fbpx
Γενική

Μάθετε τα πλεονεκτήματα των δερμάτινων ειδών

Τι προσφέρουν και σε ποιους απευθύνονται

Δέρμα. Πρόκειται για έναν όρο ευρέως γνωστό, τον οποίο τον χρησιμοποιούμε συχνά στην καθημερινή μας ζωή, όχι τόσο για να ονοματίσουμε το «περίβλημα» του ανθρώπου, αλλά από τι είναι φτιαγμένα τα καθημερινά αντικείμενα που μας συνοδεύουν σε κάθε είδους έξοδό μας.
Δερμάτινα υποδήματα, δερμάτινες ζώνες, δερμάτινες τσάντες και κυρίως δερμάτινα πανωφόρια, είναι προϊόντα της καθημερινότητάς μας. Αν θέλουμε να γυρίσουμε πίσω το χρόνο, θα δούμε ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν δερμάτινα είδη, για την ένδυσή τους, ακόμα από τα προϊστορικά χρόνια.
Στην εποχή μας ένα δερμάτινο πανωφόρι, θεωρείται αυτό που λένε «must», με αποτέλεσμα λίγο- πολύ, όλοι να έχουμε στην κατοχή μας τουλάχιστον ένα δερμάτινο μπουφάν. Ειδικά τώρα το χειμώνα, η ανάγκη αυτή γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, αφού ως γνωστό ένα δερμάτινο πανωφόρι, προσφέρει προστασία από τις καιρικές συνθήκες.
Η εφημερίδα «ΧΝ», μίλησε με την ιδιοκτήτρια του καταστήματος δερματίνων ειδών «Alexander», που βρίσκεται στη Διομήδεια Ξάνθης, Στέλλα Παπαντοπούλου, η οποία ανέφερε τα πλεονεκτήματα ενός δερμάτινου.
Xanthinews: Κα Παπαντοπούλου, μιλήστε μας για τα είδη των δερμάτινων παλτό και μπουφάν. Σε τι ποιότητες κατασκευάζονται και σε ποιους απευθύνονται;
Στέλλα Παπαντοπούλου: Υπάρχουν πολλά είδη δερμάτινων. Ένα από αυτά είναι το αρνί, το οποίο είναι ιδιαίτερα μαλακό και ενδείκνυται κυρίως για γυναικεία ρούχα. Επίσης υπάρχει το μοσχάρι, που βγαίνει σε πολλές ποιότητες, όπως π.χ. σε σχέση με το πάχος του. Το μοσχάρι είναι πιο ανθεκτικό, γι αυτό κιόλας χρησιμοποιείται και για την κατασκευή άλλων αντικειμένων, όπως επένδυση επίπλων. Άλλο είδος δερμάτινων είναι το χοιρινό, το οποίο είναι πιο οικονομικό από τα προηγούμενα δύο και είναι και πολύ εμφανίσιμο, χωρίς μάλιστα να φαίνονται οι πόροι του, όπως παλιότερα. Υπάρχει επίσης το λεγόμενο «μουτόν», λέξη που σημαίνει αρνί στα γαλλικά. Σε αυτό το είδος, το τρίχωμα είναι από τη μέσα μεριά του ρούχου, με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα ζεστό.
«ΧΝ»: Ποια δερμάτινα προτιμάει περισσότερο ο κόσμος;
Σ.Π.: Πλέον ο κόσμος προτιμάει το οικονομικότερο δερμάτινο και όχι το πιο ποιοτικό. Αυτό ξεκίνησε από τα λεγόμενα «κινέζικα», που κατέκλυσαν την αγορά, τα οποία ναι, είναι πολύ προσιτά στην τιμή, αλλά είναι και πολύ ανθυγιεινά, αφού για την κατασκευή τους χρησιμοποιούν πολλά χημικά.
«ΧΝ»: Πότε παρατηρείται η μεγαλύτερη κίνηση στα δερμάτινα;
Σ.Π.: Η μεγαλύτερη κίνηση στα δερμάτινα ενδύματα παρατηρείται τον Ιανουάριο με Φεβρουάριο, λόγω των πρόωρων εκπτώσεων. Στο διάστημα αυτό κορυφώνεται. Γενικά, ξεκινάει από τον Οκτώβριο.
«ΧΝ»: Μιλήστε μας για τις τιμές των δερμάτινων, σε σχέση με αυτό που προσφέρουν.
Σ.Π.: Οι τιμές είναι αρκετά καλές για ένα δερμάτινο ρούχο, συγκριτικά με τα υφασμάτινα. Με την αγορά ενός δερμάτινου, είσαι καλυμμένος για όλες τις εποχές, εκτός καλοκαιριού φυσικά. Το δερμάτινο είναι αδιάβροχο και ζεστό, ειδικά αν έχει από μέσα επένδυση. Επίσης ένα σπουδαίο χαρακτηριστικό των δερμάτινων ειδών είναι ότι βρίσκονται πάντα στη μόδα. Είναι διαχρονικά.
«ΧΝ»: Σε ποιους απευθύνονται τα δερμάτινα ενδύματα;
Σ.Π.: Κοιτάξτε. Υπάρχει μεγάλη γκάμα έτοιμων ρούχων. Τα δερμάτινα φοριούνται από όλους και σε όλες τις ηλικίες. Επίσης, μπορεί να παραγγείλει κάποιος και σχέδιο μέγεθος ή ό,τι άλλο θέλει. Όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας φορέσαμε δερμάτινο. Είναι αυτό που είπαμε διαχρονικό και απευθύνεται σε όλους, σε ψηλούς, σε κοντούς, σε αδύνατους, σε «γεμάτους». Το δερμάτινο ταιριάζει σε όλους.
Το κατάστημα δερματίνων ενδυμάτων «Alexander» της Στέλλας Παπαντοπούλου βρίσκεται στη Διομήδεια Ξάνθης, στη στροφή προς Λεύκη, το οποίο έχει πολύ μεγάλη ποικιλία σε δερμάτινα ενδύματα και μάλιστα σε πολύ προσιτές τιμές.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα