Γενική

Δεν «ψήνεται» για προεδριλίκι

Προτιμά να έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο ο Χρ. Πανόπουλος

O Xρήστος Πανόπουλος πρέπει να ακούει τη λέξη «πρόεδρος» και να βγάζει… σπυριά! Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι στην Ξάνθη δεν έχει αναλάβει ούτε μία ημέρα την προεδρία της ΠΑΕ, αν και είναι ο ιδιοκτήτης της. Αφήστε που δεν συγκινήθηκε ούτε από τις κατά καιρούς παροτρύνσεις (έως πιέσεις) για να καθίσει στην καρέκλα του επικεφαλής παλιότερα της ΕΠΑΕ και τώρα της Super League.
Επειδή, άλλωστε, ήταν και ο εμπνευστής της δημιουργίας του νέου φορέα που διοργανώνει εδώ και τέσσερα χρόνια το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας οι Γιάννης Βαρδινογιάννης και Πέτρος Κόκκαλης του είχαν προτείνει να αναλάβει το πόστο του προέδρου, αλλά ο μεγαλομέτοχος της ακριτικής ΠΑΕ δεν ήθελε να βάλει κι άλλους… μπελάδες στο κεφάλι του.
Είναι σαφές πως ο Πανόπουλος προτιμά να ασχολείται με τις επιχειρήσεις του ή να πηγαίνει για κυνήγι (το καλοκαίρι ψάρεμα) από το να φθείρεται με την καθημερινότητα των υποχρεώσεων που έχει ο πρόεδρος της Λίγκας. Κατά καιρούς μάλιστα έχει πει πως «εγώ- σε αντίθεση με άλλους παράγοντες- έχω επιχειρήσεις που δεν μου αφήνουν χρόνο να ασχοληθώ με άλλου είδους υποχρεώσεις και δεσμεύσεις», ενώ συχνά δεν παρακολουθεί διά ζώσης την ομάδα του ούτε σε εντός έδρας ματς επιλέγοντας την τηλεόραση.
Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, ότι ο Άρης Πιαλόγλου εξελίσσεται σε ισόβιο πρόεδρο της Ξάνθης (και έχει ήδη ανακηρυχθεί σε επίτιμο), αφού κατέχει αυτό το πόστο από το 1988 με εξαίρεση την τετραετία 2000- 2004, όταν ηγήθηκε ο Γιώργος Γκιρτζίκης. Όπως γίνεται επομένως αντιληπτό τώρα που έπεσε πάλι στο τραπέζι το όνομα του Πανόπουλου ως υποψήφιου διαδόχου του Νίκου Θανόπουλου στην προεδρία της Super League μάλλον δεν εκπλήσσει η κατηγορηματική απάντηση των στενών συνεργατών του, οι οποίοι ξεκαθάριζαν πως «δεν υπάρχει περίπτωση να αναλάβει…».
Κάτι παραπάνω θα ξέρουν από εμάς, οπότε ανοίγει ο δρόμος για τον Απόστολο Παπουτσάκη, τον Γιώργο Μποροβήλο ή τον Κωνσταντίνο Τσακίρη, εφόσον καταθέσει υποψηφιότητα. Σειρά, πάντως, έχει η Θεσσαλονίκη…

Σχετικά Άρθρα