Γενική

«Τι Νέα Δημοκρατία θέλουμε»

Κίνηση 10.000 νέων

Πολιτικό κείμενο με τις υπογραφές 10.507 νέων κατατέθηκε στην Οργανωτική Επιτροπή της ΝΔ. Η «κίνηση νέων» υπογράφεται, από μέλη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ καθώς και πρώην ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ της γενιάς των 35 άρηδων οι οποίοι δραστηριοποιούνται πολιτικά σε επιμελητήρια, ενώσεις και στην τοπική αυτοδιοίκηση σε όλη τη χώρα.
Το κείμενο που υπογράφουν και δημοσιεύεται στη συνέχεια δεν στοχεύει στην υποστήριξη κάποιας υποψηφιότητας, αλλά καλεί να τοποθετηθούν όλοι οι υποψήφιοι αρχηγοί με σαφήνεια σε όλα τα μεγάλα ζητήματα ζητώντας της να δώσουν το στίγμα της πολιτικής της και των προθέσεών της για τη λειτουργία του κόμματος και της ΟΝΝΕΔ.
Πολιτικό Κείμενο
«Το αποτέλεσμα των εκλογών της 4 ης Οκτωβρίου ήταν ξεκάθαρο. Η ελληνική κοινωνία τιμώρησε τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για τα λάθη, την ατολμία και κυρίως για τις παραλείψεις της ως Κυβέρνηση της χώρας. Ο πολιτικός μας φορέας κινδυνεύει να συρρικνωθεί και ταυτόχρονα να αποκοπεί από τις ανάγκες της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας. Κινδυνεύει να γίνει ένα κόμμα χωρίς σαφές πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα που δεν αντιλαμβάνεται τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών.
Αυτή η ήττα τείνει να μετατρέψει τη ΝΔ σε μία άνευρη και περιθωριακή πολιτική δύναμη. Τώρα λοιπόν δεν υπάρχουν περιθώρια για συμβιβασμούς και συναισθηματισμούς, αλλά ούτε και για προσωπικές στρατηγικές. Τώρα πρέπει να περιφρουρήσουμε τις αρχές και τις αξίες μας. Το σύνολο και την ενότητα.
Οφείλουμε να διασφαλίσουμε την προοπτική και το αύριο.
Να ανανεώσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες που πιστεύουν σε αρχές και αξίες, σε τολμηρές πολιτικές, ανεξαρτήτως προσώπων. Να εμπνεύσουμε και να καταστήσουμε ξανά ελκυστική την πολιτική μας στους νέους ανθρώπους
Να προσαρμοστούμε στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας, της οικονομίας και των πολιτών. Να είμαστε σε θέση να δώσουμε λύσεις στα μεγάλα προβλήματα, με πυξίδα τις ιδέες και τις αρχές της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξής μας. Τις αρχές και τις αξίες του κοινωνικού φιλελευθερισμού. Της ιδεολογίας που έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο, την ελευθερία της πρωτοβουλίας και της δράσης του και το δικαίωμά του στην κοινωνική προστασία. Μακριά και πέρα από τις παλαιοκομματικές και συντηρητικές νοοτροπίες του κρατισμού και του λαϊκισμού που οδηγούν σε μόνιμα αδιέξοδα.
Είναι σαφές ότι υπάρχει ανάγκη για ηγεσία. Για έναν αποφασισμένο ηγέτη, που θα πείσει και θα εμπνεύσει ξανά τον ελληνικό λαό. Όμως το πρόβλημα της ΝΔ δεν είναι μόνο αυτό. Είναι λάθος να χάνουμε πολύτιμο χρόνο στο κυνήγι υπογραφών υπέρ υποψηφίων προέδρων. Τα προβλήματα είναι βαθύτερα. Είναι θεσμικά. Είναι ιδεολογικά. Είναι πολιτικά.
Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή οφείλουμε να είμαστε όλοι παρόντες. Να μπορούμε να πάρουμε θέση. Να μπορούμε να μιλήσουμε. Για όλους και για όλα. Ανοικτά και καθαρά. Με αγάπη και πάθος. Με τόλμη και αποφασιστικότητα.
Οι καθαρές διαδικασίες, ο σεβασμός του καταστατικού, ο ανοιχτός διάλογος με τους πολίτες, ο επαναπροσδιορισμός των διαδικασιών, το δικαίωμα της συμμετοχής δεν αποτελούν «καινοτόμες» πολιτικές διαδικασίες, αλλά αναγκαιότητα για να γίνει μια πραγματική και ουσιαστική αυτοκριτική. Είναι ζητούμενο να κερδηθεί η μάχη των ιδεών, κάτι όχι ιδιαίτερα εύκολο στο σημερινό πολιτικό και επικοινωνιακό περιβάλλον, για να αλλάξουν τα κακώς κείμενα. Να υπάρξουν νέες ιδέες και τολμηρές πολιτικές που θα κινήσουν τα πράγματα προς τα εμπρός. Είναι αυτονόητες πράξεις που σηματοδοτούν την αλλαγή νοοτροπίας.
Αυτή είναι η αρχή της ανασύνταξης και της επανασυσπείρωσης.
Οι ισορροπίες και οι συμβιβασμοί δεν εγγυώνται την ενότητα και την πρόοδο. Οι προσωπικές μονομαχίες οδηγούν πιο γρήγορα στο περιθώριο, στον παλαιοκομματισμό και στην απαξίωση.
Για το λόγο αυτό καλούμε τους υποψηφίους Προέδρους να τοποθετηθούν με σαφήνεια το επόμενο διάστημα σε βασικά ζητήματα που αφορούν την οικονομία, την Παιδεία, την εξωτερική πολιτική ,την κοινωνία και ειδικότερα τα προβλήματα της νέας γενιάς. Να δώσουν με καθαρότητα το ιδεολογικό στίγμα τους στέλνοντας ένα αληθινό μήνυμα προς τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας αλλά και την ελληνική κοινωνία για το σήμερα και το αύριο.
Μόνο με ειλικρίνεια, δίχως λαϊκισμό, με καθαρές θέσεις και καθαρές κουβέντες η Ν.Δ θα αποτελέσει και πάλι μια σύγχρονη, ριζοσπαστική φιλελεύθερη πολιτική δύναμη, για το καλό της Ελλάδας και των Ελλήνων».

Σχετικά Άρθρα