fbpx
Γενική

Σε εφαρμογή οι νέες ρυθμίσεις

«Αυτοκίνητα τέλος» στη Μιχαήλ Βόγδου και σε τμήμα της Ηρώων

Από Δευτέρα απαγορεύθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Μιχαήλ Βόγδου, καθώς και σε τμήμα της οδού Ηρώων και συγκεκριμένα από την κεντρική πλατεία έως το ύψος της οδού Τσιμισκή.
Η απαγόρευση της κυκλοφορίας τέθηκε σε εφαρμογή, στα πλαίσια του έργου ενοποίησης των πλατειών, το χρονοδιάγραμμα του οποίου τηρείται προς το παρόν κατά γράμμα. Στους δρόμους αυτούς, στους οποίους η κίνηση των οχημάτων αποτελεί πλέον παρελθόν, ξεκινούν οι αναγκαίες εργασίες, για να μετατραπούν σε πεζοδρόμους, ολοκληρώνοντας σιγά- σιγά όλες τις εργασίες του περιβόητου έργου της ενοποίησης.
Προς το παρόν οι παρεμβάσεις κυλούν σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό και αναμένεται να ολοκληρωθούν με το χρονοδιάγραμμα.
Τα μόνα οχήματα, στα οποία επιτρέπεται η είσοδος στην Ηρώων, είναι τα ταξί, λόγω των αναγκών τους.
Δήμαρχος Ξάνθης: «Ζητώ την κατανόηση των επαγγελματιών, που έχουν καταστήματα στην περιοχή»
Από «γενεές δέκα τέσσερις» πέρασε κατά διαστήματα το όλο εγχείρημα της ενοποίησης των δύο πλατειών, με τις γνώμες φορέων, επαγγελματιών και πολιτών να συγκρούονται. Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, μιλώντας στην «XN», δήλωσε για την πορεία του έργου: «Ζητώ την κατανόηση, ιδιαίτερα των επαγγελματιών, τα καταστήματα των οποίων βρίσκονται σε αυτές τις οδούς. Οπωσδήποτε, θα υπάρξει μία μεγάλη αναστάτωση και κατανοώ, πως θα τους δημιουργήσουμε αρκετά προβλήματα. Είμαι όμως πεπεισμένος, πως σύντομα με το τελείωμα των εργασιών, τα τμήματα αυτά θα αναμορφωθούν προς το καλύτερο, ανεβάζοντας την εμπορική κίνηση της αγοράς και ειδικότερα των τμημάτων αυτών. Συν τοις άλλοις, είμαι πεπεισμένος, πως πεζοδρομώντας το ιστορικό κέντρο της πόλης, θα δοθεί η δυνατότητα ευκολότερης κίνησης των πεζών και ως εκ τούτου θα ανεβεί η εμπορική κίνηση, αφού ο οποιοσδήποτε θα μπορεί να έρθει στο κέντρο της Ξάνθης, για να περπατήσει και να χαρεί αυτόν τον πανέμορφο χώρο, που δημιουργούμε με το όλο έργο».
Σύμφωνα με το σχέδιο, η ανάδοχος εταιρεία, που έχει αναλάβει το έργο, πρέπει να το παραδώσει στους πολίτες της Ξάνθης, το Σεπτέμβριο του 2010.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα