fbpx
Γενική

Κατά του οδικού άξονα Ξάνθης- Βουλγαρίας

Αντίθετη με την κατασκευή και την παράδοση σε κυκλοφορία του κάθετου άξονα Ξάνθης- Βουλγαρίας είναι η Ένωση Ελλήνων Πολιτών. Σε σχετική ανακοίνωση της παραθέτει τα επιχειρήματα της:
«Ως πανελλήνιος σύλλογος με έδρα την Ξάνθη, δε θα μπορούσαμε να μείνουμε άφωνοι στο μεγάλο αυτό ζήτημα, που αφορά στην κοινωνία του νομού μας. Το συγκεκριμένο μάλιστα ζήτημα, είναι εκτός του προγράμματος 2009- 2010 για το νομό μας και που πρόσφατα ανακοινώθηκε και αφορά στη δημόσια διοίκηση και στην οικονομία.
Ήδη από το καλοκαίρι η Ένωση Ελλήνων Πολιτών προχώρησε σε έρευνα σε όλους τους νομούς της βορείου Ελλάδος, οι οποίοι συνδέονται ή είναι πλησίον βαλκανικών χωρών και τα αποτελέσματα είναι τουλάχιστον τραγικά για αυτούς τους νομούς. Σέρρες, Δράμα, Κιλκίς, Ημαθία και πολλοί άλλοι νομοί έχουν αυτή τη στιγμή μέσο όρο ανεργίας, η οποία ξεπερνάει το 30%. Εργοστάσια κλειστά, εμπορικά καταστήματα ερημωμένα, αγρότες παραγωγοί σε απόγνωση από τα εισαγόμενα προϊόντα, οικοδομή και επαγγέλματα που συνδέονται με παρεμφερείς εργασίες σε πλήρη απόγνωση.
Ρωτάμε λοιπόν τους πολιτικούς αυτού του τόπου.
1) Έχουν προχωρήσει σε παρόμοια έρευνα;
2) Εάν το έχουν κάνει, έχουν διαφορετικά αποτελέσματα;
3) Έχουν λάβει μέτρα για το νομό μας, ώστε να μην πάθουμε τα ίδια;
4) Μήπως είναι υποχρεωμένος ο νομός μας να υποστεί τα ίδια με τους άλλους νομούς, στα πλαίσια της κανιβαλιστικής παγκοσμιοποίησης;
5) Μήπως δεν έχουν σκεφθεί τίποτα από τα παραπάνω, επειδή δεν πρόκειται να θιγούν οι ίδιοι;
Ελπίζουμε ως Ένωση Ελλήνων Πολιτών να μη συμβούν τα ίδια στο νομό μας και να αποτελέσουμε εξαίρεση στον κανόνα.
Ζητούμε όμως να πάρουν θέση όλοι οι πολιτικοί και οι φορείς του τόπου.
Ό,τι και αν συμβεί θα είμαστε δίπλα στους πολίτες του νομού μας, καθώς και σε όλους τους Έλληνες».
Ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Ανδρεάδης
Ο αναπληρωτής γραμματέας Γιώργος Χριστοφορίδης

Σχετικά Άρθρα