Γενική

Αναζητούνται πόροι για την ολοκλήρωση της προσπάθειας

Ο Νομάρχης Ξάνθης, κ. Γεώργιος Παυλίδης επισκέφθηκε το 18-19ο χλμ της Εθνικής Οδού Ξάνθης – Ε/Β Συνόρων, επιτόπου την κατασκευή του έργου: «Βελτίωση τμήματος της αριθ 55 Εθνικής Οδού μετά το 16ο χλμ».
Πρόκειται για πολύ σημαντικό έργο, αφού ο δρόμος αυτός είναι ο μοναδικός άξονας που συνδέει την Ξάνθη με τα σύνορα ενώ εξυπηρετεί 10- 15 χιλιάδες κατοίκων.
Το έργο, συνέχεια προηγουμένων, περιλαμβάνει την διαπλάτυνση του τμήματος οδοστρώματος. Ο δρόμος στην τελική του μορφή θα αποκτήσει υπερδιπλάσιο του σημερινού ασφαλτοστρωμένο πλάτος γεγονός που θα συντελέσει σημαντικά στην βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας, αυξάνοντας την ασφάλεια και συνεπώς την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Το έργο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εσωτερικών (ΚΑΠ) με ημερομηνία περαίωσης την 16- 06- 2010.
Σχετικά ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γεώργιος Παυλίδης δήλωσε: «Επιληφθήκαμε της διαπλάτυνσης των άκρως επικίνδυνων σημείων (18 ο- 19 ο χλμ) του Εθνικού Δρόμου Ξάνθης- Ελληνοβουλγαρικών Συνόρων, σε συνεννόηση με την αρμόδια ΔΕΣΕ. Το πλέον δύσκολο σημείο, μετά από δεκαετίες, διαπλατύνεται ή διαπλατύνθηκε εντυπωσιακά. Αναζητούμε πόρους για την ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας. Δουλεύουμε συστηματικά με στόχο την ανάπτυξη του τόπου μας».

Σχετικά Άρθρα