Αιτήσεις συμμετοχής στα Master class and workshops για δασκάλους και σπουδαστές μουσικής για το Φεστιβάλ Λόγιας Ανατολικής Μουσικής
Το 1 ο Φεστιβάλ Λόγιας Ανατολικής Μουσικής θα λάβει χώρα από 13 έως και 23 Νοεμβρίου στην Ξάνθη.
Το φεστιβάλ θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει μεγάλους δεξιοτέχνες, καθηγητές πανεπιστημίων όπως τους : Σωκράτη Σινόπουλο (πολίτικη λύρα και πολίτικο λαούτο) Μάρκο Σκούλιο (νέυ) Ευγένιο Βούλγαρη (γιαλί ταμπούρ και πολίτικη λύρα) Κυριάκο Ταπάκη ( ούτι και λαούτο) Κατερίνα Παπαδοπούλου (τραγούδι) Σέργιο Βούλγαρη (κρουστά), καθώς και Τούρκους καθηγητές, δεξιοτέχνες μουσικούς.
Στα πλαίσια του Φεστιβάλ σε συνεργασία με τα μουσικά σχολεία και ωδεία της περιοχής θα γίνουν μαθήματα από τους φιλοξενούμενους καθηγητές τόσο στους καθηγητές των σχολείων όσο και στους μαθητές- σπουδαστές.
Ακόμη διαλέξεις σχετικά με τη λόγια ανατολική μουσική, το ύφος και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της καθώς και εργαστήρια- διάλογοι μεταξύ παραδοσιακών οργάνων.
Για τη συμμετοχή στα workshops δεν είναι απαραίτητη η γνώση μουσικού οργάνου. Τα εργαστήρια είναι ανοιχτά σε όλους τους μουσικόφιλους.
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης των workshops.
Δηλώσεις στα τηλ. 25410 25421 και email: [email protected]
Υπεύθυνος των Workshops: Γιάννης Κατσούλης, 6944125845
Η συμμετοχή είναι στα 50 ευρώ συμπεριλαμβανομένων και την είσοδο στις συναυλίες.
Δηλώσεις στα τηλ. 25410 25421- 6937120986 και email: [email protected]
Σχετικά με το Φεστιβάλ
Τον όρο κλασική ανατολική μουσική αποδίδουμε στις λόγιες μουσικές παραδόσεις της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής μεσογείου, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το εθνικό μας μουσικοτροπικό σύστημα την Βυζαντινή μουσική.
Η σημερινή της μορφής (της κλασικής ανατολικής μουσικής) είναι ένα κράμα από τις μουσικές συμβολές διαφόρων εθνικοτήτων (Έλληνες, Τούρκοι, Αρμένιοι, Εβραίοι) που κυρίως κατά την διάρκεια της οθωμανικής αυτοκρατορίας διαμόρφωσαν και εξέλιξαν.
Σκοπός του φεστιβάλ είναι η παρουσίαση μέσα από διάφορες συναυλίες ενός μέρους αυτής της τόσο πλούσιας μουσικής παράδοσης και η πρακτική κατανόηση των μουσικολογικών εννοιών του συγκεκριμένου μουσικού συστήματος μέσα από μια σειρά σεμιναρίων, διαλέξεων και εργαστηρίων.