fbpx
Γενική

Βανδαλισμοί στον Πολύσιτο

Την Κυριακή ο Δήμος Βιστωνίδας φιλοξενεί την εκπομπή της ΕΤ 3 «Κυριακή στο χωριό»- Σχετική ανακοίνωση συνδέει τα επεισόδια με τα γυρίσματα

Άγνωστοι προχθές το βράδυ «επιτέθηκαν» σε τοίχους, σε φράκτες, στην στάση του ΚΤΕΛ και στο πρώην Κοινοτικό Κατάστημα Πολυσίτου στο Δήμο Βιστωνίδος. Με σπρέι έχουν καταληφθεί όλες οι επιφάνειες που είχαν συντηρηθεί από το Δήμο, ενώ και το σχολείο του Πολυσίτου δεν «ξέφυγε» από το μένος των βανδαλιστών.
Ο Δήμος Βιστωνίδος άμεσα έχει προβεί στις απαραίτητες επιδιορθώσεις και ήδη τις πρώτες πρωινές ώρες συνεργεία του Δήμου είναι στον Πολύσιτο και με την επίβλεψη του Δημάρχου ολοκληρώνεται η αποκατάσταση όλων των ζημιών.
Αυτό επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του Δημάρχου και τονίζονται τα παρακάτω: «Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν σε περίεργη χρονική στιγμή για τον οικισμό του Πολυσίτου (που δεν είχε παρατηρηθεί ποτέ αυτό το φαινόμενο) καθώς κατέφθασαν τα τηλεοπτικά συνεργεία της ΕΤ 3 και της εκπομπής «Κυριακή στο χωριό», που φιλοξενεί ο Δήμος Βιστωνίδος».
Μετά από συνεννόηση με το κανάλι, ο Δήμος Βιστωνίδος φιλοξενεί την εκπομπή και κατάφερε μια πολύ σημαντική προβολή της ανατολικής πλευράς του Δήμου, που απειλείται με ερήμωση. «Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τα φυσικά τοπία, τις ομορφιές και τον πολιτισμό των οικισμών που ερημώνουν, ενώ παράλληλα να αναδείξουμε την ιστορία, τα ήθη και έθιμα του τόπου μας. Με μια μεγάλη ποικιλία από ρεπορτάζ, προσπαθήσαμε σε συνεργασία με τους παράγοντες της εκπομπής να συμπεριλάβουμε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία του Δήμου μας και να συμμετέχουν όσοι Σύλλογοι της περιοχής μας επιθυμούν», δήλωσε ο Δήμαρχος Βιστωνίδος κ. Νίκος Ζλάτκος.
Τα ρεπορτάζ περιλαμβάνουν λήψεις και συνεντεύξεις από την ιστορία και την ταυτότητα του χωριού, το περιβάλλον της λίμνης Βιστωνίδας και του ποταμού Κόσυνθου, Παρασκευή τσίπουρου στο Μαγικό, γλυκό από ζαχαροκάλαμο από το Σύλλογο Γυναικών Γενισέας, επαγγέλματα της περιοχής, ενώ την Κυριακή στις 11 το πρωί είναι τα γυρίσματα της εκπομπής.
Η πρωτοβουλία δεν θα μπορούσε να ευδοκιμήσει αν δεν υπήρχε η στήριξη από όλους τους Συλλόγους του Δήμου και ιδιαίτερα αυτούς του Πολυσίτου, που έχουν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες.
Τέλος, η Διοίκηση του Δήμου συζητά με τους παράγοντες της εκπομπής, το ενδεχόμενο πραγματοποίησης μιας ακόμα εκπομπής στη δυτική πλευρά του Δήμου.

Σχετικά Άρθρα