fbpx
Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

Στην 25η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «PHILOXENIA», η οποία διοργανώθηκε στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης από τις 29 Οκτωβρίου έως τις 1 Νοεμβρίου 2009 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό το πρόγραμμα «Εγνατία, Τουρισμός» στο οποίο μετέχουν εκπρόσωποι έντεκα νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων κατά μήκος της Εγνατίας Οδού. Μεταξύ των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι και η Νομαρχία Ροδόπης, την οποία εκπροσώπησαν στην έκθεση η Μαρία Αναγνώστου, Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιχείρησης Ανάπτυξης Ροδόπης και η Σιμπέλ Μουσταφάογλου Πρόεδρος της Νομιαρχιακής Επιτροπής Τουρισμού.
Παρατηρητής της Θράκης

SOS προς πάσα κατεύθυνση εξέπεμψαν την Τετάρτη (4/11) ο Δήμαρχος Κομοτηναίων, Δημήτρης Κοτσάκης, ο Νομάρχης Ροδόπης, Άρης Γιαννακίδης, ο Υπερνομάρχης Ροδόπης – Έβρου, Γιώργος Μηνόπουλος και ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου και πρόεδρος ΤΕΔΚ Έβρου, Χρήστος Τοκαμάνης για την διαφαινόμενη επένδυση χρυσού που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Κίρτζαλι Βουλγαρίας. Συγκεκριμένα στον Δήμο Kardzhali εγκρίθηκε η υλοποίηση της κατασκευής εγκατάστασης με σκοπό την εξόρυξη χρυσού με κυάνωση. Αυτού του είδους η τεχνολογία υψηλού κινδύνου είναι απαγορευμένη σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, όπως στη Γερμανία και την Τσεχία, όμως η τεχνολογία αυτή υποστηρίζεται σήμερα από τη νέα κυβέρνηση της Βουλγαρίας. Στις 19 Οκτωβρίου 2009, ο Βούλγαρος Υπουργός Περιβάλλοντος και Υδάτων, εξέδωσε θετική απόφαση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων σχετικά με την επενδυτική πρόταση της εταιρείας «Gorubso Kardzhali», και στην πραγματικότητα ενέκρινε την εγκατάσταση για την εξόρυξη χρυσού με κυάνωση στο κέντρο της πόλης κοντά στον ποταμό Άρδα. Η απόφαση αυτή μάλιστα δεν συμβαδίζει με τις Οδηγίες της Ε.Ε., 2006/21/EU – 15.03.2006, για τη διαχείριση εξορυκτικών αποβλήτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την εξέλιξη αυτή ενημερώθηκε πρώτος ο Δήμαρχος Κομοτηναίων, Δημήτρης Κοτσάκης, από τον Δήμαρχο του Κίρτζαλι, Hasan Azis, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στη Βουλγαρία τον Οκτώβριο για το σχεδιασμό και την υλοποίηση πρωτοβουλιών οικονομικής και αναπτυξιακής συνεργασίας μεταξύ των Δήμων Κομοτηνής και Κίρτζαλι. Για το λόγο αυτό οι προαναφερόμενοι παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ μετά και από συνάντηση που είχαν στο Δημαρχείο Κομοτηνής προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.
Φωνή της Ροδόπης

Την επόμενη εβδομάδα καλώς εχόντων των πραγμάτων θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία ο επιβατικός σταθμός στο λιμάνι της Καβάλας. Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στο «Ξ» ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας Πέτρος Παναγιώτου η ευθύνη για την καθυστέρηση λειτουργίας του Σταθμού δεν θα πρέπει να βαραίνει τους ίδιους αλλά την εταιρεία στην οποία νοικιάστηκε η αίθουσα των επιβατών. Ο Πέτρος Παναγιώτου υποστήριξε ότι η σύμβαση ανάμεσα στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας και την εταιρεία έχει υπογραφεί εδώ και δύο μήνες, πριν από την τέλεση των εγκαινίων, αλλά παρ’ όλα αυτά η καθυστέρηση που παρατηρείται οφείλεται στην έλλειψη του απαραίτητου εξοπλισμού. «Έχουμε δείξει υπερβολική κατανόηση, με αποτέλεσμα αυτό να μας κοστίσει ακριβά τόσο σε επίπεδο προβολής όσο και σε οικονομικό επίπεδο» δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΛΚ. Είναι χαρακτηριστικό ότι εξαιτίας αυτής της καθυστέρησης η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας υποχρεώθηκε να πληρώσει εταιρεία security για τη φύλαξη του χώρου προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο καταστροφών του κτιρίου από αγνώστους. «Ήμασταν υποχρεωμένοι εφόσον ήρθαν έτσι τα πράγματα να υπολογίσουμε όλες τις αρνητικές παραμέτρους του προβλήματος. Η υπομονή όμως που δείξαμε θεωρώ ότι έχει εξαντληθεί και αναμένουμε την πλήρη λειτουργία της αίθουσας επιβατών από την ερχόμενη εβδομάδα» δήλωσε στο «Ξ» ο πρόεδρος του ΟΛΚ Πέτρος Παναγιώτου
Ξυράφι

συνταγή ήταν πετυχημένη στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα, που ήθελε με το στανιό να αποδείξει ότι η σύγκρουση Τουρκίας-Ελλάδας θα ξεκινήσει από την Θράκη. -Υπήρχε το καλοστημένο σενάριο που το ρεπορτάζ εν ήδη καλοστημένης ταινίας, προσπαθούσε να το αποδείξει, υπήρχαν τα ακραία και προβοκατόρικα στοιχεία για να ανάψει ο καυγάς και η αντιπαράθεση που βοηθάει την ακροαματικότητα και χιλιοπαιγμένα βίντεο toy 2007 που βρίσκει ο καθένας στο Youtube που έδειχναν το ανθελληνικό παραλήρημα των γνωστών κύκλων της μειονότητας που ξέρουν να κάνουν καλά την δουλειά τους. Εμφανίστηκε και από την …ντουλάπα της λησμονιάς και ο γνωστός σε όλους Αμπτουλχαλήμ Ντεντέ, ακόμα και οι «γενναίοι του Βορρά» που τόλμησαν να μιλήσουν, για να πουν σκόρπιες πληροφορίες και φήμες και να ασχοληθούν πρώτη φορά με θέματα που δεν αφιέρωσαν ούτε ελάχιστο χρόνο στα δικά τους Mέσα. Όλοι οι άλλοι Θρακιώτες που δεν μίλησαν και δεν αποδέχτηκαν την πρόσκληση του κ. Χαρδαβέλλα, για να δώσουν άλλοθι σε αρρωστημένα σενάρια και καλοστημένα για καυγά πάνελ, “είμαστε φοβητσιάρηδες και κρύβουμε την αλήθεια κάτω από το χαλί”… Ο δήμαρχος της πόλης Δημήτρης Κοτσάκης, παρουσιάστηκε ως “στρουθοκάμηλος” γιατί τόλμησε να πει ότι «20.000 εισβολείς» από την Τουρκία, κατά Χαρδαβέλλα, που ήρθαν να ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές, είναι μουσουλμάνοι Έλληνες ετεροδημότες. Όσο για τον πρέσβη κ. Αλεξανδρή που μίλησε για ειρηνική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων στην Θράκη, στους υπότιτλους οι Δον Κιχώτες του ρεπορτάζ των δύο ημερών, είχαν βάλει τις λέξεις «εδώ γελάνε». Πράγματι εδώ γελάμε κ. Χαρδαβέλλα, όσοι έχουμε επενδύσει το μέλλον και την ζωή μας στην Θράκη, που αγαπάμε και συμβιώνουμε αρμονικά, έχοντας την τόλμη και την γνώση να απαξιώνουμε ακραίες φωνές και να κάνουμε πραγματικά ρεπορτάζ, βγαλμένα από την ζωή και την καθημερινότητα και όχι προϊόντα νοσηρής φαντασίας απλά για τηλεθέαση.
Ξυράφι

Σχετικά Άρθρα