fbpx
Γενική

Ευχάριστα τα νέα για τον 17 χρονο

Εμφανίστηκε και στην περιοχή μας ο περιβόητος ιός της νέας γρίπης Η1Ν1, σε έναν 17χρονο μαθητή λυκείου, ο οποίος εισήχθη στο Νοσοκομείο Ξάνθης, με συμπτώματα γρίπης.
Αμέσως οι γιατροί, προέβηκαν σε λήψη επιχρίσματος από το νεαρό ασθενή, το οποίο εστάλη στη Θεσσαλονίκη για εργαστηριακές εξετάσεις.
Σύμφωνα με τις εργαστηριακές εξετάσεις, το επίχρισμα από το 17χρονο ήταν θετικό στον ιό της νέας γρίπης Η1Ν1, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ξάνθης Γιώργος Μπαλτατζίδης, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία της «ΧΝ».
Ο ασθενής νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Ξάνθης, ενώ σύντομα θα ακολουθήσει θεραπεία στο σπίτι του.
Ο τρόπος μετάδοσης είναι ίδιος με εκείνον της εποχικής γρίπης. Δηλαδή μεταδίδεται απευθείας από τον ασθενή που βήχει ή φτερνίζεται σε άλλον άνθρωπο μέσω σταγονιδίων που εκλύονται στον αέρα. Μπορεί να μεταδοθεί όμως και έμμεσα. Όταν δηλαδή κάποιος ακουμπήσει επιφάνειες (βρύσες, πόμολα τουαλέτας κ.ά.) όπου έχουν επικαθήσει μολυσμένα σταγονίδια και στη συνέχεια, δίχως να πλύνει τα χέρια του, ακουμπήσει τη μύτη ή το στόμα του. Ο ιός μπορεί να περάσει μέσω των βλεννογόνων στον οργανισμό.

Σχετικά Άρθρα