fbpx
Γενική

Ημερίδα για τις επιχειρήσεις από την Εθνική Τράπεζα

«Μικρές επιχειρήσεις- Μεγάλες ευκαιρίες σε περιόδους κρίσης»

Στα θέματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σήμερα, εστιάζοντας το ενδιαφέρον στις ευκαιρίες, που μπορούν να δημιουργηθούν και να αξιοποιηθούν στο νέο επιχειρηματικό περιβάλλον, που τείνει να διαμορφωθεί, αναφερόταν η ημερίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε από την Εθνική Τράπεζα, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Ζ» Παλάς.
Την Εθνική τράπεζα εκπροσώπησαν ο Βοηθός Γενικού Διευθυντή Λιανικής Τραπεζικής Αθανάσιος Αθανασόπουλος, ο Διευθυντής Δικτύου Βορείου Ελλάδος Αθανάσιος Μπούσης και ο Περιφερειακός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Ιωάννης Εγγλέζος. Την εκδήλωση παρακολούθησαν άτομα του επιχειρηματικού κόσμου της Ξάνθης, της Ροδόπης και της Καβάλας, καθώς και στελέχη επιχειρηματικών φορέων των Νομών. Στην αρχή της ημερίδας απεύθυναν χαιρετισμό φορείς του Νομού Ξάνθης, ανάμεσα στους οποίους ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Ξ Σωτήρης Τσιακίρογλου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης Ιωάννης Αλεξιάδης, καθώς και το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Β.Ε. Ξάνθης Γιώργος Μυλωνάς. Βασικός ομιλητής της ημερίδας ήταν ο Β. Γεν. Δ/ντης Λιανικής Τραπεζικής Αθανάσιος Αθανασόπουλος, ο οποίος επεσήμανε στο επιχειρηματικό κοινό της Ξάνθης, της Ροδόπης και της Καβάλας, νέες ιδέες, καθώς και επιλογές και πρακτικές, οι οποίες προσφέρουν διεξόδους, μέσω στοχευμένης ρευστότητας και απασχολούν το τελευταίο διάστημα τις επιχειρήσεις, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα σύγχρονα και ποικίλα χρηματοοικονομικά εργαλεία, που προσφέρονται για την υποστήριξη των επιχειρηματικών δράσεων.
Ιωάννης Εγγλέζος: «Οι ευκαιρίες υπάρχουν και σε περιόδους κρίσης»
Τα ανώτατα στελέχη της τράπεζας, εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για τη δυναμική της περιοχής, η οποία ιστορικά χαρακτηρίζεται από έντονη εμπορική και βιομηχανική δραστηριότητα.
«Υπάρχουν ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις, τις οποίες πρέπει να αξιοποιήσουν, προκειμένου να πετύχουν τον καλύτερο δυνατό στόχο τους. Οι ευκαιρίες αυτές αφορούν στον δανεισμό, στη περιστολή των δαπανών, στη διαφοροποίηση της παραγωγής τους, καθώς και στη στροφή σε άλλα προϊόντα, ανάλογα με το τι απαιτούν οι περιστάσεις. Όλα αυτά συμβάλλουν στην επιβίωση μέσα σε δύσκολες περιόδους, όπως αυτή που διανύουμε τώρα», ανέφερε ο Περιφερειακός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Ιωάννης Εγγλέζος.
Στο τέλος της εκδήλωσης και μέσα σε ευχάριστο κλίμα, τα στελέχη της τράπεζας αντάλλαξαν απόψεις με τους επιχειρηματίες και τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων, που παραβρέθηκαν στην ημερίδα.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα