Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

Η παιδεία θέλει τον… Γερμανό της! Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας και τις πρόσφατες εξαγγελίες της, από τα διαθέσιμα μοντέλα που τελούν υπό επεξεργασία αυτή τη στιγμή, «προκρίνεται ως «θετικό» το γερμανικό, σύμφωνα με το οποίο ο δόκιμος εκπαιδευτικός μπαίνει σε διαρκή επιμόρφωση. Η εφαρμογή μπορεί να οριστεί σε τοπικό επίπεδο, σε διευθυντικό ή και από επιτροπές Πανεπιστημίων ή από τη σχολική κοινότητα». Ορδές εκπαιδευτικών ξεσηκώθηκαν και γι΄ αυτό, εκτός των άλλων. Η πολυθρύλητη διαρκής επιμόρφωση και αξιολόγηση κρέμεται πάνω από τα κεφάλια των εκπαιδευτικών που την έβγαζαν στα γραφεία κι έπαιρναν τα μόριά τους, που αποσπώνταν από τα σχολεία και παραπονιόταν κιόλας γιατί έχαναν την άδεια του καλοκαιριού! Βέβαια, πάντα υπάρχουν οι άξιοι και τίμιοι εκπαιδευτικοί χωρίς μπάρμπα από την Κορώνη που στάλα μάζεψαν ξενιτεμένοι τα μόριά τους αλλά αν δεν καούν τώρα τα χλωρά μαζί με τα ξερά το χάσαμε το τρένο πατριώτες! Πάντα κάποιος στο μεταίχμιο είναι το θύμα, αλλά για χάρη της αξιοκρατίας μια ζωή θα θυσιαζόμαστε σε αυτή τη χώρα…
Παρατηρητής της Θράκης

Γεύμα ξεχωριστό από τα άλλα προς τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ παρέθεσαν ο Δήμαρχος του Ιάσμου Κυριάκος Αμούτζας και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιάσμου Στέργιος Θεοχαρίδης σε γνωστή ταβέρνα στο κέντρο της Αμβροσίας. Και ήταν ξεχωριστό από τα άλλα γιατί ακριβώς στο γεύμα την τιμητική τους είχαν το τσίπουρο που παράγει ο Δήμαρχος αλλά και το κόκκινο κρασί που παράγει ο Πρόεδρος! Στο τραπέζι κατέφθασαν εκπρόσωποι από την ΕΡΑ Κομοτηνής, τις εφημερίδες Φωνή της Ροδόπης, χρόνος, Παρατηρητής, το τηλεοπτικό κανάλι R Channel και φυσικά το RodopiNews. Ολοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ντόπια κρεατικά αλλά και εκλεκτά ορεκτικά ενώ παράλληλα άνοιξαν άφθονα πηγαδάκια και συζητήσεις με θέματα για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, για το όνομα του νέου Περιφερειάρχη που αργεί να ανακοινωθεί και άλλα πολλά. Δήμαρχος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν όπως πάντα κεφάτοι και καλοδιάθετοι αλλά και ομιλιτικοί στις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ αλλά και με όλους τους παρευρισκόμενους θαμώνες της γνωστής ταβέρνας της Αμβροσίας, αφού είναι άνθρωποι της καθημερινότητας κοντά στον πολίτη και στα προβλήματα που τον απασχολούν. Πολλές άλλωστε ήταν οι φορές που τις συζητήσεις διέκοπταν δημότες που ήθελαν να τους χαιρετίσουν προσωπικά ή απλά να τους σφίξουν το χέρι.
Φωνή της Ροδόπης

Οι μεγάλες προσδοκίες του Ελληνικού λαού από το ΠΑΣΟΚ έχουν διαψευσθεί με την κατάθεση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2010. Χωρίς ίχνος αναπτυξιακής προοπτικής ,χωρίς να προβλέπεται η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αποτελεί ένα προϋπολογισμό διαχείρισης, αντιαναπτυξιακό και δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών. Αποκαλύπτει την αναξιοπιστία των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ. Φέρνει περισσότερους φόρους για όλους τους πολίτες. Οδηγεί την οικονομία στην ύφεση και σε έξαρση της ανεργίας. Το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2010, αποκαλύπτει για μια ακόμη φορά τα επικίνδυνα μικροκομματικά παιχνίδια που παίζει η Κυβέρνηση με το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας. Τα τεχνάσματα του ΠΑΣΟΚ για να φουσκώσει το έλλειμμα του 2009 και να εμφανίσει πλασματική βελτίωση το 2010, είναι εμφανή παντού. Τελευταίο παράδειγμα είναι ότι το ½ της δαπάνης για το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης εγγράφεται στον προϋπολογισμό του 2009, ενώ τα έσοδα από την έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις και στην μεγάλη ακίνητη περιουσία από την οποία θα χρηματοδοτείτο το Επίδομα, μεταφέρονται στο 2010.
Ξυράφι

Ξαναζεσταμένη σούπα με νέο περιτύλιγμα είναι το κάλεσμα που απευθύνει σε ξένους διπλωμάτες, με έγγραφο της, η Ανώτατη Συμβουλευτική επιτροπή της μειονότητας της Δυτικής Θράκης, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» σε άρθρο του διπλωματικού συντάκτη Νίκου Μελέτη. -Το έγγραφο της Συμβουλευτικής στάλθηκε σε όλες τις πρεσβείες της Αθήνας για να ενημερωθούν οι κυβερνήσεις τους, καλεί όλους τους ξένους διπλωμάτες να έρθουν για επιτόπιο έλεγχο στην Θράκη, προκειμένου να διαπιστωθούν οι «παραβιάσεις των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων». -Προσπαθεί ο ψευτομουφτής Αχμέτ Μετέ να παρουσιάσει τον εαυτό του ως τον μόνο αξιόπιστο συνομιλητή που γνωρίζει τα προβλήματα της μειονότητας και στις ενέργειες του αυτές προσυπογράφουν και οι Βουλευτές της μειονότητας, πρώην και νυν, Αχμέτ Χατζηοσμάν, Μαντατζή Τσετίν και Ιλχάν Αχμέτ. -Φυσικά στο έγγραφο αναφέρονται οι γνωστές πάγιες θέσεις της Άγκυρας και των σκληροπυρηνικών αρχηγών της μειονότητας, διανθισμένες με νέες απόψεις και καινούριες διεκδικήσεις.
Ο Χρόνος

Σχετικά Άρθρα