Γενική

«Είναι κρίμα να θυσιάζονται στο βωμό επικοινωνιακών ωφελειών»

Επίσκεψη εργαζομένων πρώην ΤΕΒΕ ΑΜΘ στον Υπερνομάρχη Κ. Τάτση

Συμβασιούχοι εργαζόμενοι του ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κομοτηνή, εκπροσωπώντας τον Πανελλήνιο Σύλλογο Συμβασιούχων ΟΑΕΕ επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας- Καβάλας- Ξάνθης κο Κωνσταντίνο Τάτση. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν τη στήριξη του Υπερνομάρχη στον αγώνα που έχουν ξεκινήσει για μονιμοποίηση ή τουλάχιστον ανανέωση της θητείας τους εφόσον καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, καθώς και για επιπλέον μοριοδότηση της προϋπηρεσίας τους στο δημόσιο.
Ο Πρόεδρος της Ν.Α. Δ- Κ- Ξ κο Κων/νος Τάτσης, αφού ενημερώθηκε για τα αιτήματά τους και τις επόμενες δράσεις του αγώνα τους, δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Καταρχήν πιστεύω και σας το λέω υπεύθυνα, ότι υπήρξατε θύματα μιας επικοινωνιακής πολιτικής με συγκεκριμένο στόχο. Επικοινωνιακή πολιτική που αγνοεί ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό πρόβλημα, αυτό της ανεργίας των νέων.
Θεωρώ απαράδεκτο», τόνισε ο Πρόεδρος, «να χρωματίζεται μια ολόκληρη νέα γενιά ανθρώπων, των οποίων δίκαιο αίτημα και αγωνία είναι η εργασία.
Μια γενιά που και γνώση έχει και κρίση και τα αντικειμενικά κριτήρια επιστημοσύνης διαθέτει.
Το κενό που καλύπτουν μέχρι σήμερα οι συμβασιούχοι στη Δημόσια Διοίκηση είναι μεγάλο. Η συμπλήρωσή του δε και χρόνο απαιτεί και πολύ μεγαλύτερο κονδύλι στον προϋπολογισμό.
Η εμπειρία των συμβασιούχων αποτελεί τεράστιο περιουσιακό δυναμικό για τη δημόσια διοίκηση και δεν πρέπει να πάει χαμένο.
Η επιπλέον μοριοδότηση της προϋπηρεσίας τους πρέπει να διασφαλιστεί.
Είναι κρίμα και για τους συμβασιούχους και για τη δημόσια διοίκηση να θυσιάζονται στο βωμό επικοινωνιακών και κομματικών ωφελειών.
Τέτοιες πολιτικές συμπεριφορές γυρίζουν πίσω την πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας μας».

Σχετικά Άρθρα