fbpx
Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

Ως μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας και ως μέλος της Διεθνούς Ένωσης Δικηγόρων (ΙΒΑ) στις επιτροπές του Ποινικού Δικαίου (Committee of Criminal Law) και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Committee of Human Rights) και εκπροσωπώντας τη χώρα μας ως απεσταλμένος του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Κυριάκος Μπαμπασίδης συμμετείχε σε Διεθνές Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Στοκχόλμη το τριήμερο 28-30 Οκτωβρίου, με θέμα Intercultural Dialogue and Minorities (Διαπολιτισμικός Διάλογος και Μειονότητες). Το Συνέδριο διοργανώθηκε στα πλαίσια της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ασκεί το τρέχον εξάμηνο η Σουηδία και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Σουηδίας, με συνδιοργανωτές πέντε Πρεσβείες στην Στοκχόλμη, Ισπανική, Ελληνική, Τουρκική, Μαροκινή και την Πρεσβεία του Κουβέιτ. Με αφορμή τη συμμετοχή του αυτή ο Κυριάκος Μπαμπασίδης μιλά στον ΠτΘ για το συνέδριο, για τις εργασίες τους αλλά και για τα μεγάλα ζητήματα της λαθρομετανάστευσης και της επαναπροώθησης.
Παρατηρητής της Θράκης

Με σχετική επιστολή που απέστειλε την Δευτέρα (9/11) το παράρτημα Θράκης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος προς την Διοίκηση του ΑΗΣ ΔΕΗ Κομοτηνής, παίρνει θέση για το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Φωνής της Ροδόπης» στο υπ’ αριθ. 247/20.10.09 φύλλο σχετικό με απευθείας ανάθεση έργου από τον ΑΗΣ / ΔΕΗ Κομοτηνής με τον χαρακτηρισμό του «κατεπείγοντος». Στην επιστολή του ΤΕΕ επισημαίνονται : Ο αποκλεισμός των ντόπιων εργολάβων, Η έλλειψη της διασφάλισης οικονομικότητας και διαφάνειας, Οι αναθέσεις και οι πρόχειροι διαγωνισμοί δεν δικαιολογούνται από τον χαρακτηρισμό του «κατεπείγοντος», Να διακοπεί η διαδικασία ανάθεσης και Να μην επαναληφθεί στο μέλλον αποκλεισμός του τοπικού εργοληπτικού δυναμικού. Η χρησιμοποίηση της διαδικασίας του «κατεπείγοντος» να γινεται με αυστηρή τήρηση των προϋποθέσεων που προβλέπεται από την νομοθεσία. Σε προηγουμένη έκδοση μας σχολιάσαμε την προκλητική ανάθεση του έργου «Αποκατάσταση τεχνογεωλογικών συνθηκών αστάθειας στην περιοχή διέλευσης του αγωγού υδροληψίας του φράγματος Γρατινής του ΑΗΣ / ΔΕΗ Κομοτηνής» σε προσκείμενους εργολάβους με την μέθοδο του πρόχειρου διαγωνισμού. Ο διαγωνισμός από την αρχή χαρακτηρίστηκε ύποπτος εξαιτίας της μεθόδου που ακολουθήθηκε από την διοίκηση του ΑΗΣ με αποτέλεσμα κάποιοι τοπικοί εργολήπτες να καταγγείλουν την διαδικασία ως αδιαφανή ενώ ζητήθηκε και η παρέμβαση του τοπικού παραρτήματος του ΤΕΕ Θράκης.
Φωνή της Ροδόπης

Αν τελικά προχωρήσει ο νέος «Καποδίστριας» οι τρεις νέοι Δήμοι που θα δημιουργηθούν στο Ν. Δράμας πληθυσμιακά θα έχουν ως εξής: Δράμας, Σιταγρών, Σιδηρονέρου (62.155 συνολικά κάτοικοι). Δοξάτου Καλαμπακίου, Νικηφόρου, Παρανεστίου (21.997). Νευροκοπίου, Προσοτσάνης (18.032). Βαρύ… πένθος έχει πέσει σε νυν Δημάρχους, αλλά και υποψήφιους Δημάρχους με τα όσα έχουν διαρρεύσει περί συγχωνεύσεων Δήμων και κατάργησης πολλών από τους υπάρχοντες. Μη κάνετε έτσι ρε παιδιά. Θα υπάρχουν και θέσεις αντιδημάρχων!
Γυναικεία επιχειρηματική αποστολή του Επιμελητηρίου Δράμας αναχωρεί σήμερα για την Ανδριανούπολη της Τουρκίας, όπου θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή 1 Νοεμβρίου. Διήμερες πανηγυρικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν 25 – 26 Οκτωβρίου στην Πτελέα με τίτλο «Α. Δημητριάτικα Πτελέας 2009» για τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου. Έναν ολόκληρο μήνα θα διαρκέσει η φετινή «Ονειρούπολη», που θα ξεκινήσει στις 3 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 3 Ιανουαρίου του 2010. Ζωή και ορθόδοξη πίστη είναι το γενικό θέμα των εσπερινών ομιλιών, που θα γίνονται από σήμερα Πέμπτη και κάθε Πέμπτη στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου με κύριο ομιλητή τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο.
Ξυράφι

Την ώρα που τα έβρισκαν ο Αντώνης Σαμαράς με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, φτιάχνοντας κοινό μέτωπο διεκδίκησης της προεδρίας της ΝΔ ενάντια στην Ντόρα Μπακογιάννη, τα τοπικά στελέχη της ΝΔ στο νομό Ξάνθης, έβγαζαν τα «μαχαίρια από τα θηκάρια». -Και τι δεν είπε ο πρώην βουλευτής και νυν γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης Φίλιππος Τσαλίδης εναντίον του συντοπίτη του πρώην υπουργού Αλέξανδρου Κοντού. -Ζωγραφίζοντας βέβαια χωρίς να κατονομάζει παρά μόνο μια φορά στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους Ξανθιώτες δημοσιογράφους. -Μίλησε για «σάπιο σύστημα που απειλούσε, εξαγόραζε συνειδήσεις και διόριζε υψηλόμισθους στα συνεταιριστικά εργοστάσια, πρόσωπα δικά του για να εδραιώσει την εξουσία του». -Είπε πολλά ο κ. Τσαλίδης γι’ αυτό το σάπιο σύστημα που τον πολέμησε άγρια και το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού που δεν τον άφησε να τα πει πριν τις εκλογές αναβάλλοντας την συνέντευξη Τύπου. -Για να τα πει τώρα ετεροχρονισμένα επιρρίπτοντας όλες τις ευθύνες για την συντριπτική ήττα στο νομό στον Αλέξανδρο Κοντό. Ξεχνώντας βέβαια ότι και ο ίδιος ήταν μέρος του συστήματος, συμβιβάστηκε με αυτό που κατηγορεί και ανέλαβε γενικός γραμματέας σε υπουργείο. -Τον βράβευσε το σύστημα και οι μηχανισμοί που θέλει να απαγκιστρωθεί από αυτούς. Και προσπάθησε να δικαιολογήσει την στάση της αποδοχής που είχε από τις εκλογές, αφού παρότρυνε τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν κατά συνείδηση. -Φαίνεται ότι σε πολλούς πολιτικούς το σύστημα και οι μηχανισμοί είναι καλοί και άξιοι, όταν τους βολεύουν, αλλά στοχοποιούνται όταν δεν τους συμφέρει.
Ο Χρόνος

Σχετικά Άρθρα