Γενική

Λόγω οικονομικής κρίσης δε γίνονται προσφορές, δωρεές, χορηγίες

Λόγω της οικονομικής κρίσης, όπως όλοι προβάλλουν, δεν γίνονται προσφορές, δωρεές και χορηγίες από επιχειρηματίες η άλλους συμπολίτες μας, όπως γινόταν μέχρι τώρα στο Γηροκομείο Ξάνθης. Αυτό επισημαίνει σε σχετική επιστολή της στον Εκδότη και Διευθυντή μας η Πρόεδρος του κα Ασπασία Στυλιανίδου και απευθύνεται στους Ξανθιώτες για την επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του.
Στις 25 Νοεμβρίου, πανηγυρίζει ο ναός του Γηροκομείου και θα μπορούσαμε όλοι να επισκεφθούμε τους γέροντες και αν δεν μπορούμε να συνεισφέρουμε οικονομικά, μπορούμε να τους χαιρετίσουμε, να ανταλλάξουμε μια κουβέντα, να φανούμε ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
«Αξιότιμε κ. Καρυπίδη,Σας ευχαριστώ εκ μέρους των Τροφίμων για την διάθεση σας να εξυπηρετείτε δια του τύπου σας τις τυχόν ανακοινώσεις του Ιδρύματος μας. Όπως καλά γνωρίζετε στις 25 Νοεμβρίου είναι η Εορτή της Εκκλησίας μας και η Εκκλησία ανήκει στο Ίδρυμα, ζητούμε την υποστήριξη όλων των Ξανθιωτών. Η διάθεση σας και η συμπαράσταση σας μας είναι απαραίτητη και γι αυτό ακριβώς το λόγο, τολμώ και σήμερα να σας στείλω προς δημοσίευση, τόσον προς τον τύπο όσο και προς την εφημερίδα σας, αυτή μας την ανακοίνωση. Πιστεύουμε πως έτσι θα βοηθήσετε και εσείς στην ανιδιοτελή προσφορά της Διοίκησης.
Θερμά σας ευχαριστώ εκ μέρους όλων μας
Επιθυμούμε να γνωστοποιήσουμε στους απανταχού Ξανθιώτες και χορηγούς, ότι το Δ .Σ τον Ιδρύματος «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ» της Ξάνθης, που εδώ και πολλές δεκαετίες περιθάλπει τους συνταξιούχους και άπορους γέροντες και γερόντισσες μας, προσφέροντας τους περιποίηση και στοργή, απεφάσισε να επεκτείνει τις κτιριακές του εγκαταστάσεις, προκειμένου να περιθάλπονται και να έχουν ιατρική στήριξη γέροντες που ενδεχομένως παθαίνουν εγκεφαλικά επεισόδια ή λόγω κάποιου ανίατου νοσήματος κραυγάζουν, βογκούν, κλαίνε δυνατά κλπ. και ανησυχούν το διπλανό τους. Σ αυτές τις περιπτώσεις το πήγαινε- έλα των ιατρών και ασθενοφόρων οχημάτων τρομάζουν τους άλλους τροφίμους, τους προξενούν φοβίες, περιπέφτουν σε κατάθλιψη, κλαίνε και υποφέρουν. Ακόμη υπάρχουν κίνδυνοι επιμολύνσεων των υγιών, πλην του γήρατος, γερόντων και γεροντισσών. Το Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να ενδιαφερθεί γι αυτές τις καταστάσεις απεφάσισε ομόφωνα να εκποιήσει τα μη προσοδοφόρα περιουσιακά στοιχεία, χωράφιά και παλαιά σπίτια, σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες, και να αγοράσει το παρακείμενο οικόπεδο. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να εξοφλήσουμε το χρέος μας και αναγκασθήκαμε να δανειστούμε από τράπεζα.
Σήμερα, λόγω της οικονομικής κρίσης, όπως όλοι προβάλλουν δεν έχουμε προσφορές, δωρεές και χορηγίες από επιχειρηματίες η άλλους συμπολίτες μας, όπως γινόταν μέχρι τώρα.
Επικαλούμαστε τα ανθρωπιστικά σας αισθήματα, όπου και αν βρίσκεστε οι συμπολίτες μας Ξανθιώτες,, να συμμετάσχετε με κάθε δυνατό τρόπο για να βοηθηθούν οι γέροντες μας, που ίσως τυγχάνει να είναι συγγενείς σας η που θα μπορούσατε να νιώθετε σαν γονείς και συγγενείς σας και θα θέλατε, και εσείς μαζί μας, να τους εξασφαλίζουμε το καλύτερο στη δύση της ζωής του. Ας αναλογισθούμε πόσα μας προσέφεραν εκείνοι και ας έλθει ο κάθε ένας οπό εσάς αρωγός στην υπεράνθρωπη προσπάθεια που κάνει η πρόεδρος με το Δ.Σ για την πάντοτε χρήστη λειτουργία του και την άριστη περίθαλψη των τροφίμων του, όπως οι πάντες αναγνωρίζουν».
Η Πρόεδρος Ασπασία Στυλιανίδου και τα μέλη του Δ.Σ σας ευχαριστούν εκ των προτέρων.

Σχετικά Άρθρα