Γενική

«Το προσκλητήριο νεκρών ας γίνει οδηγός και ας φωτίσει νέα οράματα»

Μήνυμα Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ξάνθης για την σημερινή επέτειο της 17 ης Νοέμβρη

Μήνυμα για την σημερινή επέτειο της 17 ης Νοέμβρη στέλνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ξάνθης με μήνυμα του. Ειδικότερα τονίζει:
«Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι νέοι
Τιμούμε και φέτος την εξέγερση και τη θυσία των αγωνιστών του Πολυτεχνείου του 1973. Η επέτειος της 17 ης Νοεμβρίου δεν αποτελεί μόνο εκδήλωση τιμής. Αποτελεί εκδήλωση μνήμης που οι εργαζόμενοι κρατούν ζωντανό το απελευθερωτικό μήνυμα της νεολαίας της εποχής του Νοέμβρη του 1973 «ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ» που ένωσε το λαό μας και άνοιξε δρόμους για τη δημοκρατική πορεία της χώρας μας.
Τα μηνύματα αυτά είναι μηνύματα ενότητας και αγώνα συνεχίζουν να εμπνέουν και να οδηγούν τους εργαζόμενους και τη νέα γενιά που βρίσκονται σε εργασιακή ανασφάλεια.
Αγωνίζονται για τον εκδημοκρατισμό, τη διασφάλιση της απασχόλησης, την κοινωνική προστασία και ασφάλεια όλων ίων ηλικιών, για την αναβάθμιση και τον δημοκρατικό εκσυγχρονισμό της Παιδείας, την υπεράσπιση της ειρήνης, της εθνικής μας ανεξαρτησίας.
Διατηρώντας στη μνήμη μας ζωντανά τα γεγονότα, το Συνδικαλιστικό
Κίνημα δεν μπορεί να κλείσει τα μάπα και να ξεχάσει τους νεκρούς που θυσιαστήκαν
στο βωμό της ελευθερίας.
Το προσκλητήριο νεκρών ας γίνει οδηγός και ας φωτίσει νέα οράματα για μια κοινωνία δικαιοσύνης, αλληλεγγύης, ισότητας, ελευθερίας,
Το Συνδικαλιστικό Κίνημα τιμά τα θύματα και αγωνίζεται για τη διασφάλιση και την ενδυνάμωση της Δημοκρατίας».

Σχετικά Άρθρα