Γενική

Έργα του Δ. Ράτσικα μαθητή του Γ. Μόραλη

Ο χώρος σύγχρονης τέχνης «ΟΡΦΕΩΣ 20» παρουσιάζει έργα του Δ. Ράτσικα
από 21 Νοεμβρίου έως 10 Δεκεμβρίου 2009. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009 ώρα 7:30 μ.μ. Διάρκεια έκθεσης από 21 Νοεμβρίου έως 10 Δεκεμβρίου 2009 και ώρες Τρίτη- Παρασκευή 5:30μ.μ.- 20:30μ.μ. Σάββατο 10:30π.μ.- 2:30μ.μ.
Ο Δ. Ράτσικας, ηπειρώτης στην καταγωγή υπήρξε μαθητής του Γ. Μόραλη στην Α.Σ.Κ.Τ., του G. Singier στην E.N.S.B.A., ανωτάτη σχολή καλών τεχνών του Παρισιού και του F.Molnar στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης από όπου πήρε και το διδακτορικό του. Εισηγήθηκε την ίδρυση του τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της τέχνης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων όπου και δίδαξε ζωγραφική επτά χρόνια. Σήμερα διδάσκει Τέχνη στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (αναπληρωτής καθηγητής Εικαστικών).
Στο έργο του αρθρώνει οργανικά τον στοχασμό με την θεωρία και την πρακτική
στο καλλιτεχνικό πεδίο. Αναδεικνύει στα έργα του τη δύναμη των πλαστικών στοιχείων, χρώμα και σχήμα. Σκέψεις και συναισθήματα αναδύονται στην επιφάνεια εκπλήσσοντας με το φως των προσώπων και των μορφών.
Το θέμα ποικίλει: πρόσωπα, γυμνά, νεκρή φύση, αφηρημένες συνθέσεις. Οι τεχνικές επίσης: ελαιογραφίες, τέμπερες, υδατογραφίες, τέχνη υποστηριζόμενη από Η.Υ. μέσα στα όρια της ιδέας και του προγραμματισμού. Μέχρι σήμερα του έχουν οργανωθεί 37 ατομικές εκθέσεις. Έργα του βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σχετικά Άρθρα