fbpx
Γενική

Τουρκικά ραντάρ κάνουν ηλεκτρονικές παρεμβολές

Ερώτηση στην Βουλή προς το Υπουργείο Εξωτερικών από τον Κ. Αϊβαλιώτη
Ο Βουλευτής της Β Αθηνών και Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης κατέθεσε την εξής ερώτηση προς τον κ. Παπανδρέου υπό την ιδιότητά του ως υπουργού Εξωτερικών:
«Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου η Τουρκία- πιστή στη νέα τακτική την οποία έχει εσχάτως υιοθετήσει, να παρενοχλεί πτητικά μέσα είτε της Ελλάδας είτε της ευρωπαϊκής δύναμης FRΟΝΤΕΧ για την παράνομη μετανάστευση, προειδοποιώντας ότι δήθεν πετούν εντός του… «τουρκικού εναερίου χώρου»- προχώρησε σε νέα προκλητική ενέργεια εναντίον ελληνικού ελικοπτέρου που εκτελούσε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης (SΑR) στην περιοχή του Φαρμακονησίου. Το περιστατικό σημειώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας 26.10.09. Συγκεκριμένα, ένα ελικόπτερο Super Ρuma, το οποίο συμμετείχε σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης (SAR) λαθρομεταναστών, δεχόταν επί περίπου μία ώρα συνεχείς παρενοχλήσεις από το τουρκικό ραντάρ της Ντάτσα στα μικρασιατικά παράλια. Το ελληνικό ελικόπτερο καλούνταν να εγκαταλείψει τον… «τουρκικό» εναέριο χώρο, ενώ την ώρα που εκτυλισσόταν η επιχείρηση μια τουρκική ακταιωρός βρισκόταν στην ευρύτερη περιοχή παρακολουθώντας όσα συνέβαιναν.
Ερωτάσθε
1) Οι τουρκικές ηλεκτρονικές παρεμβολές θέτουν ή όχι σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές;
2) Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε για να καταγγείλετε αυτή τη συμπεριφορά στη διεθνή κοινότητα, ενόψει και των συνεχιζόμενων ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας;

Σχετικά Άρθρα