fbpx
Γενική

Συζητήθηκε η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας

Στις πόλεις Debrecen της Ουγγαρίας και Presov της Σλοβακίας πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες επισκέψεις του έργου NEEBOR (Networking for Enterprises in the Eastern External Border Regions- στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG IVC), από 3 έως 4 Νοεμβρίου και από 5 έως 6 Νοεμβρίου αντίστοιχα.
Η επίσκεψη στο Debrecen περιελάμβανε τόσο συναντήσεις εργασίας με εκπροσώπους του επικεφαλής εταίρου, όσο και εισηγήσεις στην τοπική Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης, η οποία τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί σειρά σημαντικών επενδύσεων στο χώρο της αξιοποίησης της γεωθερμίας για ενεργειακούς λόγους, καθώς και του Ιαματικού- θεραπευτικού Τουρισμού.
Η επίσκεψη στο Presov αφορούσε στην ανάπτυξη επιχειρηματικότητας με συνορεύοντα κράτη- με την Πολωνία εν προκειμένω, καθώς και παρουσιάσεις από εκπροσώπους του Σλοβακικού Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου. Παράλληλα, οι αντιπροσωπείες των εταίρων μετέβησαν σε πρότυπο βιομηχανικό συγκρότημα παραγωγής εξαρτημάτων υψηλής τεχνολογίας που ειδικεύεται σε εξαρτήματα Ρομποτικής με κατοχυρωμένη διεθνή πατέντα.
Επίσης στο Presov πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνάντηση της Επιτροπής Καθοδήγησης του Έργου για συζήτηση και επίλυση τρεχόντων θεμάτων.
Ως επόμενη περιοχή επίσκεψης πεδίου έχει οριστεί η περιφέρεια του Vidzeme στη Λετονία.
Την Περιφέρεια ΑΜ- Θ εκπροσώπησαν οι κ.κ. Αρσενίου Σπύρος, υπάλληλος της Διεύθυνσης Γεωργικής Ανάπτυξης της ΠΑΜ- Θ και διαχειριστής του έργου και Λεπίδας Βασίλης, στέλεχος του τμήματος ευρωπαϊκών προγραμμάτων της ΠΑΜ- Θ.

Σχετικά Άρθρα