fbpx
Γενική

26 χρόνια από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους του Ντεκτάς (1983- 2009)

Γράφει ο Νικόλαος Φωτιάδης*

Πέρασαν 26 χρόνια από την ημέρα που το παχύδερμο που ονομάζεται Ραούφ Ντεκτάς, όργανο των Στρατηγών της Τουρκίας, ανακήρυξε τη δημιουργία της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», ενός κράτους «μαϊμού», που συμβολίζει την άρνηση της εφαρμογής των αποφάσεων του ΟΗΕ, που θυμίζει τον «Αττίλα», του 1974 και διακηρύττει στον κόσμο ολόκληρο το θράσος των Τούρκων.
Οι 1619 αγνοούμενοι αδελφοί, μας φτύνουν για το χαμένο αίμα των νεκρών, τις κραυγές των βιασμένων γυναικών, την αδιαφορία για τους γονείς, τις συζύγους και τα παιδιά τους.
Πέντε χιλιάδες (5000) οικογένειες Ελλήνων και Κυπρίων ζούνε με την καθημερινή αγωνία αν ζει ή όχι ο δικός τους άνθρωπος.
Ο αχυράνθρωπος, πρώην Γεν. Γραμματέας του ΟΗΕ Ανάν έθεσε όρους, χάραξε γραμμές κι έκανε μοιρασιές, όρισε προθεσμίες χωρίς ποτέ να αναφέρει το παραμικρό για τους αγνοούμενους, λες κι αυτοί οι άνθρωποι ήταν αναλώσιμο υλικό.
Ο Παπανδρέου «χαριεντίστηκε» με τους Οσμανλήδες και τους Γιάπηδες, ο Καραμανλής πούλησε «κουμπαρλίκια» και ο «ισχυρός» της Γης Ομπάμα (διάδοχος του βλακός Μπους) βλέπει προς Ιράκ, Αφγανιστάν, Σαουδική Αραβία, Ιράν και ίσως προς Β. Κορέα χωρίς να νοιάζεται για τα φέρετρα που έρχονται από τη Βαγδάτη, τη Βασόρα και το Τικρίτ.
Ο νέος Πρόεδρος της Κύπρου Χριστόφιας βρίσκεται σε συνεχείς συνομιλίες με τον ψευτοπρόεδρο Ταλάτ (τσιράκι του Ντενκτάς), χωρίς όμως, φοβάμαι, τελικό αποτέλεσμα.
Και οι Κύπριοι αδελφοί έπεσαν στην παγίδα του Ντεκτάς που «άνοιξε» την πράσινη γραμμή και σπεύδουν πληρώνοντας «χαράτσι» να επισκεφθούν ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ όπου μένουν βάρβαροι ένοικοι και ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΟΥΣ που έγιναν σταύλοι (κι ας έγραψε ο Κύπριος Πανεπιστημιακός Χριστόδουλος Γιαλουρίδης στις 29- 6- 03 στον «Τύπο της Κυριακής» για τον κίνδυνο χαλάρωσης του δίκαιου αιτήματος για επιστροφή και αποκατάσταση της νομιμότητος στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου).
Οι ρεαλιστές αντιμετωπίζουν ψυχρά το σχέδιο σαν αλγεβρικό άθροισμα θετικών και αρνητικών παραμέτρων, ξεχνώντας ότι σε κάποιες περιπτώσεις το άθροισμα είναι ΜΗΔΕΝ.
Κανείς δεν τολμά να φωνάξει: «Επιτέλους τέλος σ αυτή τη ντροπή. Μαζέψτε τα Τουρκαλάδες πάρτε το Στρατό κατοχής από το ψευδοκράτος, τους εποίκους που φέρατε από την Ανατολία και εφαρμόστε τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του ΟΗΕ». Κόπτονται για «ανθρωπιά» παλιάνθρωποι και για «ανθρώπινα δικαιώματα» αυτοί που κατέστησαν νόμο την αδικία. Εμείς όμως ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ, αλλά ΚΑΡΤΕΡΟΥΜΕ. Αιωνία σας η μνήμη νεκροί ήρωες της Κύπρου και σεις αδέρφια μας αγνοούμενοι καλή αντάμωση.

* Αντγός ε.α.
Επίτιμος Υδκτής Δ ΣΣ
τ. Πρόεδρος Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Νομού Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα