση ενός κενού επικοινωνίας, με τα Μ.Μ.Ε, αφού, όπως ο ίδιος λέει, κλήθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες του από μια μεγάλη θέση ευθύνης, με αυξημένες υποχρεώσεις, κυρίως αυτό το πρώτο διάστημα. Ο κ. Ξυνίδης παρουσίασε και τους συνεργάτες του, οι οποίοι θα βρίσκονται στο πλευρό του, βοηθώντας τον έτσι στο σημαντικότατο αυτό έργο, που έχει αναλάβει, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους επικριτές του, οι οποίοι μιλούσαν για «σχολική εκδρομή», όταν ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία, λόγω του νεαρού της ηλικίας των βοηθών του, λέγοντας ότι αυτή η «σχολική εκδρομή» κέρδισε τελικά την εμπιστοσύνη του λαού της Ξάνθης.
«Η περίοδος που έχουμε διανύσει από την 4 η Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα, ήταν μια σημαντική περίοδος για το ΠΑΣΟΚ, από πολιτικής πλευράς, διότι θα έπρεπε η κυβέρνησή του να αποδείξει, ότι έχει τη δυναμική και τη διάθεση να υλοποιήσει αυτά, τα οποία υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό και να μπορέσει να δείξει ότι αυτό που προτείναμε και λέγαμε ως πρόγραμμα πρώτων 100 ημερών, έχουμε τη βούληση και τη δυνατότητα να το υλοποιήσουμε, δηλαδή ότι δεν ήταν μια συνηθισμένη προεκλογική εξαγγελία», δήλωσε ο Βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης, εμφανώς ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα πορεία του κόμματος.
«Η κυβέρνηση αυτή θα κριθεί από την αποτελεσματικότητα της πολιτικής της»
«Τα βασικά νομοθετήματα έχουνε πάρει ήδη το δρόμο τους», είπε ο κ. Ξυνίδης, τα οποία μάλιστα θα μπορούσανε ήδη να είναι προς ψήφιση στη βουλή, αφού είναι «ώριμα», όπως είπε, αλλά λόγω της δημόσιας ανοιχτής διαβούλευσης, που είχε υποσχεθεί το κόμμα, δεν έγινε κάτι τέτοιο.
«Υλοποιούμε ακόμα μια δέσμευσή μας απέναντι στον ελληνικό λαό, αυτή της δημόσιας ανοιχτής διαβούλευσης των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης. Αυτό το οποίο γίνεται, με την ανάρτηση στο διαδίκτυο όλων των νομοθετικών πρωτοβουλιών, τη δημόσια διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, αλλά και με τον καθένα πολίτη ξεχωριστά, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να έρχεται και να παρεμβαίνει, να προτείνει, να ζητά κατάργηση κάποιων διατάξεων ή αλλαγή κάποιων άλλων, προκειμένου και αυτός να συμβάλει με την εμπειρία που απέκτησε ο καθένας μας μέσα από τη ζωή, σ αυτό το οποίο διαμορφώνουμε ως νέα διάταξη της χώρας, νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είναι το μεγαλύτερο πολιτικό κέρδος, που έχουμε πετύχει ήδη στον ενάμισι μήνα διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ», ανέφερε ο κ. Ξυνίδης.
«Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα τέλος, σε μια περίοδο φαυλότητας στο θέμα των προσλήψεων»
Ο Σωκράτης Ξυνίδης όμως, δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στο θέμα στο προσλήψεων, για το οποίο έγινε τόσος λόγος. Ο Βουλευτής Ξάνθης επανέλαβε για μια ακόμη φορά, ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν περνούν ρουσφέτια, αφού οι διαδικασίες των προσλήψεων πρέπει να χαρακτηρίζονται από διαφάνεια.
«Το θέμα των προσλήψεων στην Ελλάδα είναι τόσο αμαρτωλό, που η απόφαση της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη. Δεν πρόκειται να υπάρξουν γκρίζες ζώνες. Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει με όρους Α.Σ.Ε.Π., με όρους μόνιμης εργασίας, με όρους πλήρους ασφάλισης και με τα εργασιακά δικαιώματα, τα οποία ο εργαζόμενος πρέπει να έχει. Νομίζω ότι, σε αυτήν τη συγκυρία, οποιαδήποτε άλλη επιλογή θολώνει το τοπίο. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση. Δεν πρόκειται να δημιουργήσουμε παράθυρα, δεν πρόκειται να δημιουργήσουμε γκρίζες ζώνες. Όλες οι προσλήψεις από δω και πέρα στο δημόσιο, θα γίνονται με έναν ενιαίο αξιοκρατικό τρόπο, με πλήρη έλεγχο από το Α.Σ.Ε.Π. και μέσα από διαδικασίες, οι οποίες θα είναι υπό έλεγχο και διαφανείς σε όλη την κοινωνία», είπε κατηγορηματικά ο Βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης, τονίζοντας στη συνέχεια: «αυτό δεν πρόκειται να το θυσιάσουμε, ενόψει ακόμα και δικαιολογημένων ανησυχιών είτε φορέων, είτε των ίδιων των εργαζομένων».
«Στο Νομό Ξάνθης υπάρχουν εκρηκτικά προβλήματα»
Για εκρηκτικά προβλήματα, έκανε λόγο ο κ. Ξυνίδης, που αντιμετωπίζει ο Νομός Ξάνθης, λέγοντας συγχρόνως πως έτσι όπως έχουν τα πράγματα, δεν μπορούν να γίνουν και πολλά, προς το παρόν.
«Ουσιαστική παρέμβαση θα έχουμε μετά από ένα διάστημα, αφού αναδιοργανωθεί ο κρατικός μηχανισμός. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, ότι δε θα έχουμε όλα αυτά που θέλουμε», είπε ο Βουλευτής Ξάνθης, συμπληρώνοντας: «θα αποδοθούν στους δικαιούχους αυτά που τους οφείλονται από άλλα έτη. Θα μπορέσουμε να στοχεύσουμε στην προώθηση βασικών ζητημάτων και αυτό θα το πετύχουμε με όλους τους φορείς του Νομού Ξάνθης».
Αναφερόμενος στη μετατροπή του εργοστασίου ζαχάρεως σε μονάδα παραγωγής βιοαιθανόλης, δήλωσε ότι εάν οι μελέτες μετατροπής είναι κερδοφόρες, τότε αυτές θα υλοποιηθούν κανονικά, ενώ για τη ΣΕΚΑΠ δήλωσε τη δέσμευσή του, για την προστασία της εταιρείας, με σκοπό να γίνει και πάλι μια υγιής επιχείρηση.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα