fbpx
Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

Από τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας και όσους εγγραφούν στην ηλεκτρονική βάση του κόμματος μέχρι και την ημέρα της ψηφοφορίας, θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος, όπως αποφάσισαν ομοφώνως, το Σάββατο, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ. Η απόφαση είναι προϊόν συμβιβασμού των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων και κυρίως μεταξύ της πλευράς Μπακογιάννη, που επέμεινε στην αρχική συμφωνία για εκλογή προέδρου μόνο από τα μέλη του κόμματος, ακόμα και αν αυτά εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας, και της πλευράς Αβραμόπουλου, που ζητούσε να συμμετάσχουν στην εκλογή και οι φίλοι της ΝΔ, οι οποίοι θα εγγράφονταν σε χωριστή λίστα. Η συμβιβαστική διατύπωση της ΚΕ, μετά την παρέμβαση του κ. Αβραμόπουλου, έχει ως εξής: «Στην ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν τα μέλη που επιβεβαιώνουν την εγγραφή τους και οι οπαδοί και οι προσκείμενοι που θα γίνουν μέλη κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας με την εγγραφή τους στην ηλεκτρονική βάση του κόμματος». Με την άποψη αυτή συμφωνεί ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη νομαρχία Ροδόπης Μιχάλης Αθανασιάδης που μιλώντας στον ΠτΘ δηλώνει την αντίθεσή του με την άποψη του να ψηφίζουν οι φίλοι του κόμματος, γιατί «το θέμα της ηγεσίας του κόμματος είναι κορυφαίας σημασίας για οποιοδήποτε κόμμα. Άρα σε αυτή την κορυφαία διαδικασία θα πρέπει να έχουν λόγο αυτά τα άτομα που αισθάνονται ότι είναι μέλη της Νέας Δημοκρατίας και αισθάνονται επίσης τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κόμμα».
Παρατηρητής της Θράκης

Τελικά μοιράστηκαν οι αρμοδιότητες του παλιού υπουργείου Επικρατείας και όλοι περιμένουν την απόλυτη εξυγίανση στο χώρο των ΜΜΕ. Ασφαλώς η κατάσταση στο χώρο των εφημερίδων και των ραδιοτηλεοπτικών μέσων δεν ηταν στη κατάσταση που θα έπρεπε να είναι, εκεί είχαν καθιερώσει κανόνες αδιαφάνειας, παράτυπων ενεργειών και ήταν σε όλους γνωστή η τακτική του υπουργού τύπου της πρώην κυβέρνησης με την θεσμοθέτηση κανόνων αδιαφάνειας προκειμένου να ευνοούνται οι ημέτεροι και να αποκλείονται οι ενοχλητικοί. Με την κατανομή των αρμοδιοτήτων στην αρμοδιότητα του πρωθυπουργού μεταφέρονται οι αρμοδιότητες των δυο Γενικών Γραμματέων, Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, οι υπηρεσίες που σχετίζονται με την πληροφόρηση, ανάλυση, τεκμηρίωση και επισκόπηση τύπου εσωτερικού και εξωτερικού καθώς και γραφείων τύπου εξωτερικού. Στον υπουργό εσωτερικών κ. Ραγκούση ανατίθενται η διεύθυνση εποπτείας ΜΜΕ (εφαρμογή και παρακολούθηση της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας) και το ινστιτούτο οπτικοακουστικών μέσων. Στον υπουργό Πολιτισμού κ. Γερουλάνο ανατίθενται τα κρατικά ΜΜΕ, δηλαδή η ΕΡΤ και το ΑΠΕ. Σε λίγο οι αρμοδιότητες θα δημοσιευτούν στο σχετικό ΦΕΚ.
Φωνή της Ροδόπης

Το θλιβερό αποτέλεσμα για τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου και η πανηγυρική άνοδος του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία έφεραν τη γαλάζια παράταξη στην κόψη του… ξυραφιού. Μετά τα 5,5 χρόνια εξουσίας και τον εφησυχασμό, επέστρεψε στο νεοδημοκρατικό «στρατόπεδο» η γκρίνια, η εσωστρέφεια και η κατήφεια, στοιχεία που έφθασαν στο φόρτε τους από την απόφαση του Κώστα Καραμανλή να παραιτηθεί από την προεδρία του κόμματος και να ορίσει έκτακτο συνέδριο αρχές του άλλου μήνα για την εκλογή νέου αρχηγού.
Ξυράφι

Τελικά όλα βαδίζουν ρολόι και πάνε κατ’ ευχήν όσον αφορά την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Σε μέτρα επικοινωνιακού χαρακτήρα εφαρμόζεται σοσιαλιστική πολιτική που είναι και ανώδυνα, ενώ σε μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα ακολουθείται η πατροπαράδοτη μέθοδος του καπιταλισμού. -Καταργείται η απόσυρση φέρνοντας τα πάνω κάτω στην αγορά του αυτοκινήτου δήθεν για το μεγάλο κόστος, αλλά παραμένει ο …κακός σχεδιασμός της Νέας Δημοκρατίας για τα τέλη κυκλοφορίας. -Και μένουν ξεκρέμαστοι χιλιάδες επαγγελματίες και αγοραστές που είχαν επενδύσει στα καινούργια αυτοκίνητα και την πράσινη ανάπτυξη. -Όσο για το πρόγραμμα ανακαίνισης παλιών οικιών με στόχο την εξοικονόμηση θέρμανσης μάλλον όσοι πρόλαβαν – πρόλαβαν. -Οι εξαγγελίες για αυτοκίνητα μικρού κυβισμού και υβριδικά για τους βουλευτές πάει περίπατο αφού ήδη στο νέο γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη κληρώθηκε μια «Lexus» για όσο διάστημα είναι βουλευτής. -Η Όλγα Ρενταρή βολεύτηκε με μια «BMW» και η Ελένη Τσιαούση ως βουλευτής του Έβρου πήρε από την Βουλή ένα «Daimier Crysler». Οι παλιοί βουλευτές βέβαια συνεχίζουν να έχουν τα σαραβαλάκια …Mercedes. -Βέβαια για να χρυσώσουν το χάπι σήμερα που κατατίθεται ο προϋπολογισμός της βουλής ανακοίνωσαν ότι οι δαπάνες που αφορούν προμήθειες, επιχορηγήσεις, αμοιβές επιτροπών, μετακινήσεις και εσωτερικό και εξωτερικό ακόμα και δημόσιες σχέσεις, περικόπτονται κατά 3.887.000 ευρώ σε σύγκριση με τo 2009. -Πρόλαβαν όμως μια μέρα πριν και σχημάτισαν δεκάδες επιτροπές της Βουλής για να ικανοποιήσουν διαπαραταξιακά τους βουλευτές. -Επιτροπές που συμμετέχουν σχεδόν όλοι, ακόμα και οι Θρακιώτες βουλευτές. Με αμοιβή για κάθε παράσταση που αγγίζει τα 300 ευρώ περίπου καθημερινά. Είπατε τίποτα;
Ο χρόνος

Σχετικά Άρθρα