fbpx
Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα η έννοια που ορίζει και εξηγεί το φαινόμενο της αυτοκτονίας γενικά, σε άνδρες και γυναίκες, αν και οι τελευταίες προηγούνται στην κούρσα του θανάτου τους, είναι η απώλεια. Η απώλεια σε όλες τις εκφάνσεις της, όπως όταν χάνεις, ας πούμε, τον προσωπικό ή τον κοινωνικό σου ρόλο και την ταυτότητά σου. Θυμηθείτε τους αυτόχειρες της France Telecom, εργαζόμενοι κι εργαζόμενες όλοι και όλες. Έχασαν τον ρόλο τους, από στελέχη έγιναν γρανάζια σε αδηφάγα μηχανή… Θυμηθείτε τους –μεσαίους- επιχειρηματίες στην Κρήτη και στην Πελοπόννησο που αυτοκτόνησαν γιατί δεν είχαν να πληρώσουν τους εργάτες τους και γιατί, λέει, το δημόσιο τους χρωστούσε. Έχασαν τον ρόλο τους και στα όνειρά τους είδαν τα παιδιά των υπαλλήλων τους γυμνά… Θυμηθείτε τους αυτόχειρες συνειδήσεως, έννοια από άλλη… συνομοταξία για τους καρεκλοκένταυρους του δημοσίου και τους μεγάλους επιχειρηματίες. Ένας Ζαχόπουλος είπε να πέσει κι αυτός για λάθος λόγο, βλέπε πονηρά παιχνιδάκια on camera.
Παρατηρητής της Θράκης

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ παραχώρησαν την Πέμπτη (5/11) μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου ΚΝΕ Ροδόπης, Θύμιος Μαρκόπουλος και Φανή Σωτηριάδου, σχετική με τις τελευταίες εξελίξεις στην Εθνική Φοιτητική Ένωση Ελλάδος (ΕΦΕΕ). Συγκεκριμένα, τα μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου της ΚΝΕ Ροδόπης διαμαρτύρονται για την στάση των υπολοίπων φοιτητικών παρατάξεων που επε΄φερε ως αποτέλεσμα τη μη διεξαγωγή για ακόμα μια χρονιά του Πανσπουδαστικού Συνεδρίου. Φανή Σωτηριάδου : «Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί την πλήρη διάλυση του φοιτητικού κινήματος για να το έχει στο χέρι του». Η Φανή Σωτηριάδου, μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου της Σπουδάζουσας Ροδόπης σημείωσε αναλυτικά ότι : «η ΕΦΕΕ έχει να λειτουργήσει από το 1995 και αυτή τη στιγμή έχουν υπάρξει τρεις γενιές φοιτητών, οι οποίοι δεν έχουν γνωρίσει ΕΦΕΕ, δηλαδή το Πανελλαδικό Όργανο Συντονισμού του Φοιτητικού Κινήματος. Κάθε χρόνο, από τις φοιτητικές εκλογές ακόμα η Πανσπουδαστική πιέζει τις υπόλοιπες παρατάξεις, να δηλώσουν αντιπροσώπους για το Συνέδριο της ΕΦΕΕ. Έτσι και φέτος η πίεση, την οποία ασκήσαμε, ήταν μεγάλη. Στις περισσότερες σχολές πανελλαδικά δηλώθηκαν αντιπρόσωποι. Το ζήτημα όμως είναι ότι τελικά δεν κατέβηκαν κανένας από αυτούς για να διεξαχθεί το Πανσπουδαστικό Συνέδριο και να συγκροτηθεί επιτέλους η ΕΦΕΕ. Η προσπάθεια, η οποία κατεβάλαμε, ήταν επίπονη και πραγματικά τραβήξαμε το σχοινί ως εκεί που δεν πάει. Η προσπάθειά μας ξεκίνησε από τις 10 του Οκτώβρη και μέχρι τις 23 Οκτώβρη, όποτε είχε οριστεί να γίνει το Πανσπουδαστικό Συνέδριο και τελικά δεν έγινε.
Φωνή της Ροδόπης

Ιδιαίτερης σημασίας έργα πρόκειται να υλοποιηθούν άμεσα στις εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Καβάλας, έργα τα οποία αφορούν κατά κύριο λόγο τη συντήρηση των εγκαταστάσεων και όχι μόνο. Το ύψος του συνολικού προϋπολογισμού των έργων τα οποία θα δημοπρατηθούν εντός του τρέχοντος έτους θα φτάσει τις εξακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα ανέφερε μιλώντας για το θέμα ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Καβαλας Θανάσης Μητρόπουλος τα έργα τα οποία αναμένεται να δημοπρατηθούν αφορούν έργα ανακαίνισης των φοιτητικών εστιών, εργασίες ελαιοχρωματισμού του κεντρικού κτιρίου του ιδρύματος και την κατασκευή δεξαμενής και αντλιοστασίου με σκοπό τη μεταφορά νερού στις εγκαταστάσεις του γηπέδου στο οποίο πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες ανάπλασης.
Ξυράφι

Τα εσώψυχά τους έβγαλαν στο συνέδριο οι Νεοδημοκράτες που είχαν την ευκαιρία να ακούσουν απέναντί τους να αρθρώνεται ο πολιτικός λόγος. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε έγινε η εκλογή από την βάση που ενισχύει την αμφίδρομη επικοινωνία κόμματος και κοινωνίας, ενώ τώρα το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην εκλογική διαδικασία που προβλέπεται για την ανάδειξη αρχηγού. Σχεδόν ταυτόχρονα έφτασαν ο Αντώνης Σαμαράς με την Ντόρα Μπακογιάνη με διαφορά λίγων λεπτών, ενώ ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ήταν ήδη νωρίτερα στις πρώτες θέσεις του σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Ο «Χρόνος» ταξίδεψε εκεί για να καλύψει από πρώτο χέρι τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Κώστας Καραμανλής συνοδευόταν από την σύζυγό του και πήγε αμέσως στο πάνελ και ξεκίνησε η διαδικασία. Ο κ. Καραμανλής έκανε αυτοκριτική. Είπε ότι η ήττα στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές ήταν περισσότερο προσωπική. Το μήνυμά του προς τα στελέχη της παράταξης ήταν να δείξουν προσήλωση στις αρχές της ενότητας, της αλληλεγγύης και της συνοχής. Η ομιλία του είχε συναισθηματικές αναφορές από το ξεκίνημά του πριν 13 χρόνια ως νεαρού Μακεδόνα βουλευτή που μιλά τελευταία φορά από το βήμα του προέδρου στο ανώτατο συλλογικό όργανο του κόμματος.
Ο Χρόνος

Σχετικά Άρθρα