fbpx
Γενική

Έμφραγμα στο Κέντρο της Ξάνθης

Γράφει ένας πολίτης της Ξάνθης

Παρ όλη την αρνητική κριτική για την διαμόρφωση του Κέντρου της Ξάνθης ο Δήμος προχώρησε στο κλείσιμο και της Μ. Βόγδου μπροστά από τον ΟΤΕ και της οδού Ηρώων. Την Τρίτη το Απόγευμα και ο δρόμος πίσω από τη Νομαρχία με κατεύθυνση προς την Λαϊκή αλλά και προς το ΙΚΑ παρουσίαζε μια άθλια κατάσταση με εκατοντάδες αυτοκίνητα να έχουν στριμωχτεί στον μοναδικό πλέον δρόμο διοχέτευσης όλης της Κίνησης.
Η ουρά θύμιζε εικόνες από την Αθήνα που βλέπουμε στην τηλεόραση καθώς όλο και περισσότεροι οδηγοί απορούν πως θα ομαλοποιηθεί η κίνηση από έναν δρόμο. Ουσιαστικά όλα τα αυτοκίνητα που κατεβαίνουν από τα χωριά του Βουνού και την περιοχή του Αστικού συνοικισμού (από το παλιό νοσοκομείο μέχρι και τον δρόμο προς την Χρύσα) έχουν έναν και μοναδικό ελεύθερο δρόμο αυτόν που αναφέρθηκε πίσω από τη Νομαρχία με κατεύθυνση προς την πλατεία Ελευθερίας μέσω της Λαϊκής Αγοράς.
Σκεφτείτε απλά ότι το 1/2 μόνο των αυτοκινήτων να θέλουν να κατευθυνθούν προς την οδό Κομοτηνής ή την Μ. Καραολή πόσους δρόμους- διασταυρώσεις- φανάρια πρέπει να αντιμετωπίσουν!
Απορεί κάποιος για το παράλογο της υπόθεσης. Σε όλο τον κόσμο κατασκευάζονται πλατείες και ειδικά κυκλικοί κόμβοι καταργώντας φανάρια και διοχετεύοντας ομαλά την κίνηση και εμείς καταστρέψαμε την κεντρική πλατεία που ουσιαστικά ένωνε το βόρειο με το νότιο κομμάτι της πόλης για να κάνουμε πιθανώς την μεγαλύτερη πλατεία (από την Νομαρχία- μέχρι και την υπάρχουσα πλατεία ) σε σύγκριση με τον πληθυσμό μας.
Και θα είναι, είμαι σίγουρος ένα όμορφο έργο προσβάσιμο στους πεζούς αφού βέβαια θα έχουν παίξει κορώνα γράμματα την ζωής τους για να διασχίσουν τους υπόλοιπους δρόμους που θα ασφυκτιούν από την τεράστια κίνηση, θα εμποδίζονται από τα χιλιάδες παρκαρισμένα αμάξια στα πεζοδρόμια, θα εκνευρίζονται γιατί οι περισσότεροι θα διέρχονται και θα παρκάρουν πλέον στις γειτονιές τους. Για μια βόλτα 1- 2 ωρών την εβδομάδα στην τεράστια πλατεία θα υποφέρει όλη η πόλη.
Σε συζήτηση μεταξύ φίλων βρέθηκαν και οι υποστηρικτές του έργου και με μια μονοκονδυλιά θεωρούν πρόβλημα μόνο τους οδηγούς. Να αφήσουμε λοιπόν τα αμάξια μας γιατί αυτά ενοχλούν, (συνήθως μεταφέρουμε τα μικρά παιδιά μας στα φροντιστήρια και στα γυμναστήρια) που οι καλοπληρωμένοι άρχοντες μας (Δημοτικοί- Κρατικοί ) δεν μας προσφέρουν στο Δημόσιο σχολείο, ή τους άρρωστους μας γιατί ψάχνουμε το ιδιωτικό ιατρείο καθώς το Δημόσιο σύστημα υγείας είναι για ασπιρίνες, ή για να κάνουμε τις 2- 3 δουλειές γιατί ο μισθός μας δεν μας φτάνει. Η πλατεία λοιπόν θα μας δίνει διέξοδο σε όλα τα άλλα προβλήματα μας καθώς θα απολαμβάνουμε χωρίς τα αμάξια τον περίπατο μας…εξαιρούνται οι Νομαρχιακές- Δημοτικές Μερσεντέζ…αυτές δεν ενοχλούν τις πλατείες των πεζών!!!

Σχετικά Άρθρα