Γενική

Νομάρχης Ξάνθης: «Από δρόμος φυγής να γίνει ισχυρό αναπτυξιακό εργαλείο»

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα: «Εγνατία, Τουρισμός» στην 25 η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «PHILOXENIA»

Στην 25 η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «PHILOXENIA», η οποία διοργανώθηκε στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης από 29 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου 2009 και συγκεκριμένα στο Περίπτερο 16- Stand Νο 2 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό το πρόγραμμα «Εγνατία, Τουρισμός», ενώ το Σάββατο 31 Οκτωβρίου και ώρα 8.00 μμ στο χώρο του περιπτέρου, μέσω Συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ), γνωστοποιήθηκε η φιλοσοφία του προγράμματος και η τεράστια σημασία του για την ανάπτυξη του τουρισμού σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα και Ήπειρο.
Τις μεγάλες δυνατότητες που δημιουργούνται από την υλοποίηση της Εγνατίας οδού, με την ανάδειξη των βιοτόπων, των γνωρισμάτων κάθε περιοχής, την ενίσχυση της τοπικής ταυτότητας, τη διάσωση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομίας, σε συνδυασμό με το ανθρωπογενές περιβάλλον τόνισαν στη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στα ΜΜΕ, οι εκπρόσωποι των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων των 11 Νομών κατά μήκος της Εγνατίας Οδού.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, «η Εγνατία Οδός που διασχίζει δώδεκα (12) Νομούς και συνδέει μεταξύ τους αστικά κέντρα και λιμάνια, μπορεί να αποτελέσει έναν άξονα ανάπτυξης, δημιουργίας νέου τουριστικού προϊόντος έξω και πέρα από τα διοικητικά όρια των Περιφερειών και των Νομαρχιών, έναν άξονα- προορισμό που θα δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να διασχίσει όλη τη Βόρεια Ελλάδα και την Ήπειρο, από την Ανατολή έως τη Δύση, με ασφάλεια, πρωτόγνωρες εικόνες, υψηλού επιπέδου υποδομές φιλοξενίας, να συναντήσει τον πολιτισμό, την ιστορία και να απολαύσει τη φύση».
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Νομάρχης Ξάνθης και Πρόεδρος της συνεργασίας κ. Γεώργιος Παυλίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η Εγνατία οδός είναι μεγάλο τεχνικό έργο, ένα ισχυρό αναπτυξιακό εργαλείο. Οι Νομάρχες επιδιώκουμε από δρόμο φυγής και γρήγορης πρόσβασης σε προορισμούς, που αφαιρεί χρόνο παραμονής από τους τόπους μας, να μετατραπεί σε ισχυρό αναπτυξιακό εργαλείο, γύρω και έξω από αυτήν. Να δημιουργηθεί ένας νέος δυναμικός ζωτικός χώρος ανάπτυξης ένθεν και ένθεν του δρόμου σε όλο το μήκος των 11 Νομών. Ξεκινήσαμε την αξιοποίηση αυτού του χώρου από τον τουρισμό θεωρώντας ότι νέες δυνατότητες και νέες ευκαιρίες υπάρχουν τόσο για εμάς τους κατοίκους αυτών των περιοχών, όσο και για τους επισκέπτες που για πρώτη φορά μπορούν να διασχίσουν ορίζοντα την Ελλάδα από τη δύση προς την ανατολή και αντίστροφα. Οι επιμέρους τουριστικοί προορισμοί ανά Νομό, θέλουμε και επιδιώκουμε να γίνουν οι κρίκοι μιας αλυσίδας ενός μεγαλύτερου τουριστικού προορισμού περί τον οδικό άξονα της Εγνατίας οδού. Να έχει ο επισκέπτης την ευκαιρία να κάνει το ταξίδι σε νέες εικόνες, νέες εμπειρίες, νέα διαδρομή στο χρόνο από τους μύθους έως τα σήμερα, στις τοπικές κουλτούρες, στις τοπικές γεύσεις, στη διαφορετική φιλοξενία των ανθρώπων. Όλες οι κλαδικές μορφές τουρισμού έχουν να επιδείξουν έναν όγκο ενδιαφέροντων σημείων περί την Εγνατία οδό, όπου κάποιος κινείται με ταχύτητα και ασφάλεια. Το έργο της προβολής και της ανάδειξης του προορισμού αυτού θα γίνει από εμάς εντατικά μαζί με τους συνεργάτες μας την ΑΝΚΟ και τον ΗΑΤΤΑ, τους οποίους και ευχαριστούμε».

Σχετικά Άρθρα