fbpx
Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, την Τρίτη 27 Οκτωβρίου είχε συνάντηση στην Κομοτηνή με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ). Στο πλαίσιο της συνάντησης αναπτύχθηκε γόνιμος και δημιουργικός διάλογος για το σύνολο των θεμάτων του Τύπου, ο οποίος θα συνεχιστεί. Η Ένωση ανέπτυξε τις θέσεις, τα αιτήματα και τις προτάσεις της για τα γενικά ζητήματα των ΜΜΕ και ειδικά θέματα που απασχολούν τα μέλη της και έδωσε στο Γιώργο Πεταλωτή σχετικό υπόμνημα.
Παρατηρητής της Θράκης

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η απόστολή του ΕΟΣ Κομοτηνής στην Καισάρεια Τουρκίας. Τέσσερα μέλη του ΕΟΣ Κομοτηνής, οι Εξακοίδης Αρχοντής, Τσακήρ Φικρέτ, Αλη Αγά Γιακούμπ και Κούτρας Σπύρος συμμεττείχαν σε διεθνή ανάβαση της Τούρκικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας στις 29 Οκτωβρίου 2009. Η Τούρκικη Ομοσπονδία Ορειβασίας διοργανώνει σε κάθε εθνική αργία μια ανάβαση σε βουνά της Τουρκίας. Στις 29 Οκτωβρίου οι Τούρκοι γιορτάζουν την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα τους. Οι ορειβάτες της πόλης μας, έφθασαν στην Καισάρεια στις 28 Οκτωβρίου. Στις 29 Οκτωβρίου στις 2:00 το πρωί ξεκίνησε η ανάβαση στο Αργαίον όρος (Erciyes mt) με υψόμετρο 3917 μέτρα. Η ανάβαση ξεκίνησε από το χιονοδρομικό κέντρο σε υψόμετρο 2.200 μέτρων. Στις 12:00 το μεσημέρι οι ορειβάτες αναρριχήθηκαν στην κορυφή του βουνού όπου βγήκε η καθιερωμένη φωτογραφία με την Ελληνική σημαία και το λάβαρο του Συλλόγου και στις 19:00 επέστρεψαν στο καταφύγιο στο χιονοδρομικό κέντρο μετά από 17 ώρες πορείας!
Φωνή της Ροδόπης

Τους κοινόχρηστους χώρους εκμεταλλεύονται οι περισσότερες καφετέριες της Δράμας. Άλλες για να αυξήσουν τη χωρητικότητά τους και άλλες για το λόγο της απαγόρευσης του τσιγάρου σε εσωτερικούς χώρους. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα στους καπνίζοντες να συνεχίσουν να πηγαίνουν στην αγαπημένη τους καφετέρια και να απολαμβάνουν τον καφέ τους, ενώ παράλληλα έχουν τη δυνατότητα και οι μη καπνίζοντες επίσης να απολαμβάνουν το ρόφημά τους χωρίς να ενοχλούνται από τον καπνό των καπνιστών. Με αφορμή την ανακαίνιση που έγινε στις περισσότερες καφετέριες, οι οποίες εκμεταλλεύονται τα πεζοδρόμια μπροστά από το κατάστημά τους, επικοινωνήσαμε με ορισμένους ιδιοκτήτες. Αυτό που μας είπαν είναι πως εκμεταλλεύτηκαν τους χώρους αυτούς, μετά από συμφωνία με τους υπόλοιπους ένοικους της κάθε πολυκατοικίας και είναι τελείως νόμιμο αυτό που κάνουν. Ειδικά από την ώρα που ο Δήμος Δράμας έχει πλέον οριοθετήσει τα πεζοδρόμια και ξέρουν μέχρι πού μπορούν να βγάζουν τραπεζοκαθίσματα. Ακούστηκαν όμως και τα παράπονα ορισμένων, όσον αφορά το θέμα που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι με τα πεζοδρόμια, στο οποίο ένας ιδιοκτήτης αισθάνεται αδικημένος από το Δήμο Δράμας και ζητά ίση αντιμετώπιση στο θέμα αυτό, λέγοντας το γνωστό ρητό, «ίσα μέτρα και σταθμά».
Ξυράφι

Επιτέλους οι αδελφοποιήσεις με δήμους γειτονικών κρατών αποδίδουν και κάτι πρακτικά εκτός των επισκέψεων των εκδηλώσεων και των μεγαλεπήβολων σχεδίων και προγραμμάτων. -Ας όψεται ο δήμαρχος του Κίρτζαλι Χασάν Αζίζ που με προσωπική του επιστολή του ζήτησε την βοήθεια του ελληνικού κράτους και των τοπικών φορέων για να αποτρέψει την εγκατάσταση και τη λειτουργία εργοστασίου επεξεργασίας χρυσού με κυάνωση μέσα στην πόλη τον Κίρτζαλι. -Σύσσωμη αντέδρασε φυσικά η τοπική κοινωνία που θα επισκεφτεί την πόλη της Βουλγαρίας για να χτυπήσει το θηρίο που θα μολύνει τα ποτάμια μας. Επιτέλους και πάλι στον αγώνα για να ξεπεράσουμε την γκρίνια και την απραξία της καθημερινότητας. -Να αποκτήσουμε όραμα και αγωνιστικό φρόνημα την ώρα που η νέα κυβέρνηση αρχίζει και νερώνει το κρασί της νίκης. -Και βέβαια οι αγώνες για την απομάκρυνση του εργοστασίου χρυσού θα είναι και μια αγωνιστική παρακαταθήκη για τις επόμενες εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση. -Γιατί ειλικρινά είναι άχαρο να ασχολούνται η αυτοδιοικητικοί με τους με τους κάδους και τα σκουπίδια την αποκατάσταση των δρόμων και τα προβλήματα της καθημερινότητας. -Ενώ ο αγώνας ενάντια στο κυάνιο μάλλον προδίδει μεγαλύτερη αίγλη. Βέβαια για να είναι κάποιοι πιο πιστευτοί θα έπρεπε να ξεσηκώσουν αγώνες για τους χιλιάδες τόνους φυτοφαρμάκων που χύνονται στα δικά μας ποτάμια από ασυνείδητους αγρότες που μη νομίζετε ότι κάνουν λιγότερη ζημιά από μια δεξαμενή κυανίου στη γειτονική Βουλγαρία. -Αλλά εκεί βρίσκεσαι αντιμέτωπος με τους ψηφοφόρους σου. Καλοί λοιπόν οι αγώνες για το χρυσό πάλι, αλλά έλεος, σεμνά και ταπεινά. Κίρτζαλι ερχόμαστε.
Ο Χρόνος

Σχετικά Άρθρα