Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ VETO! Συγκεκριμένα στο δεύτερο φύλλο της, η εφημερίδα Veto ασχολείται ξανά με μια υπόθεση ιδιοκτησίας ακινήτου από πολιτική οικογένεια. Η οικογένεια Βενιζέλου φέρεται να έχει αποκτήσει ακίνητα, τα οποία ανήκαν στο κράτος, με “ύποπτο” τρόπο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, δύο οικόπεδα στην περιοχή της Ξάνθης, τα οποία είχαν χαρακτηριστεί «εχθρικά» ύστερα από την απελευθέρωση της περιοχής και πέρασαν στην ιδιοκτησία του ελληνικού κράτους, περιήλθαν με περιέργο τρόπο, ύστερα από δύο δικαστήρια, στην ιδιοκτησία του πατέρα του υπουργού εθνικής άμυνας, Βασίλη Βενιζέλου. Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Βενιζέλος απείλησε με μήνυση την εφημερίδα VETO του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, μολονότι ο ίδιος στην τηλεοπτική ΖΟΥΓΚΛΑ (ως εισηγητής του ΠΑΣΟΚ για το Βατοπέδι!!!) άλλα έλεγε και ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ για το θέμα της «ανταλλαγής» του οικοπέδου του πατέρα του με το «φιλέτο» της Παναγή Τσαλδάρη, υποσχόμενος να επιστρέψει πίσω στη ΚΕΔ το… «φιλέτο», μετά την παρέμβαση του εκδότη του «Μ» Πάνου Παπαδόπουλου στην ίδια εκπομπή!!! Εμείς προκαλούμε τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο να βγάλει στον «αέρα» τι έλεγε ο Βαγγέλης Βενιζέλος στην ΖΟΓΚΛΑ την περίοδο εκείνη μετά μάλιστα από την παρέμβαση του εκδότη του «Μ» κι όχι να ζητάει τώρα και τα…ρέστα, απειλώντας με μηνύσεις την εφημερίδα, αφού ΕΙΠΕ ΨΕΜΑΤΑ στον Ελληνικό λαό!!!
Μαχητής

Ενενήντα έξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ιδρύθηκε επίσημα το πρώτο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο στην Ελλάδα, αυτό της Αθήνας. Μια πενταετία πριν την ίδρυση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), η ίδρυση του Εργατικού Κέντρου Αθηνών (ΕΚΑ) ήρθε να δώσει ώθηση στον συνδικαλισμό, που στη χώρα μας εμφανίστηκε με σχετική χρονική υστέρηση σε σχέση με τις ευρωπαϊκές χώρες.
Θράκη

Με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της Αφγανικής Κοινότητας Ελλάδας συναντήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτης Ξυνίδης, κατόπιν αιτήματός τους. Σήμερα, συναντήθηκε με τον πρεσβευτή της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα, Σαμίρ Αμπού Γκαζάλεχ. Οι εκπρόσωποι της αφγανικής κοινότητας, Ζαχέρ Μοχάμεντ και Ζαλμάι Παστούν, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την μεταναστευτική πολιτική που εξήγγειλε ο ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο του παγκόσμιου φόρουμ για τη μετανάστευση. Παράλληλα, μετέφεραν στον γραμματέα του κυβερνόντος κόμματος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομοεθνείς τους, εστιάζοντας στη γραφειοκρατία και στα εμπόδια στην άσκηση των θρησκευτικών τους καθηκόντων.
Αδέσμευτη

Φωνή διαμαρτυρίας υψώνουν οι κάτοικοι του Πόρτο Λάγος κατά παντός υπευθύνου, διεκδικώντας καλύτερη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και καλύτερες συνθήκες εξέτασης των ασθενών ασφαλισμένων του ΟΓΑ και του ΙΚΑ. Τους εξετάζουν σε μια αποθήκη… Το πρόβλημα γνωστοποίησε στην εκπομπή «Αναζητήσεις» του δημοσιογράφου κ. Γιάννη Γκορόγια, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λάγος κ. Καρπούζας ο οποίος κατήγγειλε ότι: «Έχει σταματήσει να’ ρχεται γιατρός του ΙΚΑ και το χωριό εξυπηρετείται από ένα αγροτικό γιατρό που έρχεται μια φορά την εβδομάδα και φιλοξενείται σε μια… αποθήκη που παραχωρήθηκε από το σύλλογο Γυναικών.
Εμπρός

Μπροστά σε μια καλή χρονιά βρίσκεται η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) σ’ ό,τι αφορά την παραγωγή ζάχαρης. Αυτό προοιωνίζονται τα στοιχεία που αφορούν την ποσότητα και την ποιότητα της φετινής παραγωγής ζαχαρότευτλων. Γκρίζα ζώνη, ωστόσο, εξακολουθεί να αποτελεί το -αρχικώς- πολλά υποσχόμενο project της βιοαιθανόλης, για την παραγωγή της οποίας “θυσιάστηκαν” 2 από τα 5 εργοστάσια της ΕΒΖ, της Ξάνθης και της Λάρισας.
Αγώνας

Στις 26 του μήνα αναμένεται να βρεθεί στην Ξάνθη η υπο¬ψήφια Αρχηγός της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, προκειμένου να πραγματοποιήσει κεντρική ομιλία απευθυνόμενη στους ψηφοφόρους του κόμματος και όλους τους απλούς πολίτες που σκέφτονται να γραφτούν μέλη της ΝΔ και να ψηφίσουν στις 29-11-2009. Από την άλλη τα στελέχη που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά, έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου αύριο Τετάρτη, που έχει προγραμματιστεί η επίσκεψη του κυρίου Σαμαρά σε Αλεξανδρούπολη και Έβρο, να μπορέσουν να ξεκλέψουν χρόνο και την Πέμπτη ο υποψήφιος Αρχηγός της ΝΔ να βρεθεί στην πόλη μας για να πραγματοποιήσει επαφές και κεντρική ομιλία.
Φωνή της Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα