Γενική

Ο θησαυρός του Orient Express στην Ξάνθη

Από Δευτέρα θα συνεχίσουν το σκάψιμο για χρυσό και τα πολύτιμα πετράδια

Από Δευτέρα θα συνεχισθεί το «νόμιμο» κυνήγι του θησαυρού στην Σταυρούπολη Ξάνθης στην θέση Λυκοδρόμιο. Συγκεκριμένα ομάδα 3 καταδεικτών έχει προχωρήσει στην έκδοση άδειας από το ελληνικό δημόσιο προκειμένου να προχωρήσουν σε νόμιμη ανασκαφή, αναζητώντας 120.000 κιλά χρυσό και πολύτιμα πετράδια. Όλη την προηγούμενη εβδομάδα η ανασκαφή είχε σταματήσει λόγω κωλύματος της Β ΔΟΥ Ξάνθης και των υπηρεσιακών παραγόντων που παρακολουθούν για λογαριασμό του κράτους τις εργασίες.
Η ανασκαφή έχει κλείσει ήδη 22 εργάσιμες ημέρες και συνεχίζει μετά από δεύτερη διακοπή. Οι «χρυσοθήρες» υπό την επίβλεψη της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, της Β ΔΟΥ Ξάνθης, της αστυνομίας του Δήμου Σταυρούπολης και της Αρχαιολογίας προσπαθούν να εντοπίσουν σπηλιά με πλάκες χρυσού.
Η περιοχή που σκάβουν είναι δίπλα στο δρόμο Σταυρούπολης Ξάνθης μετά την διασταύρωση για Καλλιθέα. Στην αρχή του παλιού δρόμου για Σταυρούπολη, σε μια πλαγιά και η αστυνομία της περιοχής δεν αφήνει κανέναν να πλησιάσει στο σημείο το οποίο φυλάσσεται επί 24ώρου βάσεως.
Μέχρι σήμερα το συνεργείο έχει ανοίξει 3 τρύπες με τρυπάνι σε γρανιτόπετρα προσπαθώντας να εντοπίσει την σπηλιά με τον θησαυρό.
Αν τελικά βρεθεί ο θησαυρός θα είναι τεράστια επιτυχία στα χρονικά και φυσικά μεγάλη διαφήμιση για την περιοχή της Σταυρούπολης που είναι πανελλαδικά γνωστή για τον Νέστο.
120.000.000 γραμμάρια χρυσού x 23 ευρώ = 2.760.000.000 ευρώ.
Οι καταδείκτες θα πάρουν το 50 % δηλαδή 1.380.000.000 ευρώ. Τεράστιο ποσό χωρίς να συνυπολογίσουμε τα πετράδια.
Ο θησαυρός είναι πλάκες χρυσού και πετράδια προερχόμενες από μεγάλη ληστεία στο τρένο της γραμμής. Η παρακείμενη γραμμή κατασκευάστηκε από Γάλλους μηχανικούς το 1891, και από αυτήν περνούσε με θόρυβο, μεγαλοπρεπές και καρβουνιασμένο το περίφημο Orient Express!!! Την εποχή εκείνη στη γραμμή Σταυρούπολη- Τοξότες Ξάνθης γίνανε πολλές ληστείες τρένων και μια από αυτές με τόνους χρυσό και πετράδια δεν εξιχνιάσθηκε ποτέ.
Η ομάδα της ανασκαφής χρησιμοποιεί γεωτρύπανο για να βρει το σπήλαιο, γιατί προφανώς δεν μπόρεσαν να βρουν τη φυσική είσοδό του. Το σπήλαιο βρίσκεται κάτω από βράχο μεγάλου όγκου και το δάπεδο του σπηλαίου είναι σε αρκετό βάθος. Ανοίγουν λοιπόν τις τρύπες και να ρίχνουν έπειτα καλώδιο οπτικής ίνας για να εντοπίσουν πρώτα αεραγωγούς και στην συνέχεια την «χρυσή κυλόττα».
Αυτοί που σκάβουν είναι σίγουροι ότι ο θησαυρός βρίσκεται εκεί και επιμένουν να τον βρουν, πρέπει να έχουν «δυνατές» πληροφορίες. Λογικά θα επιμείνουν μέχρι να βρουν το σπήλαιο.
Μέχρι τότε η περιοχή της ορεινής Σταυρούπολης έχει γίνει πόλος έλξης και άλλων «ενδιαφερομένων» η οποίοι δεν χάνουν την ευκαιρία να κάνουν την βόλτα τους και στην παρακείμενη κοιλάδα του Νέστου για να απολαύσουν τουλάχιστον τις χειροπιαστές ομορφιές του.

Σχετικά Άρθρα