fbpx
Γενική

Ο Πέτρος Τατσόπουλος στο ΑΞΙΟΝ

Την Πέμπη 19 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι

Ο συγγραφέας, δημοσιογράφος, σεναριογράφος Τατσόπουλος θα βρίσκεται την Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του ΑΞΙΟΝ την Πέμπτη 19/11/2009 και 12- 2 το μεσημέρι.
Η κα Άντα Δημητριάδου, φιλόλογος στο «ΑΞΙΟΝ» γράφει για τον καλεσμένο και την εκδήλωση:
«Τιμή, χαρά, αναγνώριση …δεν ξέρω τι απ όλα αυτά- η και όλα μαζί- μας χαρίζει ο Πέτρος Τατσόπουλος που πρόθυμα αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας να φιλοξενηθεί στους χώρους των Σχολείων μας, να συζητήσει με τα παιδιά μας, να μετουσιώσει- ίσως- σ εμάς τους εκπαιδευτικούς του ΑΞΙΟΝ κάποια- έστω ελάχιστα- από κείνα που τον κάνουν τόσο ξεχωριστό.
Για τα βιογραφικά του στοιχεία δεν ήξερα τίποτα παραπάνω και πέρα από το ότι ήταν υιοθετημένος, κάτι που δεν το έκρυβε άλλωστε. Έτσι, όταν μου είπαν από τη Δ/νση να γράψω το δελτίο σχετικά με τον κ. Τατσόπουλο, η διερεύνηση μου έδειξε ότι ο Πέτρος Τατσόπουλος γεννήθηκε το 1959 στο Ρέθυμνο, μεγάλωσε μέσα σε ανάδοχη οικογένεια στην Αθήνα, όπου τελείωσε το Γυμνάσιο και τις σπουδές του στα Οικονομικά (Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς). Ξεκίνησε σπουδές στο Πάντειο Παν/μιο (στις πολιτικές επιστήμες). Εργάστηκε ως σεναριογράφος, δημοσιογράφος, παρουσιαστής τηλεοπτικής εκπομπής («Πνεύμα αντιλογίας») και σύμβουλος σεναρίων στην ΕΡΤ. Ήδη στα 21 του εκδίδει το πρώτο μυθιστόρημα (Οι Ανήλικοι, Εκδ. Εστία, 1980) και ακολουθεί πλήθος άλλων. Από το 1989 είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Συγγραφέων και 2 φορές μέλος του Δ.Σ. της. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, γιατί ασχολήθηκε και με αυτό! Σύντομα πρόκειται να κυκλοφορήσει το νέο του βιβλίο «Νεοέλληνες- Πορτρέτα».
Ένας τέτοιος λοιπόν, πνευματικά ανήσυχος άνθρωπος, ο Πέτρος Τατσόπουλος, κάνει «ποδαρικό» φέτος στα Ιδιωτικά Σχολεία ΑΞΙΟΝ, όντας ο πρώτος από ένα σύνολο συγγραφέων που θα επισκεφτούν τα σχολεία μας κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς που διανύουμε, στα πλαίσια της δραστηριότητας: «ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ στο ΑΞΙΟΝ».
Χαρά μας θα είναι εκτός από τους μαθητές μας, να δούμε γονείς και φίλους των σχολείων στο ακροατήριό του».

Σχετικά Άρθρα