Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

Ο Τσέπελης τον κατηγόρησε ως υπεύθυνο της «διαρροής» για την «παύση» του Θεολόγου από τον Περιφερειάρχη, ο Δήμαρχος δεν τον κάλυψε… ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΔΕΚΤΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ! Οι «αντίπαλοί» μιλάνε για «ηρωική παραίτηση» δίχως… αντίκρισμα διότι γνωρίζει ότι ο Δήμαρχος δεν θα κάνει δεκτή τη παραίτηση οπότε… «ούτε γάτα, ούτε ζημιά», ο ίδιος ενημέρωσε τον Πούλιο ότι δεν θα είναι παρόν στη Δημαρχιακή (σήμερα) και δεν «απαντούσε» στο κινητό! ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΑΝΘΗΣ Λ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΙΔΗΣ: Ναι πήρα την παραίτηση του κ. Τριμίτζιου, αλλά του ζήτησα… λεπτομερώς τους λόγους της… παραίτησής του!
Μαχητής

Ήμουν και παραμένω ο πρώτος και… ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ που επέμενα και επιμένω στην έκπληξη της τελευταίας στιγμής, όσον αφορά την εκ νέου υποψηφιότητα του Λάκη Στυλιανίδη για την δημαρχία Ξάνθης. Να επισημάνω εδώ, πως ο ίδιος ο Δήμαρχος με διαβεβαίωσε εν συνεχεία, πως θα επιμείνει στην υποψηφιότητά του μέχρι τέλους, πλην όμως… δεν με έπεισε! Και αυτό, ίσως είναι μια λανθασμένη δική μου πολιτική εκτίμηση- διαίσθηση, αλλά είναι το λιγότερο που αφορά επί της παρούσης… Άλλωστε, λίαν συντόμως θα διαφανεί από τις εξελίξεις που ήδη τρέχουν και από προχθές καλπάζουν! Οι οποίες εξελίξεις δεν αφορούν μόνο τον συνδυασμό της συμπολίτευσης και θα γίνει στην συνέχεια κατανοητό το γιατί.
Θράκη

Στο μεταξύ, προβάδισμα του Αντώνη Σαμαρά για την προεδρία της ΝΔ καταγράφει δημοσκόπηση της «Μέτρον Ανάλυσις» που δημοσιοποίησε ο ραδιοσταθμός ΦΛΑΣ 96. Η πανελλαδική δημοσκόπηση διενεργήθηκε τηλεφωνικά το διήμερο 16-17/11 σε δείγμα 1.204 ατόμων. Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για την προεδρία του κόμματος, το σύνολο των ερωτηθέντων απαντά: Αντώνης Σαμαράς 44%, Ντόρα Μπακογιάννη 28% και Π. Ψωμιάδης 14%.
Αδέσμευτη

Με στόχο την σπανιότερη χρήση του μέτρου της προσωρινής κράτησης και την επιτάχυνση της λειτουργίας της δικαιοσύνης, ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Χ. Καστανίδης, συναντήθηκε το σαββατοκύριακο με την Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο υπουργός Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκης.
Εμπρός

Τους κινδύνους ρύπανσης του ποταμού Άρδα στη Θράκη από την εγκατάσταση και λειτουργία εργοστασίου στο Kardzhali της Βουλγαρίας, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα σύνορα με την Ελλάδα, με σκοπό την εξόρυξη χρυσού με κυάνωση, επισημαίνει ο Αλέξης Τσίπρας με ερώτησή του προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Περιβάλλοντος. Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι η κυάνωση, ως μέθοδος εξόρυξης, είναι απαγορευμένη σε πολλές χώρες της Ε.Ε. (Γερμανία, Τσεχία κ.ά.), αλλά και ότι η εταιρεία “Gorubso Kardzhali”, που πήρε την άδεια λειτουργίας, “είναι κοινών συμφερόντων με την “Χρυσωρυχεία Θράκης””.
Αγώνας

«Σφάζονται τα φλάμπουρα για τα μάτια της Προεδρίας». Μόνον αυτός ο τίτλος θα ταίριαζε στα όσα εξελίσσονται τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με τις εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου και προέδρου στον Σύλλογο Σαρακατσαναίων ο Λεπενιώτης. Σύμφωνα με πληροφορίες μου, η πολιτική δυστυχώς δεν απέχει από αυτές τις εκλογές και δεν είναι λίγοι οι εκπρόσωποι της, που προσπαθούν να βάλουν το χεράκι τους προκειμένου να εκλέξουν τους αγαπητούς σε αυτούς υποψηφίους και να κατευθύνουν προς αυτούς την πρόθεση ψήφου των Σαρακατσάνων. Για το θέμα αυτό βέβαια θα έχουμε να πούμε πολλά εντός της ερχόμενης εβδομάδας, όπου σύμφωνα με ανθρώπους που είχα επαφή, θα λύσουν την επί σειρά ετών σιωπή τους και θα πούνε τα πράγματα με το όνομα τους.
Φωνή της Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα